reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

agoad no dziękuję bardzo za pocieszenie :-p już myślałam, że mam takie spokojne dziecko, chociaż nie tracę nadziei do końca :-) oby nic się nie zmieniło :tak:

Błękitna miałam właśnie pytać co u Was i jak po tym szpitalu się czujecie. Oby Nadia szybko zapomniała i się wyciszyła :tak:

kto tam pisze z Domikcw to niech przekaże mega ogromniaste kciukasy za nią &&&&&&

mój straszy synuś na spacerze z dziadkami, mały najadł się i dalej śpi a ja leżę i "się wietrzę"
dziewczynki po ilu te szwy (rozpuszczalne) przestają przeszkadzać w codziennym funkcjonowaniu? tzn kiedy ich nie czuć?

reklama
Mamuśki ja z prośbą o porade- jakich butelek używacie? Polećcie jakieś z małą dziurką. Używam aventu do mleka jest w miare ok ale jak chce podać wode lub koper to syn się dławi i krztusi czyli za szybko leci:-( Z dobrych wieści Kuba waży 3170 czyli w 2 tyg przybrał 570 z czego jestem bardzo zadowolona tylko pani pediatra mówi, że powinien zjadać 100-110 za jednym razem a on ledwo 60 wciąga no czasami 90 . Sama już nie wiem co o tym myśleć- mam go tuczyć za wszelką cene pomimo tego, że mu się ulewa, przecież on się urodził mały i ma troche inne potrzeby niż dzieci urodzone z wyższą wagą. Za 2 tyg kolejna wizyta i znów ważenie....

P.S nie potrafie zmienić suwaczka a więc wybaczcie

Hej!
Pisałam dzisiaj też z domikcw ale mojemu Jaśkowi się maruda włączyła i nie dałam rady Wam nic napisać, ale dobrze że Kwasia lepiej sprawuje się jako informator:tak: Przekazuję za to najnowsze wieści, że na dzisiaj dali domikcw spokój, ale z tego co pisze to odszedł jej czop:tak: więc trzymamy nadal kciuki &&& może coś więcej dowie się na obchodzie

Jestem zalatana, w weekend będziemy świętować urodzinki Zosi, przede mną wyzwanie logistyczne - muszę przenocować 8 osób, posprzątać, wymyślić menu i ogarnąć temat gotowania i pieczenia, a nie mam siły nawet na myślenie:sorry2:

Moja kluska nareszcie zostala zarejestrowana- yuuuupi:-) A poza tym to mamy zaparcia ze hej...nie mam pojecia juz co robic:-(
Gnidko- my akurat tym razem jedziemy samochodem do Polski, ale latam raczej ryanairem- do Szczecina tylko ta linia lata, i kilka razy lecialam z kolezanka ktora brala fotelik zamiast gondoli i bylo to traktowane jak wozek, fakt ze ostatni raz bylo to ok 1,5 roku temu i moze cos sie zmienilo, ale nie sadze.

My po spacerku z tatusiem:-) A Leosiowi robi się cemieniuszka:baffled:szybko coś..

Pytałyście o połóg..ja już mało co plamię, ale niestety kroczę nadal popuchnięte i rwie strasznie momentami:confused:

Czekam niecierpliwie aż synek się obudzi- jedna pierś strasznie mi stwardniała z 1 strony boliiiiii:baffled:

Martunia- klade na brzuszku i masuje mu brzuszek i nozki podkurczam, fakt nie sa te zaparcia takie mocne i dlugie jak w pierwszym tygodniu, ale i tak sie meczy to moje malenstwo.

Jej u nas dzis koleczka byla...ktora przeistoczyla sie w glod wiec ogolem 1,5 h placzu:((

Szukam wlasnie sposobu jak nauczyc mala zasypiac na noc bo obecnie wyglada to tak, ze po jedzeniu klade ja w lozeczku i daje smoczek, ona go puszcza ja jej podaje,ona go puszcza i tak 1,5h:/ brak mi juz cierpliwosci do tego:(

klade ja w lozeczku i daje smoczek, ona go puszcza ja jej podaje,ona go puszcza i tak 1,5h:/ brak mi juz cierpliwosci do tego:(

wlasnie to zaliczyłam :((( podawałam smoczek chyba z tysiąc razy, a mały wypluwał a potem darł się :((
Klęłam w duchu i zagryzałam zeby :(( chyba mu ten smoczek na gumkę przywiążę (jak klaunowy nosek):confused:

reklama
bella jak pisała martuszka u wielu dzieci zdarza się lekka asymetria fizjologiczna i do 3 miesiąca mija.położna raziła Frania skonsultować ale ja nie ufam jej wiedzy fizjoterapeutycznej i ortopedycznej jest mocno do tyłu. na poradzenie z lekką asymetrią polecam porady zawitkowskiego na temat pielęgnacji niemowląt podnoszeniu itp na podstawie metody bobathów

Do góry