reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

reklama
Heksa, mój Robert jest kucharzem i przez wiele lat pracował w kuchni, więc gotowanie, zmywanie i inne prace domowe idą mu znacznie sprawniej niż mi. ;) Poza tym on to lubi, twierdzi, że sprzątanie go odpręża. :p :D

A mnie wczoraj wieczorem zaczęły boleć plecy. :( Taki bardzo silny ból z prawej strony lędźwi, promieniujący aż na pośladek i udo. Nie wiem czy się tym martwić, czy nie i czy to w ogóle ma coś wspólnego z ciążą. Masaż ani nagrzewanie nie pomaga. Mama już ode mnie telefonów nie odbiera, bo dzwonię do niej co pół godziny z każdą pierdołą. :p
Miała któraś z Was coś takiego??

de_merteuil Myślę,że to raczej nie od ciąży a początek dyskopatii, czyli tradycyjne wypadanie dysku.

Być może masz tak jak ja,że dysk ci troszkę się wysuwa czasem, ale całkiem nie wypada i boli wtedy bo uciska na nerw, ja miałam już tak kilka razy ból promieniujący od lędźwi,pośladka po udo, ale u mnie to lewa strona. Nic przyjemnego.

U mnie to lędźwie boli przy pochylaniu się do przodu, dłuższym, staniu czasem noga boli przy chodzeniu, ale generalnie raz boli raz nie, niedawno to nawet się w łóżku na boki przekręcić nie mogłam tak bolało ale teraz jest lepiej.

Unikaj długiego stania, siedzenia, dużo spaceruj, pływaj, popatrz na necie na ćwiczenia w ciąży na kręgosłup lędźwiowy i powinno być ok, jak nie to do lekarza i na rehabilitacje, by sobie ulżyć, bo z czasem będzie tylko gorzej niestety.

Więc wiem o czym piszesz

Teraz rtg i tak nie zrobisz.

czeresnie1.jpg

no to sobie dogodzilam :-D cos mnie mulic zaczyna, ale bylo warto :rofl2:

Witam po 2 dniach nieobecności. Witam nowe mamusie, ale nas już sporo:) Wesele siostry przeżyte na szczęście:) Wczoraj poprawiny całe przespałam, wyszłam do gosci po 19 dopiero. Nic nie jadłam tylko krakersy:/ miałam takie straszne mdłości. Na weselu starałam się za dużo nie szaleć, ale wiadomo , że trudno tylko siedzieć tyle godzin;) I też mało co pojadłam, po 2 widelce danej potrawy:( Oby te mdłości minęły:/// Dziewczyny, też już macie taki brzuchol????? Doła załapałam normalnie, jakbym w min 4 miesiącu była. Jak przymierzyłam sukienkę weselną to pognałam szybko do sklepu z bielizną po gatki bezszwowe wyszczuplające. Specjalnie kupiłam takie nie gorsetowe by dzidzi nie obciskało. Oczywiście jak już szykowałam się na ślub to zaczął od nich brzuch boleć hehe i tyle ich się nanosiłam..100 zł do kosza:p

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki ! :-)

poli0105 ja też mam brzuszek już widoczny... A tu dopiero 6tydzień i4d.c... Ponieważ jestem chudzina, to już niektórzy pytają, co mi się taki brzuszek zrobił:zawstydzona/y:;-) Ostatnio powiedziałam, że po grochówce bo normalnie gapili się na mnie jak na dziwadło hi hi hi ;-):-)
Kurcze a mnie się dziś strasznie spać chcę.... :crazy: Nie mam sił na nic:-(
Jakoś apetytu też brak :-(Ehh... Miłego dnia :-)

Heksa, mój Robert jest kucharzem i przez wiele lat pracował w kuchni, więc gotowanie, zmywanie i inne prace domowe idą mu znacznie sprawniej niż mi. ;) Poza tym on to lubi, twierdzi, że sprzątanie go odpręża. :p :D

A mnie wczoraj wieczorem zaczęły boleć plecy. :( Taki bardzo silny ból z prawej strony lędźwi, promieniujący aż na pośladek i udo. Nie wiem czy się tym martwić, czy nie i czy to w ogóle ma coś wspólnego z ciążą. Masaż ani nagrzewanie nie pomaga. Mama już ode mnie telefonów nie odbiera, bo dzwonię do niej co pół godziny z każdą pierdołą. :p
Miała któraś z Was coś takiego??

albo to ciążowa rwa kulszowa - miałam tak z pierwszym dzieckiem...
proponuję konsultację z lekarzem - na rwe jest maść, kórą można stosować w ciązy ale nie pamietam nazwy...

Dziewczyny, też już macie taki brzuchol????? Doła załapałam normalnie, jakbym w min 4 miesiącu była. Jak przymierzyłam sukienkę weselną to pognałam szybko do sklepu z bielizną po gatki bezszwowe wyszczuplające. Specjalnie kupiłam takie nie gorsetowe by dzidzi nie obciskało. Oczywiście jak już szykowałam się na ślub to zaczął od nich brzuch boleć hehe i tyle ich się nanosiłam..100 zł do kosza:p

mamy!!
wielki brzuchol jak 4 miesiącu!!! już mi jest ciasno w większości spodni!!! kupiłam sobie takie przedłużki ale muszę poczekać kiedy pocztą przyjdą, bo się nie dopinam :)

a takie majtasy to będą extra po porodzie :)))

reklama
jejku ale u Was duża produkcja . Nie wiem czy będę w stanie Was nadrabiać. Teraz jak ciepło to praktycznie cały czas jesteśmy na dworze bo Natan uwielbia dwór i jak tylko się obudzi to zaraz ciągnie na dwór.
Dziękuję za ciepłe przyjęcie :)
U mnie też już brzusio widoczny. Też jestem chudzinka i zaraz mi brzuch wyskoczył. Mdłości na szczęście nie mam ale narazie zachcianek żadnych, jem normalnie :)
Ja narazie pochwaliłam się ciąża siostrze i mamie. Teściowej narazie też nie mam zamiaru mówić bo ona zaraz złapie za telefon i bedzie po wszystkich wydzwaniać i obwieszczać newsa.

Miłego dnia :)

Do góry