reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Madzienka my pijemy jednego dnia wode a kolejnego koper, Nati pije moze 30 ml dziennie, ale podaje jej czesto...wiec wiem ze pragnienia nie ma:)
30 ml na dzień- kurde zgłupiałam:-( ja na siłe 3 razy dziennie po 20 ml a pediatra nędzi,że to i tak mało- dla niej najlepiej jakby po każdym posiłku wypijał połowe tego co zjadł. A ja głupia na siłe tak mu pcham i pcham- może krzywde mu tym robie i on biedny jak je teraz mleko to ma wspomnienie, że na siłe podaje mu wode lub herbate. Ręce mi opadają z bezradności:wściekła/y:

reklama
Martunia nie wiem w sumie jak powinno byc dobrze, ale czytalam ze dziecko powinno pic dziennie tyle ile wypija mleka na jedno karmienie, no chyba, ze chce wiecej,:))
Wg. Mnie jeli podajesz synkowi plyny a on wypije tyle ile chce a przy tym wie, ze zawsze mu podasz to nie wciskalabym...pediatra zawsze mowi madre normy a wiadomo kazdy jest inny. Pewnie troche gorzej sie rzecz ma jak dziecko ma zaparcia, wtedy lepiej przepajac wiecej ale jak to mowila moja lekarka nigdy nie na sile. Moze jak musisz podawac mu wiecej to podaj strzykawka aby nie mial wlasnie wstretu do smoka:/
Teraz jest jeszczd chlodno wiec dzieci tez az tyle nie potrzebuja chyba.
A czemu musisz mu az tyle podawac? Mial zaparcia?

U nas maly je butle co 3-4 godziny, sam sie upomina. W nocy teraz rzadziej, bo wiecej spi :tak:

Ale dzisiaj to marudny ze nie wiem! Ladnie znowu przespal, tylko raz sie w nocy obudzil o 3, pojadl i zasnal. Ale od rana nie wiem co mu jest. Rano kupke zrobil i byla troszke zielonkawa... nie wiem, moze jakas infekcje ma? Ponadto drapie sie w lewe uszko, strasznie sucha ma tam skore i nie wiem moze go to teraz swedzi co sobie rozdrapal?
Tak czy inaczej nic go dzis nie zadowala, steka mi caly dzien, chociaz je jak zwykle... Ide z nim na spacer, moze mu swieze powietrze humor poprawi...

Martunia nie wiem w sumie jak powinno byc dobrze, ale czytalam ze dziecko powinno pic dziennie tyle ile wypija mleka na jedno karmienie, no chyba, ze chce wiecej,:))
Wg. Mnie jeli podajesz synkowi plyny a on wypije tyle ile chce a przy tym wie, ze zawsze mu podasz to nie wciskalabym...pediatra zawsze mowi madre normy a wiadomo kazdy jest inny. Pewnie troche gorzej sie rzecz ma jak dziecko ma zaparcia, wtedy lepiej przepajac wiecej ale jak to mowila moja lekarka nigdy nie na sile. Moze jak musisz podawac mu wiecej to podaj strzykawka aby nie mial wlasnie wstretu do smoka:/
Teraz jest jeszczd chlodno wiec dzieci tez az tyle nie potrzebuja chyba.
A czemu musisz mu az tyle podawac? Mial zaparcia?
Po Nanie miał zaparcia i krew w kupie i pediatra stwierdziła, że to dlatego, że go nie przepajałam. I dlatego, żeby teraz tego uniknąć podaje mu na siłe- ale może masz racje podawać, często i jak będzie chciał to wypije a jak nie to nie (chociaż może te 20 ml będę wmuszać) Strzykawką i łyżeczką też próbowałam mu dawać ale z niego taki cwaniak, że przetrzymuje w buzi a potem wypluwa:-p Pewnie po mamusi taki uparciuch:rofl2:

OHaha Martunia moja to samo robila, to jej po policzkach od srodka wstrzykiwalam;)))

U nas tez po nanie tragedia, teraz dodatkowo podaje malej probiotyk i kupy jak marzenie, mimo malek ilosci picia:))

A jaki probiotyk podajesz? Ja dawałam biogaje ale poprawy nie widziałam i były zielone kupy, teraz daje cebion i lacino baby i jest poprawa robi codziennie lub co drugi dzień, chociaż przed chwilą zrobił i była lekko zielonkawa- cóż może już taka jego natura :/

Ja mam od niedawna fp, ale nie rainforest tylko taką morską. Nawet trochę zainteresowania wzbudza:)
W sobotę było ostatnie kupsko Szymona, wcześniej robił codziennie, zaczynam się bać kolejnej, że będę miała kupową powódź!
Wczoraj po wieczornym karmieniu wyrwałam się na spotkanie z firmy, akurat zjechali się tutaj. Było miło i fajnie tak się oderwać od codzienności. A dzisiaj na spacer zaklepała się znajoma na końcówce ciąży, którą ostatni raz widziałam 1,5-2 lata temu, a ...uwaga... po mojej przeprowadzce mieszkamy w sąsiadujących blokach... Może wejdzie nam to w zwyczaj i będzie się do kogo odezwać na spacerach. Zaczynam chyba odbudowywać życie społeczne, bo bez kontaktu z ludźmi głupieję. Aaaa, wczoraj byłam z Szymkiem odebrać starszą z przedszkola, mam nadzieję, że nic nie złapał. A darł się tam! Jutro też muszę ją odprowadzić, nie wiem jak się wyrobię do 8.30 z dwójką o_O

A Wy wszystkie śpicie? Po spacerach w słońcu padłyście?

Edit: taka mata http://nokautimg2.pl/p-53-69-5369d7...her-price-ocean-gym-w9901-mata-edukacyjna.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
O jejciu jakie tu pustki, gdzie was wywiało??

Poli &&&&

My dzisiaj idziemy na pierwsze szczepienie i przez to humor mam jakiś taki nietęgi :-( Dobrze że chociaż pogoda ładna.

Do góry