reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

anik współczuję... nawet nie chcę sobie wyobrażać bólu jak taki kamień wychodzi... :szok::no:

Aimee na kiedy masz przewidziane rozwiązanie? Bo bliźniaki to szybciej niż pojedyncze dzieciątko. Czekasz aż Cię złapie czy termin na cc ustalacie?

temat hemoroidów... hmm... nigdy nie miałam z nimi doczynienia a teraz mi jak by coś wyszło :szok: nie boli, czasem poczuję w wc ale w stringach nie bardzo da się chodzić... :cool::confused2::crazy:

reklama
I jak mi ma cisnienie spasc - ogladam tvn24 bo wlasnie koalicja oglosila ustalenia co do zmian w emeryturach, a zaraz po tym Kaczynski sie na temat reformy w lekcjach historii wypowiedzial - i znowu, ze sobie tylko wlasciwa finezja powiedzial, ze brak historii po 1 klasie liceum w klasach bez profilu humanistycznego to jest fabryka taniej sily roboczej na zachod do pracy na zmywakach... On potrafi tak zgrabnie wszystko ujac, jak to, ze tylko biedota kupuje w biedronkach... Ja w biedronkach kupuje, sama sobie wiec w kolano strzelam...

doczytałam was a teraz czas się zabrać za obiad:tak: dziś o 15.30 wizyta u gina ciekawe ile ten nasz maluszek już waży ostatnio było 2300g:-)

anik współczuję nocnych przeżyć:no:

Witam Majóweczki ;))))

Ostatnio sie tu do was wprosiłam ale nie przedstawiłam się a nic bo już w sumie późno było;P
A potem mi się troche brzuszek spinał i mnie podbrzusze bolało wiec lezałam żeby nie kusić losu ;))))

Zaczne od początku na imię mi Agnieszka mieszkam na stałe w katowicach razem z moim narzeczonym mam 24 lata jest to moja 1 ciąża w którą zaszłam całkiem spontanicznie ale o tym zaraz spodziewam się Syna Kacperka
w 22 tygodniu moja szyjka podupadła na sile i mi się znacznie skurczyła od tamtej pory leże na podtrzymaniu i biore mase piguł. Moje Dziecie jest niesłychanie aktywne kopie wierci sie i prostuje co sprawia mi niesamowitą radość mimo zmęczenia ponieważ budzi mnie każdy ruch w brzuszku ;))))
W ciaże zaszłam we wrześniu po tym jak mój A. zawiózł mnie do szpitala z kolką nerkową w szpitalu zrobiono mi bete która wykazała 3-4 tydzień ciąży po wyjsciu ze szpitala udałam się do ginekologa celem potwierdzenia wyników który zlecił nastepną bete po 2 tygodniach zrobiłam druga bete przyrostu nie było a wręcz poziom hcg spadł i wykazał brak ciąży jednak @ nie pojawił sie zrobiłam 3 testy ciążowe każdy był pozytywny i zapisałam się na wizyte do ginekologa ;))))
Okazało sie ze w ciąze zaszłam między 1 a drugim badaniem beta hcg z tym że przy drugim badaniu było to za wcześnie żeby żyszło pozytywnie :-):-):-):-):-):-):-):-):-)

I oto moja historia zaszłam w ciąze spontanicznie ale jak najbardziej chciałam mieć dzidziusia i czułam się gotowa na to by zostać mamą

Grzecznie i kulturalnie sie przedstawiłam i mam nadzieje że sie polubimy i będziemy mały dużo wspólnych tematów teraz jak i po narodzinach naszych Dzieciaczków ;))))))

Agugu87, witamy! Fajna historia:-)

Wpadłam na chwilkę się przywitać. Mały wrócił już do przedszkola, W śpi po nocce a ja wziełam się za pranie ostatniej porcji rzeczy dla Oli.
Wczoraj od 8-15 byłam w sądzie (moje dodatkowe zajęcie - ławnik sądowy)
i na jednej z rozpraw chwyciły mnie dość bolesne skurcze, małej chyba było nie wygodnie w takiej pozycji non stop, zrobiło mi się duszno i jakoś tak byle jak. Wystraszyłam się, że nie wysiedzę do końca, no i w sądzie to bym raczej rodzić nie chciała:no:
Dziś skurczy brak za to katar mam straszny i boli mnie gardło.

Dziewczyny, czym mogę posmarować jak mi ciągle pękają kąciki ust, takie zajady mi się zrobiły. Walczę już z tym z 2 tygodnie i co mi trochę zaschnie to już mam na nowo?

Współczuję wrażeń w sądzie.
Ja na spierzchnięte usta i zimno smarowałam zwykłym kremem Nivea. Szybko się goi i ulga niesamowita.

Anik, współczuję nocnych przeżyć.

Katasza, dobrze, że z siostrą już ok. trzymam kciuki, żeby było już tylko lepiej.

Za wszystkie potrzebujące trzymam kciuki&&&&&&&&&&&&&&

No i wreszcie zmobilizowałam mojego S do ogolenia mnie tam na dole.Powiedziałam mu,że jak teraz zacznę rodzić i pojade taka owłosiona to jakiś obcy facet będzie mnie tam golił hehe Chyba sie wystraszył tego hehe bo odrazu poleciał po maszynke .
Golenie w jego wykonaniu było.. TRAGICZNE ! Modliłam się żeby mi niczego nie przyciął....Darłam się ,że nie goli nogi tylko delikatne miejsce a ten jechał z prędkością światła hehe.....
Dobrze,że już po wszystkim..Jutro pewnie będe miała mase krostek..no ale przynajmniej teraz moge jechać na porodowke spokojniejsza jak by cos sie mialo dziać:-D

Pieszczoszka podziwiam cie... ja bym nie wytrzymała jakby mnie tam M mial ogolic, chyba by tylko było slychac mój krzyk z łazienki :-D .... mam teraz tam tak wrazliwa skore ze sama mam problemy zeby sie tam delikatnie ogolic ale poki co jakos daje rade wiec jest ok :-) jednak lusterko to jest dobra rzecz :-)

a ja poprasowalam ubranka i poukladalam w komodzie i juz mam dosyc na dzisiaj , nogi i plecy mnie bola od tego stania przy desce:baffled: wiec juz dzisiaj stwierdziłam ze nic nie robie :sorry: ale gdybym nie miala dwóch komód w pokoju to nie wiem gdzie bym to wszystko poupychała , a to jeszcze nie wszystkie ciuszki ... ostatnio siostra M mi pow ze mam juz wiecej nie kupowac bo ona mi da po swoim wszystkie ciuszki :szok: ja nie wiem kiedy on to wynosi ale przyanajmniej bede mogła go kilka razy dziennie przebierac bezproblemu :-)

Witam się i ja:-).
Wpadam tylko na moment się przywitać, mała już w domu więc raczej nie posiedzę na bb, a poza tym trzeba za jakiś obiad się zabrać:sorry:.Rano wpadła kumpela na plotki i tak jakoś zleciało, od razu humorek lepszy po takim spotkanku;-).
Za wszystkie wizyty mocno trzymam kciuki i życzę samych dobrych wiadomości:-).

Anik biedulo ,ale Cię męczy ta kolka , mam nadzieję , że to ostatni taki atak:sorry:.
Zmykam i życzę Wam miłego dnia, trzymajcie się cieplutko :happy:.

ja sie wygodnie położyłam na łóżku pod pupe recznik no i lusterko zebym mogla zerkać co jakiś czas. JA sie darłam strasznie..wyzywałam go od najgorszych a on cierpliwie to znosił hehe i czasem mi groził ,że jak nie bede cicho to połowe ogoli i mnie tak zostawi hehe

reklama
Ło matko pieszczoszka ja też nie wyobrażam sobie żeby mój Ł mnie tam, golił na szczęście jakoś sobie radzę, brzuchol na bok i dawaj;-):-):rofl2:. On sam twierdzi że bałby się że mnie pozacina więc wolę nie ryzykować;-);-);-).

Do góry