reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Dzień dobry.. :) :sorry2:
Miałam wstać wcześnie rano, zrobić zakupy i się uczyć.. ehe! Jest prawie południe a ja nie mam zrobione kompletnie nic.. :dry: a jutro taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaki egzamin.. :-p:angry: ale cały czas wychodziłam z założenia, że żdążę.. :-D no nic.. ide poczytać co na innych tematach i uciekam na te nieszczęsne zakupy.. do wieczorka laski! :)

reklama
marta, pytałaś co to takiego ten nawał pokarmu, występuje on u większości kobiet w 3-6 dobie po porodzie, piersi są obrzęknięte (moje z powodu tego obrzęku były 2 razy większe niż normalnie), produkują więcej mleka niż dziecko jest w stanie z Ciebie wyssać, należy je odciągać, w przeciwnym wypadku można doprowadzić do zapalenia, boli to strasznie, ja nie wiedziałam co się dzieje, mój emek też przerażony, piersi twarde jak kamienie, brodawki tak wielkie, że mała nie potrafiła z nich jeść nawet przez kapturek:no:
ten filmik o karmieniu piersią zaczęłam oglądać ale po kilkunastu minutach coś zaczęło się psuć i zacinać, dzisiaj z nim powalczę

Poszliśmy dziś z emkiem do USC i jutro musimy iść znowu bo nie mam swojego aktu urodzenia, a potrzebuję bo urodziłam się w innej miejscowości, biurokracja:nerd:

Pytanie o nawał było z gatunku retorycznych bo ja nic takiego nie miałam. Wszędzie czytam jakie ważne jest karmienie piersią i tylko większego doła łapię.Że niby ja nie che dlatego nie mam pokarmu. Co za brednie!
My też rejestrowaliśmy małego w innej miejscowości niż oboje z eMem się urodziliśmy i nikt od nas aktów nie wymagał.

Hej Lutowe Mateczki!

Dzięki za życzenia zdrówka dla dziewczynek - jednak jest coraz gorzej. Temperatura praktycznie non-stop i to jeszcze wyższa, zero apetytu. Kolejna noc zarwana...

Annaroksana. Oby Twojej małej się poprawiło!

Ja też dziś wizytuję i ciekawość mnie zżera.

Jedyne dobre to to, że w końcu mamy imię dla najmłodszej - tata wybrał koniec końców Konstancja ;)

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie Lutoweczki!
Zanim cokolwiek wiecej napisze Bella83 moje serdeczne gratulacje Slonko! Tak sie ciesze i jestem z Ciebie i Pociechy bardzo dumna!!

Szukalam czegos w necie i mnie zaprowadzilo na forum no i mysle wejde zobacze co slychac u Was, to ja zalozylam ten watek, ale niestety poronilam i serca nie mialam zostac na forum, ale to bylo dawno temu i teraz normalnie musialam zajrzec do Was, zeby Wam pogratulowac i zyczyc pociechy z Dzieciaczkow!

Tak wiec dla Was wszystkich tych juz rozpakowanych i tych co juz nie moga sie doczekac, wszytkiego dobrego Lutoweczki, przyjmijcie zyczenia zdrowia dla Was oraz dla Waszych pociech! Buziaki Lutoweczki!

Czesc kochane

ja zakaszlana i niestety zakatarzona ... zna ktos cos skutecznego dla ciezarowek ????

jedyne pocieszenie na dzis ... GBS ujemne :-)

Czesc kochane

ja zakaszlana i niestety zakatarzona ... zna ktos cos skutecznego dla ciezarowek ????

jedyne pocieszenie na dzis ... GBS ujemne :-)

oj kochana łączę się z Tobą.u mnie nic nie działa. w dodatku popadłam w schizę że od tego kaszlu mały mi fiknął i zmienił pozycję. ale to chyba tylko schiza????????

póki co piję *spam* i drosetoux jem czosnek i duuuuuużo wody piję. niestety końca nie widać:(

dzieki za slowa otuchy ;-)

mi sie tez wydaje ze malutka wytrzese :-(

no u mnie tez *spam* to jedyne co stosuje, ale mam wrazenie ze nic nie pomaga

też mam takie wrażenie, że niewiele pomaga. chyba trzeba to wyczekać, wyleżeć? najgorzej jest po nocy:baffled:
zastanawiam się czy dzwonić do gin, tym bardziej, że postraszył mnie widmem przedterminowego porodu. tylko co on mi może pomóc?gorączki nie mam gluty nie są zielone, więc to wirusowe badziewie i antybiotyk na nic się zda a nawet po co dziecię nim faszerować?już sama nie wiem co myśleć. tak mi szkoda tego mojego dziecka, wytrzęsie nim równo.

reklama
Oj biedne nasze chorowitki, życzę szybkiego powrotu do zdrowia :tak:

Ja właśnie wróciłam ze SR, jestem zmęczona jakbym maraton przebiegła. Zjadłam małe co nieco i idę poleżeć, bo czuję, że zasnę na stojąco.

Do góry