reklama
Ćwierć Nuta
Mamusia Szymusia :)
U mnie cera taka sobie Mam trochę krostek na twarzy, ale ogólnie nie jest tak źle:-) Mama mojej przyjaciółki powiedziała mi, że bardzo ładnie wyglądam i zupełnie inaczej...;-)
No i zaczęły mi się rozdwajać paznokcie Ehh...
Ale za to mam ładne, lśniące włosy, które nie przetłuszczą się tak często jak do tej pory;-)
Jem też dosyć sporo...
Piersi mnie bolą- są zupełnie inne- większe i twardsze :-)
W brzuchu mnie tak lubiło pokłóć, ale od 2 dni już nie mam tego uczucia:-)
Czekam na poniedziałkową wizytę u ginki :-)
No i zaczęły mi się rozdwajać paznokcie Ehh...
Ale za to mam ładne, lśniące włosy, które nie przetłuszczą się tak często jak do tej pory;-)
Jem też dosyć sporo...
Piersi mnie bolą- są zupełnie inne- większe i twardsze :-)
W brzuchu mnie tak lubiło pokłóć, ale od 2 dni już nie mam tego uczucia:-)
Czekam na poniedziałkową wizytę u ginki :-)
kasiadz
Fanka BB :)
witam
ale dużo tu produkujecie... jest co czytać
co do cery to u mnie bez zmian
jeśli chodzi o inne objawy to jak narazie tylko senność
Większość badań w ciąży jest płatna, bynajmniej ja płaciłam więc trzeba się z tym liczyć, ale nie są one aż tak drogie
a jeśli chodzi o becikowe to jeszcze jest, i trzeba mieć zaświadczenie od lekarza lub położnej o prowadzeniu ciąży przed 10tc, ale coś tam szperają w tych przepisach i oby nie postanowili go zabrać
miłego wieczorku życzę
ale dużo tu produkujecie... jest co czytać
co do cery to u mnie bez zmian
jeśli chodzi o inne objawy to jak narazie tylko senność
ja do ginekologa mam zamiar chodzić do tego co do tej poryco do cery to ja czuje sie jak nastolatka !
masakra !
w pierwszej ciazy tez tak mialam wiec teraz cudow sie nie spodziewalam
Poli ja z tego co wyczytalam w necie z taka beta jestem w okolicach 5 tyg - wg moich obliczen to 4w6d ... taki ze mnie ginekolog
ide sie umowic na wizyte bo wy widze poumawiane na konkretne terminy to ja tez chce !!!!!!
lekarze do prowadzenie ciazy powybierani ???
ja zostaje wierna swojemu doktorowi szkoda ze jest on tylko w wersji prywatnej ze tak powiem i bide bulic za kazde jedno badanie, a w ciazy ich sporo
aaaa jeszcze jedno !
a becikowe jeszcze istnieje ?
trzeba sie przed 10 tc zaliczyc wizyte u ginekologa ?
Większość badań w ciąży jest płatna, bynajmniej ja płaciłam więc trzeba się z tym liczyć, ale nie są one aż tak drogie
a jeśli chodzi o becikowe to jeszcze jest, i trzeba mieć zaświadczenie od lekarza lub położnej o prowadzeniu ciąży przed 10tc, ale coś tam szperają w tych przepisach i oby nie postanowili go zabrać
miłego wieczorku życzę
anioleczek12341
cortina- mam 21 lat
to oni w koncu nie zniesli tego becikowego?? myślałam ze znieśli.... powiedzcie mi jeszcze dziewczyny słyszała któras z was o czyms takim jak porodowe?? to też chodzi o kase tylko kompletnie nie wiem skąd i ile sie dostaje i czy co takiego w ogóle teraz funkcjonuje?
to oni w koncu nie zniesli tego becikowego?? myślałam ze znieśli.... powiedzcie mi jeszcze dziewczyny słyszała któras z was o czyms takim jak porodowe?? to też chodzi o kase tylko kompletnie nie wiem skąd i ile sie dostaje i czy co takiego w ogóle teraz funkcjonuje?
Cortina
Kasiadz ja w ciazy ostatni raz bylam 6 lat temu ale wtedy chodzilam na poczatku na NFZ i nie placilam ani za badania ani za Usg, pozniej zaczelam tez prywatnie i placilam za kazde jedno badanie i wcale nie malo
Anioeczek no mloda mama bedziesz patrzylam wczesniej na twoj suwak slubowy i nie pomyslalam ze ty az tak mloda ja mialam za pierwszym razem 23 lata wiec tez bylam mloda i piekna teraz zostalo tylko piekna hihihi zartujeeeeeeeeee
ide spac bo rano strasznie ciezko mi sie wstaje !
dobranoc lutowki
Anioeczek no mloda mama bedziesz patrzylam wczesniej na twoj suwak slubowy i nie pomyslalam ze ty az tak mloda ja mialam za pierwszym razem 23 lata wiec tez bylam mloda i piekna teraz zostalo tylko piekna hihihi zartujeeeeeeeeee
ide spac bo rano strasznie ciezko mi sie wstaje !
dobranoc lutowki
Aniołeczek - młoda mamuśka :-) ale to dobrze :-) Ja jak rodziłam synka miałam lat 26. Cieszę się, że drugie dziecko urodzę przed 30-tką (rocznikowo będzie 30 ale nie skończone ;-)).
Jeśli chodzi o lekarza prowadzącego to będzie ta sama pani dr, która prowadziła moją poprzednią ciążę. Byłam bardzo zadowolona przez całe 9 mies aż do porodu, który również był z panią dr.
Ja chodzę do mojej gin na NFZ (przchodnia jest prywatna, mają bardzo dobry sprzęt...), badania z tego co pamietam są bezpłatne, chyba, że będziemy chcieli zrobić USG 3D (to już odpłatnie).
Jeśli chodzi o lekarza prowadzącego to będzie ta sama pani dr, która prowadziła moją poprzednią ciążę. Byłam bardzo zadowolona przez całe 9 mies aż do porodu, który również był z panią dr.
Ja chodzę do mojej gin na NFZ (przchodnia jest prywatna, mają bardzo dobry sprzęt...), badania z tego co pamietam są bezpłatne, chyba, że będziemy chcieli zrobić USG 3D (to już odpłatnie).
U
użytkownik 902
Gość
powiedzcie mi jeszcze dziewczyny słyszała któras z was o czyms takim jak porodowe?? to też chodzi o kase tylko kompletnie nie wiem skąd i ile sie dostaje i czy co takiego w ogóle teraz funkcjonuje?
Może chodzi Ci o kasę za urodzenie dziecka z ubezpieczenia? Jeśli jesteś gdzieś ubezpieczona na życie to powinnaś mieć taką opcję, mi płacą m.in. za urodzenie, za pobyty w szpitalu.
Asiulinka28
Zaciekawiona BB
Hej dziewczyny )
jest słonko ) zaraz wybywamy na spacerek
czuje się dziś mogłabym nawet powiedzieć rewelacja )
ja pierwsze urodziłam mając 28 i żałuje że tak późno a drugie urodzę tuż po 30 nie udało się zmieścić w czasie
co do lekarza to ja byłam średnio zadowolona teraz szukam lekarza, teraz byłam na wizycie prywatnej ale u beznadziejnej lekarki, znam już ją z długiego pobytu w szpitalu z córeczką. A 28 mam wizytę na NFZ u lekarza który w ostatniej chwili uratował życie Karolinie, może nie jest za sympatyczny ale na pewno specjalista. Zobaczymy po pierwszej wizycie ...
anioleczek12341 a może chodzi ci o dodatkowy 1000zł becikowego z MOPSu ?? bo też o taki można się starać
Miłego dnia dziewczyny
jest słonko ) zaraz wybywamy na spacerek
czuje się dziś mogłabym nawet powiedzieć rewelacja )
ja pierwsze urodziłam mając 28 i żałuje że tak późno a drugie urodzę tuż po 30 nie udało się zmieścić w czasie
co do lekarza to ja byłam średnio zadowolona teraz szukam lekarza, teraz byłam na wizycie prywatnej ale u beznadziejnej lekarki, znam już ją z długiego pobytu w szpitalu z córeczką. A 28 mam wizytę na NFZ u lekarza który w ostatniej chwili uratował życie Karolinie, może nie jest za sympatyczny ale na pewno specjalista. Zobaczymy po pierwszej wizycie ...
anioleczek12341 a może chodzi ci o dodatkowy 1000zł becikowego z MOPSu ?? bo też o taki można się starać
Miłego dnia dziewczyny
Asiulinka i mamusia- ja tez przed 30-stką się wyrobię ( cały miesiąc ). W lutym poród a w marcu trzydziestka stuknie. Pierwsze dziecko urodziłam jak skończyłam 28 lat.
Co do cery to mnie wysyfiło trochę ale najgorsza jest senność, przetłuszczające się włosy, mulenie.
Ja dziś w nerwach bo naczelny pewnie się dowie o moim bobo- nie spodziewał się zapewne
Ja byłam tą pierwszą co zaszła w pracy z młodszego pokolenia i za mną zaraz 2 koleżanki- jedna ma termin na sierpień z bliźniętami. Teraz pewnie spodziewał się, że będzie trochę spokoju z tymi babami. Jakaś zaniepokojona jestem.
Czy nasze forum ma moderatora? może kogoś wybierzemy, może być kilka osób- wtedy będzie ktoś od pilnowania ładu, składu i porządku.
Co do cery to mnie wysyfiło trochę ale najgorsza jest senność, przetłuszczające się włosy, mulenie.
Ja dziś w nerwach bo naczelny pewnie się dowie o moim bobo- nie spodziewał się zapewne
Ja byłam tą pierwszą co zaszła w pracy z młodszego pokolenia i za mną zaraz 2 koleżanki- jedna ma termin na sierpień z bliźniętami. Teraz pewnie spodziewał się, że będzie trochę spokoju z tymi babami. Jakaś zaniepokojona jestem.
Czy nasze forum ma moderatora? może kogoś wybierzemy, może być kilka osób- wtedy będzie ktoś od pilnowania ładu, składu i porządku.
Ostatnia edycja:
reklama