reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

reklama
elcia A przepisał Ci lekarz takie leki jak staveran i FENOTEROL ??

Boje sie ze nie wytrzymam do terminu ;((((

Carmen mi się szyjka skróciła w 22tygodniu od tamtego czasu byłam na luteinie nospie i magnezie teraz doszły mi te dwa leki co napisałam wyżej a za tydzień moze jeszcze krążek lub szew

Jestem wystraszona łykam dziennie tyle piguł że boję się o Małego
Choc z dzieciątkiem ok rusza się dużo i serducho tez jak trzeba bije gin mówiła że ładnie rosnie i przybiera na waadze

Hej Dziewczyny :)

Wczoraj Was tylko poczytałam ale nic nie pisałam bo zajęłam się magisterką (natchnienie miałam :p:p)
Miałam wczoraj egzam na prawko i oczywiście że nie zdałam ale tym razem na ręcznym (sama jestem w szoku :szok::szok::baffled:)
Egzam trwał 20 min :p ale za to później stałam pół godziny za kolejnym terminem. Wyszła taka sprawa że termin był dopiero na 15. maja :cool: wszystko fajnie pięknie no ale u mnie sie w tedy już zacznie tydzień 38. Więc proszę o coś szybszego, i tu bardzo miła pani bierze mnie za rączkę i idziemy do kierownictwa :-):tak: No i stają ci ludzie się zastanawiają co teraz i po 30 min ustalili termin za tydzień :p Podziękowałam ładnie i poszłam :p

Tylko mnie wkurzyła taka młoda siksa z uczelni wczoraj jeszcze bo mi oznajmiła że semestr mogę zaliczyć we wrześniu. No kurde nie po to piszę do niej od połowy lutego że chcę zaliczyć wszystko w maju żeby mi teraz oznajmiła że sobie we wrześniu mogę przyjść. No ale jakoś sie z nia dogadałam że bedę pisać kolokwia na bieżąco a sprawozdania z laboratoriów będę pisać wirtualnie. A na koła będę przychodzić z moją małą dojarką i na złość jej będę przychodziła po godzinach moich zajęć i kolokwia będę pisać po 3 h bo z dzieckiem przy cycku to nie wygodnie mi będzie :angry::eek: :evil:
Przeambicionowany Kurdupel z marzeniem o doktoracie ... żeby jej tyłek urósł :crazy:

No to ponarzekałam sobie trochę na takie bzdurki :p

Pada dziś i zimno jest. Brzucha nie miałam w co schować więc kupiłam sobie kurtkę :) rozmiar XL zeby do maja starczyło. Na upartego będę ją nosiła jeszcze później bo jest dość wąska w barkach więc ujdzie.

Pozdrowionka :*

Ja nie mialam zakladanego szwu,ale powinna miec.Tylko,ze u nas sa inne standardy do jego zalozenia.Na razie wiem,ze nawet skurcze mi nie otwieraja szyjki,choc krotka jest.Leki biore te co Wy,plus witaminy z duza zawartoscia foliny,zelazo,witamine b i d,potas.
Zaczynam sie niepokoic,bo Leo sie duzo rusza i mam sporo skurczy,a nawet rozkurczowe nie pomagaja na razie,ale z domu sie nie ruszam-opcji nie ma!!!W poniedzialek juz usg,dotrwamy,musimy!

anik - ale miałaś przeboje z tymi nerkami :no: no nie zazdroszczę Ci Biedulo.. &&&&za dzisiejszą wizytę

Paula21
- no termin u mnie niby na 24 maja, ale faktycznie z bliźniakami, to raczej niezbyt często zdarza sie donoszenie do końca. Ogólnie od 36 tyg. ciążę bliźniaczą traktuje się jako donoszoną. Czy to będzie SN czy cesarka to jeszcze nie wiem, choć kroi się to drugie. Pierwsza dziewczynka ułożyla się wlaśnie pośladkowo, wiec to jakby determinuje. Ale póki co lekarz nic nie przyspiesza. Po tej wzmocnionej dawce co mi wlepił to ma nadzieję, że nic się nie będzie na razie działo.

Martusia22267
- to też kciukasy&&&&&&

Agagu87 -
trzymaj się Dziewczyno. Ja jakiś miesiac temu też tak zaczynałam z fenoterolem...Też trzęsawka i takie ogólne osłabienie. Wprawdzie nie mogę Ci niestety powiedzieć, że mnie to przeszło, ale chyba zwyczajnie człowiek się przyzwyczaja i przestaje zwracać na to uwagę..no bo ile mozna się denerwować ;-)

Agagu ja tez w 1 ciazy to bralam, serce walilo mi tak ze myslalam ze zejde z tego swiata po kazdej dawce - to normalne, a Staveran (czy Isoptin)bierze sie wlasnie po to zeby arytmii nie bylo, choc ja i tak mialam. Dasz rade nie ty jedna bidulko musisz to jesc niestety:no:pamietam jakie to bylo meczace branie na godzine tego wszystkiego:wściekła/y:ale ja donosilam do konca czego i Tobie zycze:tak:;-)Te dwa leki zawsze musza byc podawane razem, nie spotkalam sie zeby ktos dawal sam Fenoterol.

reklama
Własnie gra na komputerze:-DTe leki nie maja wplywu na dziecko, gdyby mialy nie podawali by ich napewno, sama no-spa mysle wplywajac na anpiecie miesniowe moze wiecej złego zrobic a jest bez recepty i wszystkiego ciezarne sie zajadaja jak tylko brzuch zaboli - wiec bez obaw:tak:

Do góry