reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Położnicy liczą wg skończonych tygodni. Czyli patrząc na Twój suwaczek lekarz Ci powie, że jesteś w 35 tc.
Tak mi tłumaczyła moja pani gin.
A powiedzcie - jak się dziecko urodzi to wtedy też mówi się, że np się urodziło w 39 skończonym czy w tym, który trwa?

reklama
a ja dziś usłyszałam, że nie huśtane w wózku dziecko jest "bez miłości" i chcemy skrzywdzić Hankę nie pozwalając dziadkom jej huśtać. oczywiście dodali, że i tak będą ją huśtać, nawet nie będziemy wiedzieć i "całe szczęście, że huśtali Bartusia, bo spał po 2 godziny i jest utulony". dodam, że chodzi o huśtanie z boku na bok, tak, że głowa dziecku odskakuje. oczywiście przytulanie dziecka i całowanie jest rozpieszczaniem i przed to "zepsułam" Bartka i ich nie słucha i jest nerwowy..

nerwy mi puszczają powoli...

barti urodził się 6dni przed terminem, mówili, że urodził się po 39tyg (częściej), lub w 40, więc nie wiem, pewnie zależy od lekarza. moim zdaniem 39 i 1d to już 40tydzień, ale to moje zdanie..

Witajcie!
Doczytalam co nieco i pisze co pamietam...
Little_Nina &&& za sprawy mieszkaniowe! No i ja tez wymiotuje od paru dni,tak jak na poczatku ciazy.Moze po prostu za duza ilosc jedzenie w siebie wkladasz...bo u mnie wlasnie jest tak jak za duzo zjem=normalna porcje.Musze teraz posilki dzielic na 3,ale za to jesc czesciej,chociaz to nie dosc skutecznie likwiduje mdlosci i wymioty,ale jednak cos tam pomaga.
Zanetaa a co Ty sie kobieto martwisz,dziecko Twoje i wara innym od niego.Ja z V robilam co uwazalam za slusze,bedac oceniania jako "matka o lodowym sercu",bo V nie nosilam na rekach jak plakala,nie pozowolilam jej do naszego lozka klasc,spac z nami,ani usypiac,w wozku nie bujalam etc...Moje dziecko?No moje.Ty patrz na swoje i olewaj innych.Bedzie dobrze :*
Aghuska przykro mi ze cc cie nie omienie,ale glowa do gory nie jestes sama...lacze sie z Toba :*
Pieszczoszka o glupich zabobonach i wpierdzielaniu sie innych w nasze zycie juz pisalam,olewac,nie sluchac i ponownie olewac.Kazdy dzien dzieciaczka w brzuszku to wieksze szanse.
As oby jak nadluzej SLONCE !!! :*

Wlasnie panna V sie obudzila i stwierdzila,ze jest glodna.Wiec "mama daj am am",a co moze chciec dziecko po prawie 3h popoludniowej drzemce?Kanapke z wedlina :sorry:S dzis ponownie na popoludnie do pracy,potem jutro na caly dzien.A ja nadal walcze ze skurczami i "osmiornica" Leo ;-)dzis po prostu sprawia mi bol wszystko.Stres sie do tego doklada,ale niewazne przezyjemy.
Milego poznego popoludnia Gwiazdki :*

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny :)

Ja jak zwykle zabiegana od rana :p musiałam posprzątać dziś trochę w domu bo aż czułam taki swoisty zapach kurzu :/ Właśnie dotuję obiad. Roladki mięsne robię :D
Dziś w Zielonej Górze zaczął się targ przedświąteczny więc tylko podleciałam zobaczyć co na straganach. Kupiłam pościel bo mi brakuje jednego kompletu.

Muszę trochę przystopować z moim lataniem bo pod koniec dnia siku nie mogę zrobić bo mnie tak spojenie łonowe boli. Ale oczywiście teraz tak mówię a będę robić zupełnie inaczej jak znam życie.
Idę dziś na kontrolę do mieszkanka. Muszę zobaczyć co tam teściuniu porobił ciekawego. Pokoik dziecka jest już w sumie gotowy na położenie paneli i pomalowanie ścian. Jak to będzie to już będziemy mogli zbudować szafę wnękową :D Eh... tylko dlaczego teściowa nie może się zebrać i wywieść te swoje graty, to by bardzo wszystko przyspieszyło. Choćby położenie podłogi w salonie i przedpokoju.

Dziewczęta nie zamartwiać się wszytko musi być OK inaczej nie może być.
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& dla potrzebujących i jak najdłużej w dwupakach :*************

Pozdrówka :*

Mysiochomis chcialabym moc robic to co Ty.Ja tez mam duzo sil,ale nie moge sie ruszyc.Leo mnie sciska,uciska,przyciska,juz nie daje rady...Wiem,ze to moj cholerny organizm tak walczy z kazda ciaza,traktujac ja jak cos "obcego".Ciezko czlowiekowi z taka mysla,ale co zrobic.Dobrze,ze psyche jeszcze sie trzyma ;-)
Ja wczoraj do 1 w nocy z S rozmawialam o roznych naszych sprawach,aktualnych i przyszlych,bo trzeba plany porobic i starac sie je zrealizowac,choc bedzie ciezko i doszlam do wniosku,ze ktos tam na gorze chyba mnie tak bardzo kocha,ze pozwolil mi poznac takiego wspanialego czlowieka.Smiejemy sie,ze musial na mnie dlugo i daleko czekac,bo miedzy nami jest duza roznica wieku,wieksza niz odleglosc miejsc w ktorych se urodzilismy,ale...sie oplacilo.To co daje mi S w zyciu bym nie mogla oczekiwac nawet ode mnie samej :-) Ehehe..jestem Zakochana :-)

na deptaku? a są jakieś nieświąteczne rzeczy? co tam mają?

Nom Calrmellko na deptaku stoi pare straganów. W sumie jak zwykle żelki :p jakieś chleby i wędliny, kapcie, obrusy są świąteczne, jakies pierdołki do ozdoby i w sumie nic więcej mi sie nie rzuciło w oko :/ nie ma tego tyle jak podczas Winobrania :p czy na kiermasz bożonarodzeniowy. Ale tą pościel kolo miał fajną :D za 25 zl pościel z prześcieradłem a za 20 bez prześcieradła. i dzieciowe posciele były takie śliczne w zwierzątka :D

reklama
Najczesciej podaja skonczone tygodnie. Ja urodzilam jakos po 37, chyba niepelne 38 a w wypisie mam ze porod w 40 tygodniu:-D:-D:-Dwiec ma to male znaczenie dopoki ciaza jest donoszona:tak:pewnie przed terminem jak jest jako wczesniak uznane to sie bardziej wczuwaja w wyliczenie.
Cos sie zle wkleilam z tym postem ale co tam:)
Szarlote mam w piekarniku i juz powoli zapach czuje...mmmm

Do góry