reklama
kwasia
Fanka BB :)
dzwoniłam dziś do mojego gina i kazał mi przyjechać jutro do szpitala na ktg na 12.00. Ma jutro dyżur więc wypytam go o wszystko i nie wyjdę dopóki nie będę wiedzieć na czym stoję. Jeżeli dalej będą wątpliwości co do rodzaju porodu to wyproszę go o skierowanie na cesarkę. Albo ogólnie niech powiedzą na co się mam nastawić bo taka niewiedza i niepewność jest najgorsza...
poli0105
Babeczki, właśnie dostaliśmy wezwanie na szczepienie- szukamy więc na necie ceny szczepień skojarzonych, ale nic dokładnie nie ma, a w przychodni dopiero jutro pani od szczepień będzie. Wyczytałam jedynie, że pełen pakiet do 3 lat to ponad 3 tyś, z czego większość tej kwoty jest do 1 roku życia.
Madziku, kwasia, klowee, wesolutka- to już na bank ostatnie dni w dwupaku!!
Cortina
Babeczki, właśnie dostaliśmy wezwanie na szczepienie- szukamy więc na necie ceny szczepień skojarzonych, ale nic dokładnie nie ma, a w przychodni dopiero jutro pani od szczepień będzie. Wyczytałam jedynie, że pełen pakiet do 3 lat to ponad 3 tyś, z czego większość tej kwoty jest do 1 roku życia.
tu fajnie widac koszty
Zaplanuj w budżecie – oblicz ile będzie Cię kosztować szczepienie dziecka
ceny szczepionek zalezne sa od producenta i apteki :-)
na cycki polecam zaparzyc szalwie i robic oklady (najlepiej ze schlodzonego naparu) mi bardzo pomoglo, przynosilo ulge :-)
witajcie tak wogole ;-)
kto najbardziej przeterminowany jest ? ile tych nagrod prezes bedzie musial ufundowac
witaj Wesolutka jakies wkupne musisz postawic, albo zamiast wkupnego wymodlic dla wszystkich 2w1 szybkie rozdwojenia ;-)
ide skonczyc prasowac poki Cortin spi ;-)
paol1nka
Hej,
melduję się po szpitalu, wczoraj wyszliśmy (u mnie były powikłania i trzymali mnie 2 dni dłużej :/). Szymek jest cudowny, ale na nic nie mam czasu. Teraz zasnął, więc pranie, gotowanie, prasowanie. Dzisiaj położna była, wszystko ok. Jak tu się tylko trochę ogarnę to poczytam Jeszcze ktoś został w nierozpakowanych? Trzymam kciuki
melduję się po szpitalu, wczoraj wyszliśmy (u mnie były powikłania i trzymali mnie 2 dni dłużej :/). Szymek jest cudowny, ale na nic nie mam czasu. Teraz zasnął, więc pranie, gotowanie, prasowanie. Dzisiaj położna była, wszystko ok. Jak tu się tylko trochę ogarnę to poczytam Jeszcze ktoś został w nierozpakowanych? Trzymam kciuki
A z kąd niby takie wezwanie? Nie szczepiliście w szpitalu? Jeżeli nie chcecie to żadna przychodnia nie ma prawa wzywać was do szczepienia. To nie policja ani sąd tylko punkt usługowy. Tylko nie podpisujcie nic jak nie chcecie dziecka w przychodni zaszczepić albo zaszczepić później. po prostu powiedzcie,ze nie i tyle bo nie macie obowiązku nic podpisywać a jak podpiszecie to potem może sanepid za Wami ganiać a tu już jest duzo roboty,żeby się odczepili.
kasiadz
koszt jest zależny od producenta i apteki czy przychodni. Musisz też się zastanowić na co chcesz szczepić bo owszem będzie to koszt ok 3 tys ale jeśli chcsz na wszystko to co obowiązkowe i dodatkowe szczepić. My szczepimy tylko obowiązkowymi skojazonymi 5 w 1 musisz się zastanowić czy dziecko będzie szło np do żłobka szybko bo jeśli tak to może i warto rozwazyć dodatkowe szczepienia ale jeśli nie to wg mnie nie ma sensu, zawsze można zazczepić później a im później to zrobisz tym mniej dawek tzeba będzię a więc będzie taniejBabeczki, właśnie dostaliśmy wezwanie na szczepienie- szukamy więc na necie ceny szczepień skojarzonych, ale nic dokładnie nie ma, a w przychodni dopiero jutro pani od szczepień będzie. Wyczytałam jedynie, że pełen pakiet do 3 lat to ponad 3 tyś, z czego większość tej kwoty jest do 1 roku życia.
poli0105
Nie rozumiem Na_cik Twojego postu?? Wyraziliśmy zgodę w szpitalu na szczepienia i jesteśmy za nimi. A dziecku podawane są szczepienia po narodzinach- i to sa tylko jedne z wielu zalecanych szczepień przecież
Cortina, dzięki, też znalazłam ten kalkulator. Tylko tam właśnie są te widełki..Przyjdzie do nas pediatra to dopytamy najwyżej.
kasiadz, masz rację, że nie ma co popadać w przesadę
My zdecydowaliśmy, że pieniążki, które Leoś dostaje od pierwszych gości przeznaczymy na rozszerzony program szczepień- chyba będziemy za tym programem 5 w 1 + rotawirusy...No ale trzeba poczytać jeszcze o tym
Ale mam cudowne paznokcie po ciąży Nie do wiary! Zawsze mi się strasznie rozdwajały, a teraz sa jak sztuczne, takie twarde;-)
Cortina, dzięki, też znalazłam ten kalkulator. Tylko tam właśnie są te widełki..Przyjdzie do nas pediatra to dopytamy najwyżej.
kasiadz, masz rację, że nie ma co popadać w przesadę
My zdecydowaliśmy, że pieniążki, które Leoś dostaje od pierwszych gości przeznaczymy na rozszerzony program szczepień- chyba będziemy za tym programem 5 w 1 + rotawirusy...No ale trzeba poczytać jeszcze o tym
Ale mam cudowne paznokcie po ciąży Nie do wiary! Zawsze mi się strasznie rozdwajały, a teraz sa jak sztuczne, takie twarde;-)
reklama
a propos szczepien - my zdecydowalismy sie tylko na obowiazkowe na poczatek. nie ufam tym ustrojstwom. kazdy ma prawo do swojego zdania i je szanuje. ja osobiscie uwazam ze te ponadprogramowe to nabijanie kasy koncernom. do zlobka mlodego nie posylam wiec ryzyka wielkiego na kontakt z dziadostwem nie bedzie
ej wy spakowane! nie denerwujcie sie. jest ciezko ale jedyne co zrobcie poki jeszcze mozecie to sie wyspijcie i to porzadnie
dobra lece zjesc obiad poki mlody kima.
ps. mam pytanie do rozpakowanych. mojemu kajtkowi strasznie zlazi skora np na dloniach i pod pepkiem. i to od samego urodzenia. wyglada jak liniejacy waz. smaruje go kremami, balsamami i nic. co na to poradzicie?bo wizyta u pediatry dopiero za tydzien, a polozna kazala natluszczac emolientami. efektu za bardzo nie widze.
ej wy spakowane! nie denerwujcie sie. jest ciezko ale jedyne co zrobcie poki jeszcze mozecie to sie wyspijcie i to porzadnie
dobra lece zjesc obiad poki mlody kima.
ps. mam pytanie do rozpakowanych. mojemu kajtkowi strasznie zlazi skora np na dloniach i pod pepkiem. i to od samego urodzenia. wyglada jak liniejacy waz. smaruje go kremami, balsamami i nic. co na to poradzicie?bo wizyta u pediatry dopiero za tydzien, a polozna kazala natluszczac emolientami. efektu za bardzo nie widze.
Ostatnia edycja: