reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

reklama
U nas też kolki cd..ale Bella, u nas trwała ona niemal 3 godziny..wrzask niemiłosierny..nie mam siły na nic:(

U nas ze smoczkiem wyglada tak samo..Leoś ssie go tylko na spacerze- wtedy smoczek jest "podtrzymywany" przez kombinezon.

Idę spać laski, trezba korzystać..miłej nocy!!!!!

boszzzz. a myślałam że tylko my zaliczamy te problemy. tylko u nas chyba następuje wielka kumulacja. bo idzie wszystko. na wzdęcia już pomysłów nie mam. na smoczek - niestety zrobiłam największą skuchę (której w ciąży się zarzekałam hehe) i wzięłam młodego do łóżka - efekt?taki sam tylko nie biegam do łóżeczka a wyciągam zaspaną rękę przed siebie;) czekam na piątkową wizytę pediatryczną jak na wyrok boski.

a wiecie, że my jeszcze bez wypisu szpitalnego? wypuścili nas i kazali dzwonić do sekretariatu, a tam od 2 tygodni mówią, że jeszcze u lekarzy tkwi. masakra:angry::wściekła/y::no::szok:bo mamy jakieś 30min jazdy autem, no i przy okazji trzeba w końcu bąbla zameldować i takie tam i nie wiadomo kiedy to zrobić bez wypisu. takie nołnejmy z nas.

kurcze ciekawe co u domikcw. jej to się należy pomnik a nie medal:-)

któraś pisała o odruchach moro - my też mamy ubaw z naszego superhiroł - też wyciąga rękę alla superman.

pytanie: kiedy obcinacie pazury u swoich pociech? nam mówiono żeby ich na razie nie obcinać bo są zrośnięte ze skórą pod spodem, ale ostatnio młody zrobił sobie efektowny wzorek na twarzy i nie wiem co robić - ciąć czy nie??????:sorry2:

Halo! 8.30 a tu cisza? Śpicie? :-D

U mnie póki co spokój, chociaż już 3 razy karmiłam od 3. Dzisiaj ostatni dzień werandowania, wczoraj było 30minut spania na balkonie. Tylko nerwowo się zaczyna, bo mój Szymi nie lubi się ubierać/ przebierać/ przewijać. No ale może z czasem jakoś przywyknie. Dzisiaj skończył 2 tygodnie... kiedy to zleciało?!?!

Dreamuś- ja obcinałam paznokcie 2 dni temu, bo drapał się po buzi i ja miałam cały dekolt podrapany, bo jeździł mi pazurami w trakcie karmienia. Próbowałam obciąć przy aktywności, ale tak się siłował, że odpuściłam i obcięłam, jak zasnął.

dreamuś ja póki co nie obcinam paznokci bo Robert ma nawet krótkie dość. Mnie się wydaje, że mu panie w szpitalu obcięły bo miał jeden baaaaardzo długi paznokieć, który później sam się ułamał a reszta krótkie, a dziwne, żeby tylko jeden taki długi miał.

A my dziś zaliczyliśmy suuuuper nockę :) młody budził się co 2 godziny ale papu i od razu zasypiał. Ani raz nie zapłakał. Jestem dumna z syna :-) ale nie chwalę bo może mu się odmienić :-D

Witam my od wczoraj w domku, ogarniemy sytuacje:-) Niektore rzeczy musimy logistycznie rozpracowac i mysle ze bedzie ok .
Dzisiaj miała nas odwiedzić położna wiec cierpliwie czekamy:-)

A powiedzcie mi, Madzia ma zatkany nosek i nie bardzo umiem sobie poradzić z czyszczeniem:-( podpowiedzcie co zrobić żeby się nie meczyła.
A i nie robi normalnych kupek tylko puszcza barwne bąki i tez nie wiem czy tak ma być?

kurcze cały czas więcej pytań niż odpowiedzi:-(

martik poważnie jedziecie samochodem? podziwiam! ja bym z maluchami takimi ja te moje się teraz nie zdecydowała. jak dla mnie to trochę za dluga podroż i niech by się jeszcze okazało, że ma któreś chorobę morską to na promie by była jazda :-D
gnidka czy ja wczoraj pisałam, że lecę wizzairem?? wycofuję!! te cholerne linie właśnie wczoraj po południu podjęły decyzję o wycofaniu lotów do Poznania :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: bo niby im się nie opłaca! tylko, że zawsze!!!! był pełen samolot i na każdym kroku tu u nas spotykam Poznaniaków, a oni wycofują lot!! cholery jedna. szlag niech weźmie to całe członkostwo w tym ich śmiesznym klubie, który miałam opłacony

Znowu musze Was nadrobic...

Wlasnie sie dowiedzialam, ze mala ma wrodzone znieksztalcenie stawu biodrowego...i musi chodzic w aparacie min. 8 tyg. Zalamalam sie:( choc podobno ja chodzilam 9 miesiecy:/

reklama
A powiedzcie mi, Madzia ma zatkany nosek i nie bardzo umiem sobie poradzić z czyszczeniem:-( podpowiedzcie co zrobić żeby się nie meczyła.
A i nie robi normalnych kupek tylko puszcza barwne bąki i tez nie wiem czy tak ma być?
u takich malucho zatkany nos, taki chrumkajacy oddech to ponoc norma bo z racji niedojrzalego ukladu pokarmowego czasmi im sie mleczko cofa :-)
Cortin ulewaczo-rzygacz nr 1 wiecznie ma cos w tym nosie ;-) ja zwijam z waty "skreta" mocze go sola fizjologiczna i smyram w nosie, on ladnie kicha po takim zabiegu i nos sie oczyszcza ;-)
Madzia malutka wiec tez moze miec w drogach oddechowywch pozosytalosci wod, teraz sie dzieci w szpitalach nie odszlamia jak kiedys polozna mnie uswiadomila ;-)

Bella biedna malutka :-( buziaczek dla Natki :-*

drimus ja pazury obcielam po powrocie ze spzitala chociaz to bylo ciezkie zadanie bo te paznokcie to takie papierki :szok::-p

martuszka biedna ty jestes z tym odciaganiem :-( a moze do poradni laktacyjnej uderz ? moze cos madrrego podpowiedza ???

my przez ostatnie dni duzlo spacerowalismy bo bylo pieknie, aktulanie pogoda sie spierdzielila i zimno :-( buuu ! Cortina wiosny chce !!!
przegielam ostatnio z chodzeniem i myslalam ze mi rana po cc peknie, gooopia cortina sama sobie zle zrobila :-p

Domik ty chyba czekasz na 17 marca :-p bedzie medal nawet jak urodzisz przed, wiec przyj malutka, przyj :rofl2: desperatka normalnie !!!

Cortin spi, Cortinka w przedszkolu, ogarnelam chatke, obiad sie robi powinnam sie za cos zabrac ale mam lenia :-p
wiec ide podoczytywac co tam u was ;-)

Do góry