reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

dziewczyny nie wiem czy to widziałyście ale przepiękne jest, aż się poryczałam
Attraction perform their stunning shadow act - Week 1 Auditions | Britain's Got Talent 2013 - YouTube

obejrzałam 2 razy, i jeszcze obejrzę, piekne!
Dzieki Kwasia :)

Dziewczyny, jeśli któras chce to w super pharm jest obnizka na balneum 40%. Własnie dzis lekarz nam to kazał kupic, poszłam do apteki koło domu i całe szczeście ze nie było bo zaoszczedziłam sporo kasy.
Kupiłam w pharmie znizka ze 104 zł na 64 :) Kremy do pypy widizałam po 17 zł. Promocja do jutra.

reklama
Kwasia rewelacja!!!!!!
zdróweczka....

wiecie co ja mimo że to moje drugie dziecko głupieje z tym ubieraniem...i juz sama nie wiem czy nie ubieram jej za ciepło:baffled:

a czym przepajacie maluchy???

Hej dziewczyny
Ja tylko na chwilke, czytam was ale nie mam jak pisac, bo moja kluska od dwoch dni z rak mi w dzien nie schodzi. Zaczelam mu dodawac zageszczacz do mleka i od wczoraj mam tragedie... co chwile ma twardy brzusio, placze, prezy sie... masakra. Wiec dzisiaj juz dostawal tylko mleko- piernicze , to juz wole jak sie ulewa- juz bylo tak fajnie, sie mi cholera zachcialo zmian!
Duzo zdrowka zycze wam i dzieciaczkom:-) i pogody slicznej, bo kiedy sloneczko to czlowiek jakos od razu wiecej sil ma i humor lepszy:-)

kwasia - zdrówka! a filmik przepiękny:tak:
martik - oby sytuacja wróciła do normy - biedny Szymuś:(

czekam na emka, dzieciaczki zasnęły dzisiaj bez problemu - (szczególnie Zosia ) i wcześniej niż zwykle - ciekawe jakie atrakcje mi na noc szykują:-D bo ja już węszę tu podstęp:-p

martik no niestety ten zagęszczacz może powodować właśnie takie zaparcia i bóle brzucha, wszystko jednak zależy od dziecka, mój Robert bardzo dobrze go toleruje i juz bez niego nie chce mleka pić tylko nim pluje....

Martik mam nadzieje, ze wszystko Wam sie poprawi:((

Do mam karmiacych mm co ile jedza Wasze pociechy? I jak je karmicie tzn. Dopiero jak jest ryk o mleko czy po tym uplywie 3-4 h? Moja nie placze za jedzeniem a dalam jej po 3h i wypila 150... A jakbym na placz czekala to pewnie jeszcze godzine by glodna byla:(

Bella ja karmie co 3 godz ale nie zawsze jest płacz, a Kuba głodny i chętnie je. Teraz tylko jest droga przez mękę z jedzeniem- jest jeden wielki ryk jak skończy pić 50 ml, w nocy takich cyrków nie robi i cały czas się zastanawiam czemu:sorry2: A u Nati się poprawiło,apetyt wrócił?
Madzienka ja próbowałam już wiele rzeczy do przepajania była woda, woda z glukozą (to najchętniej pił ale po tym nie chciał za dużo jeść), koper, różne herbatki no i jako tako pije właśnie herbatke rumiankową około 20 ml (dla mnie to duży sukces)
Musze się pochwalić Kuba po raz pierwszy przespał ciurkiem 6 godz, jupi czuje się jak nowonarodzona i przynajmniej mam siłe i cierpliwość bo dziś jeden wielki krzyk w domu:-( i nie wiem o co kaman? może to uszko daje o sobie znać?:sorry2:

Martik- oby z Szymkiem wróciło szybko do normy.

Ja czekam aż mój się obudzi, śpi od 7, dziwne... Wieczorem znowu nie chciał zasnąć bez butli, przy cycku okładał mnie pięściami, jak przestawałam z nim walczyć to ryk i pięści w buzi. Walczyłam tak z godzinę. W końcu małż dał butlę, wypił 90ml i zasnął. Chyba się przyzwyczaja, że wieczorem może być łatwiej i wypina się na mnie. A ja mam jakiś problem z odciąganiem. RObię to 2 razy dziennie i nie wychodzi więcej niż 50-60ml na raz. Póki co starcza na wieczorne dokarmienie, ale boję się że jestem na równi pochyłej do końca karmienia. W nocy się ładnie najada, w dzień też już zaczyna walczyć :(
O! Budzi się, lecę...

Bella, u mnie to Felek od początku sie nie dopominał o jedzenie. Teraz ryczy, jak za długo nie dopomina się - to po prostu mu daję. Staram sie tak co 3, 4 godziny. W nocy jedna długa przerwa 5-6 godzin.
Ale chyba im starsze dziecko tym rzadziej bedzie jadło a więcej, czyli przerwy trochę się wydluzą, tak z 3 na 4 godzinki, co,nie?
Martik- kciuki za dobre kupki i brak ulewania (bo to jest straszne)

reklama
Martunia troche lepiej z jedzeniem, a i ja wyluzowalam i nie wpycham, jednak wlasnie przestalam ja karmic dopiero jak zaplacze a staram sie co te 3-4h jak nie spi to je co 3, u nas w nocy jakos zostawia ciagle ta 1/3 butli...

Martuszka na opakowaniach mleka tak jest, ze dziecko je wiecej a mniej razy, jednak w rozpisce od pediatry mam podane ile ml i caly czas jest 6 posilkow, po 4 miesiacu mam: 4xmleko, 1x obiadek i 1x owoc lub sok:) i jak patrze po Izie to tak wlasnie bylo...wydluzenie przerw nie sprawilo ze jadla wiecej:/ ale wiadomo kazde dziecko inne:))

Ale dzis super pogoda:) pomylam okna i teraz pije kawke na tarasie a kluseczka (jeszcze) spi:))

Madzienka my pijemy jednego dnia wode a kolejnego koper, Nati pije moze 30 ml dziennie, ale podaje jej czesto...wiec wiem ze pragnienia nie ma:)

Do góry