reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Witam po weekendowo!

Juz Was nadrobilam :-)
Witam serdecznie nowe mamusie Ania, Kelts, nadika, smoniczka rozgoscie sie!

U mnie mdlosci jakos powoli ustepuja, tylko wieczorami strasznie mnie mdli i wysadza :-)

Zaczalam rozmyslac nad potrzebymi rzeczami dla potomstwa i mysle nad taka mata do lozeczka moniturujaca bicie serca, temperature ipt czy myslicie ze to dobry pomysl?

Pozdrawiam serdecznie wszyskie Mamusie oraz Fasolki! :-)

reklama
W internecie sporo jest tematów o bolącym krzyżu w początkach ciąży, oczywiście zdarzają się komentarze w stylu "mnie bolało i dwa dni później poroniłam", ale chyba takimi komentarzami nie można się przejmować, bo one są wszędzie. :p
Dodzwoniłam się też do mamy i potwierdziła, że w ciąży często pojawiają się takie bóle (tak jak napisała LadyDo - rwa kulszowa, która później zupełnie zniknie). Więc chyba wszystko ok. Chociaż boli. :/

Ania, wypadający dysk nie zacząłby chyba boleć tak z dnia na dzień, co?
Jutro się będę widzieć z tatą, który jest z kolei chirurgiem (tak, cała moja rodzina to lekarze), to mnie zbada i zobaczy czy coś jest nie tak.

LadyDo - ja sobie smaruję taką rozgrzewającą uniwersalną maścią eukaliptusową RUB i trochę pomaga. Dzisiaj jest dużo lepiej niż wczoraj.

Ja jeszcze brzuszka nie mam. :( A bym chciała! Ale brzuch zupełnie płaski. :(

Aniołeczek, gratuluję zdanego egzaminu, przede mną jeszcze 3 kobyły i to z naprawdę nieprzyjemnych przedmiotów. A tak bym już chciała wakacje!!!

Aniołeczek gratuluję zdania egzaminu!

De Mert...(nie umiem zapamiętać całości :zawstydzona/y:) ja też mam takie bóle od początku. Nie mogę stać, siedzieć ani leżeć. Moja gin powiedziała, że to są tzw. "bóle krzyżowe". Powiększa się macica i wtedy czuć to bardziej w krzyżu niż w brzuchu. Tylko, że te bóle mogą niestety CZASEM towarzyszyć nam też przy porodzie. ale to wszystko zalezy od nas osobiście :) nie ma reguły :-)

LucyLu ja nie słyszałam nigdy o takiej macie. Możesz powiedzieć coś więcej? Poza tym łączę się z Tobą w tych "porannych" mdłościach, które ujawniają się wieczorem :( makabra! Budzę się nieraz w nocy i nie wiem czy już biec do ubikacji czy dopiero za chwilę, czy może to fałszywy alarm... ehh :)

Witam nowe mamusie lutóweczki ;***

Nie jestem w stanie każdej odpisać, bo długo mnie nie było :( Kajam się i obiecuję poprawę :-) co do brzucholka to kurczę sama nie wiem. Mi się wydaje już taki wielki! Szczególnie wieczorem! Jakbym przynajmniej w 4 m-scu była :) Mąż się śmieje, że mam dwa brzuchy, bo widoczny mam taki zaraz pod pępkiem jakby mała piłeczka i samo podbrzusze też takie okrąglejsze się stało :)

Co do jedzenia... nie wiem jak Wam, ale mi wszystko śmierdzi! No prawie... poza pomidorami. Mogłabym je jeść od rana do wieczora :rofl2:
ale dzisiaj zrobiłam sobie i mężulkowi pyszne śniadanko sałata, ser, szynka, ogóreczki...pychotka! Tylko, że jak tylko podniosłam to do ust to na sam zapach mnie zemdliło. Nie jestem w stanie tego przełknąć! a fuu:szok:

No i jeszcze się pochwalę jakiego ja mam dobrego męża :) w sobotę posprzątał mi całe mieszkanie (no prawie :-D), bo stwierdził, że jego żona z córcią nie mogą się przemęczać :) I jeszcze kupił mi w piątek przepiękne sandały, na które zachorowałam w deichmannie. Stwiedział, że to spóźniony prezent na dzień matki ( w dzień matki robiłam pierwszy raz test i wyszedł negatywnie) :) Ajć kochany on!

No! To się rozpisałam :-) ajm sory!

U mnie tez brzuch jeszcze plaski. Ale cale to podjadanie z kolei mi w biodra idzie.. Jak na razie to sie mieszcze jeszcze we wszystkie spodnie, tylko szorty letnie z zeszlego roku juz jakies przyciasne:zawstydzona/y:

Wlasnie zauwazylam ze juz forum marcowe sie utworzylo :szok: Szok jak ten czas leci.

zazdroszczę Wam tych płaskich brzuchów, choć pamietam, że w pierwszej ciązy brzucha sie doczekać nie mogłam ha ha ha taki los!!ha ha ha po ciązy zaś nie mogłam się doczekac kiedy zninie!!!! ha ha ha i teraz jak mi tak rośnie to się zastanawiam jak bede 9miesiacu wygladac!!! matko jedyna!!! ha ha ha no ale co się będę oszukiwać - wiek juz nie ten, mieśnie też już nie te same....:confused:
takie żyie...ha ha ha :-)

Witajcie po weekendzie:-)

Witam nowe mamusie
Muszę nadrobić co tam naskrobałyście od piątku:-D
Więc tak u mnie z mdłościami już lepiej od 3 dni są mniejsze czasem nie mam w ogóle.
Co do brzucha to ja mam też już jak w 4 m-cu ale rozmawiałam o tym z ginem i mi powiedział że w 2 ciąży macica szybciej się rozpycha i że nie idzie ona w górę tak jak w 1 ciąży tylko do przodu stąd ten brzuch i że w 2 ciąży brzuch się obniża szybciej około20tc ponieważ ściany macicy są już rozciągnięte i nie one trzymają brzuch tylko boczne mięśnie brzucha i mogą te mięśnie dość mocno boleć.
Trochę mnie uspokoił z tym rosnącym brzuchem.:-D

co do brzucha u mnie nie widac poki co ;) chociaz wieczorem czuje sie mega wielkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :rofl2:
czuje jak macica sie rozciaga (tak mi sie wydaje) szczegolnie dziwne w miejscu blizny po cc :szok:

smaze fryteczki, ktos reflektuje ??? :rofl2:

Mój brzuch i bez ciąży jest wielki :) Jakoś tak mam ze on zawsze pierwszy tyje. Teraz moją udręką są cycki normalnie myślałam, że mi dzisiaj się urwą jak schodziłam po schodach.

Cortina ja się pisze na fryteczki, w sumie na wszystko bo apetyt mam nieziemski. Zawsze lubiłam jeść, ale teraz to już lekka przesada. Jak tak dalej będzie to w 9m trzeba będzie mnie turlać :-D

reklama
Smoniczka dawaj dawaj bo juz nalozylam ! czekam ! :rofl2:
ja tez lubie jesc, chciaz od kilku tyg mam mega maly apetyt :-p

Do góry