reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

czarnula tabletek nikt nie daje na powstrzymanie. Zakaz dotykania piersi i tyle. Ja mialam malo, wiec nie bylo problemu, sam zniknal przez jedna noc.

pieszczoszka sama masc Ci nie pomoze jesli juz uplawy sa. Idz do apteki po globulki bez recepty.

reklama
pieszczoszka - jak infekcja jest zaawansowana to trzeba sie smarowac kilka razy dziennie przez pare dni, podmywac po kazdym myciu (ale tylko czysta woda, raz dziennie ewentualnie takim srodkiem z kwasem mlekowym, w ostatecznosci jogurtem naturalnym, jak nie masz nic innego pod reka) - moze wystarczy :happy:

Aha, pieszczoszko Tantum Rosa kup koniecznie! Ja sie tym myje przy zapaleniach kilka razy dziennie+masc i globulki. Teraz mam zapas Tantum Rosa na po porodzie wiec starczy na dlugo.

czarnula no nie wiem, nie znam sie. Polozna pamietam przyszla spytala jak karmienie czy chce karmic czy nie, powiedzialam ze juz butla karmie i jest ok, wiec powiedziala tylko, zeby nie dotykac piersi, nie draznic itd.

(zanim znikne) Czarna,ja dostalam tabletki,ale po pierwszej odstawilam-umieralam doslownie!!!Zawijalam sie w bandaze-ciasne,ciasne,a mleko zniknelo po paru dniach-to co z niego pozostalo,bo nie bylo wiele od poczatku.Musialam,bo mialam takie infekcje i inne przezycia,ze przez 4dni walczylam z 40'C (w 2 tyg pobytu w domu).

Co do lekarza,sa Swieta,mamy pododdzialy lekarskie,a do mojego e.r. jest 35km,wiec nie jade dzis - tak jak napisalam,nie mam z kim V zostawic(koniecznosc,zostawiam naprawde na ostatecznosc-np.sasiedzi).Ja sie naprawde boje,stad to moje niezdecydowanie.I to nie zwykly strach,tylko paniczny.Przetrzymalismy pare dni,przetrzymamy parenascie godzin.
Znikam naprawde juz.
Dobranoc!

kurde sama nie wiem... mam nadzieje,ze nie! posmaruje jeszcze kremem dzis i jutro a jak nie przejdzie bede musiala sie do gina umowic?! a jakies globulki na grzybka bez recepty mozna kupic? jaka nazwa?
tantum rosa mam:) juz zaparzam dzięki !

ile wogole płacicie w aptekach za tantum rosa? ja kupiłam 4 takie male saszetki za 25zł

Nie pamietam ile placilam ale drogie jest. W kazdym razie oplaca sie.
A co do zapalenia to ja od razu po swedzeniu rozpoznaje ze to TO. Tymbardziej, ze zawsze u mnie zaczyna sie od swedzenia a uplawy to juz zaawansowany stan. Globulki tez Clotrimazolum mialam.
A krem dziala tylko na usmierzenie objawow, tyle.

czarnula ja Ci radze, ze jesli nie chcesz karmic to nawet nie przystawiaj po porodzie. U mnie pojawilo sie troszke pokarmu w 3 dobie ale ja przystawialam. Mysle, ze naplyw wiekszej ilosci hamowal bol sutkow, krew i moj stres. Jesli bym nie przystawila wcale to mysle, ze nie wyprodukowaloby sie nic.

reklama
Do góry