reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lux Med - ciąża po in vitro

Nowa1981

Fanka BB :)
Dziewczyny mam pytanie o dobrego lekarza z Lux Med Warszawa do prowadzenia ciąży po in vitro. Ciąża będzie tez prowadzona prywatnie, ale część badań chciałabym robić w ramach pakietu LM. Czy macie kogoś godnego do polecenia ?

reklama
Radzę przeczytać regulamin ubezpieczenia bo może się tak zdarzyć, że trafisz na lekarza, którego poinformujesz że ciąża jest po in vitro i nici z bezpłatnego leczenia

Dziewczyny mam pytanie o dobrego lekarza z Lux Med Warszawa do prowadzenia ciąży po in vitro. Ciąża będzie tez prowadzona prywatnie, ale część badań chciałabym robić w ramach pakietu LM. Czy macie kogoś godnego do polecenia ?
Wystarczy jakikolwiek, który założy Ci kartę ciąży Luxmed i będzie wystawiał skierowania przez teleporady nawet. Jak masz kartę ciąży Luxmed to chyba nawet położna może kierować na badania z karty ciąży. Z lekarzy to może Katarzyna Przygoda.

Bo w większości OWU jest zapis że nie podejmują się leczenia niepłodności a ciąża po in vitro jest jego skutkiem. Ja wolałam nie ryzykować bo znam kilka przypadków gdzie zawieszono wszelkie usługi. Podczas wizyt podawałam datę ostatniej miesiączki i dostawałam skierowania na bezpłatne badania krwi, oczywiście na usg tez chodziłam ale one są ..... bardziej dla mojej ciekawości niż oszacowanie realnie płodu- przynajmniej moim zdaniem. Ciąże prowadzę głównie prywatnie

Bo w większości OWU jest zapis że nie podejmują się leczenia niepłodności a ciąża po in vitro jest jego skutkiem. Ja wolałam nie ryzykować bo znam kilka przypadków gdzie zawieszono wszelkie usługi. Podczas wizyt podawałam datę ostatniej miesiączki i dostawałam skierowania na bezpłatne badania krwi, oczywiście na usg tez chodziłam ale one są ..... bardziej dla mojej ciekawości niż oszacowanie realnie płodu- przynajmniej moim zdaniem. Ciąże prowadzę głównie prywatnie
Wow. Przecież to absurd. Nie leczysz niepłodności jak już jesteś w ciąży. Ja prowadziłam prywatnie i w Luxmed i przy wywiadzie pytali, czy ciąża po IVF, czy było leczenie niepłodności, ale to raczej dla dokładności wywiadu a nie wpadłabym na to, że nie prowadzą takich ciąż!

Wystarczy jakikolwiek, który założy Ci kartę ciąży Luxmed i będzie wystawiał skierowania przez teleporady nawet. Jak masz kartę ciąży Luxmed to chyba nawet położna może kierować na badania z karty ciąży. Z lekarzy to może Katarzyna Przygoda.
a czy można mieć dwie karty ciąży ? W LM i prywatnie ? Przepraszam, że pytam, ale to moja pierwsza ciąża i nie wiem nic

reklama
Wow. Przecież to absurd. Nie leczysz niepłodności jak już jesteś w ciąży. Ja prowadziłam prywatnie i w Luxmed i przy wywiadzie pytali, czy ciąża po IVF, czy było leczenie niepłodności, ale to raczej dla dokładności wywiadu a nie wpadłabym na to, że nie prowadzą takich ciąż!
Wszystko zależy od człowieka

Do góry