gnidka Ty nasz specu od ćwiczeń co powiesz na hula hop? myślisz że to dobry sposób żeby pozbyć się brzuszka? Zamierzam zamówić na allegro takie hula hop z kulkami do masażu;-)
Zdecydowanie nie. Strata pieniędzy a i tak później będziesz upychać to po kątach. Przerabiałam "fascynację" hula-hop na własnej skórze. Miałam takie zwykłe tylko, że cięższe. efekt - sine i obite biodra co w efekcie powodowało, że nie mozna było nim kręcić przez czas do zniknięcia sinaków, tyle, że ja byłam z tych hardcorów, co się uparło i koniec. Kręciłam prawie 2 miesiące a brzuch był w takim samym stanie jak był. Jeszcze na początku wkurzałam się, bo mi spadało to kółko i może ze 2 razy machnęłam biodrami i już było na ziemi. Teraz kiedy już wiem troch więcej na pewno nie kupiłabym tego w ogóle. Nie mówiąc juz o takim z wypustkami.
Co to jest odchudzanie? Chudniemy kiedy nasz organizm nie będzie dostawał wystarczającej ilości energii (kcal) i będzie ją musiał czerpać z zapasów (tkanki tłuszczowej).
Powiem tak. 70% udanego odchudzania to dieta. W naszym obecnym stanie nawet nie jest to jakaś drastyczna dieta - nawet kalorii nie trzeba liczyć. Wystarczy wybierać dobre produkty.
Jak chcesz to mogę doradzić co jeść itp. wiele osób nie zdaje sobie sprawy jak pozornie zdrowe pordukty wcale nam nie pomagają a wręcz przeciwnie.
30% sukcesu odchudzania to ćwiczenia siłowe i areoby. Tylko znowu w naszym przypadku te ćwiczenia musze być dostosowane do możliwości naszego organizmu, aby sobie nie zaszkodzić, bo nawet jeśli przed ciążą byłyśmy wstanie zrobić to i to to teraz może to spowodować, że będziemycierpieć z powodu kontuzji. Przed ciążą rwałam w martwym ciągu 80kg. Teraz o martwym ciągu nawet z 30kg mogę pomarzyć, bo pewnie na wózku inwalidzkim wyląduję. Może za pół roku już będę coś ruszać w tym kierunku, ale o konkretnych ćwiczeniach to nie prędzej jak za ok rok.
Dlaczego ćwiczenia są ważne? Ponieważ rozkręcają metabolizm, poprawiają jakość ciała, ale także podnosi nasze zapotrzebowanie kaloryczne, przez co nie trzeba aż tyle ucinać kcal z diety. Zbyt duże obcięcie kcal skutkuje spowolnieniem metabolizmu a co za tym idzie - nie chudniemy.
Hula hop nie jest ćwiczeniem siłowym a juz na pewno nie jest aerobami (bieganie, rowerek, orbitrek, pływanie) bo musiałabyś nim kręcić z takim tempem, że chyba byś mogła robic za helikopter
Ponad to ważna rzecz - nie da sie schudnąc tylko z wybranych miejsc ciała. Zawsze leci z całości a czasem spada z każdego miejsca, tylko nie z tego z którego chcemy. Trzeba wytrwałości i cierpliwości. Konsekwentnie krok za krokiem iść do wybranego celu.
Nie wiem tez jak Ty oceniasz swoje mozliwości przy trójce dzieci - tzn, czy widzisz się np w figurze a la bikini fitness, czy po prostu jako normalną kobietę, która wygląda dobrze, ale nie jest to Pani z Hollywood.
Oczywiście zrobisz jak chcesz, ja nie mam zamiaru nikogo przekonywać do tego co wiem.
a ja... ja juz nic nie mówię, bo się ciągle zastanawiam co mi łaskawie powiedzą dzisiaj w szpitalu, także tylko o tym myslę i czekam...
jeszcze może tylko dla rozjaśnienia, bo kiedy np kg nie spadają to lecą centymetry - i to one są duzo lepszym wyznacznikiem czy chudniemy czy nie. Dlatego w momencie kiedy przechodzimy na dietę i zaczynamy ćwiczyć, trzeba się mierzyć rano raz w tygodniu o tej samej porze mniej więcej (podczas okresu puchniemy, więc wtedy wzrost cm nie jest niczym dziwnym) a oto dowód:
http://www.google.pl/imgres?um=1&hl...bnh=173&tbnw=271&start=0&ndsp=16&tx=209&ty=84
tak wyglądają 2 kg tłuszczu i 2 kg mięśnia - jest różnica?
http://www.google.pl/imgres?um=1&hl...tbnh=188&tbnw=117&start=0&ndsp=16&tx=47&ty=82
na pierwszym zdjęciu dziewczyna waży mniej niż na drugim, a jednak na drugim wygląda dużo lepiej
https://www.google.pl/search?um=1&h...nside-more-reasons-to-lift-weights%2F;300;286
Z kolei na tym zdjęciu kobieta waży tyle samo a zobacz jaka różnica w jakości ciała...
Ostatnia edycja: