reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2013

Moj doktor tez jest mily, rzeczowy, przystojny, ma zawsze dla pacjentki duzoooo czasu i tak dalej ... tylko dlaczego kosztuje 100 zl :-p ?

juz nawet myslalam zeby chodzic na dwa fronty ;) do jednego na nfz wtedy badania za free i prywatnie ;)

reklama
U mnie cera taka sobie:baffled: Mam trochę krostek na twarzy, ale ogólnie nie jest tak źle:-) Mama mojej przyjaciółki powiedziała mi, że bardzo ładnie wyglądam i zupełnie inaczej...:tak::-D;-)
No i zaczęły mi się rozdwajać paznokcie :wściekła/y:Ehh...
Ale za to mam ładne, lśniące włosy, które nie przetłuszczą się tak często jak do tej pory;-):-D
Jem też dosyć sporo...:zawstydzona/y:
Piersi mnie bolą- są zupełnie inne- większe i twardsze :-)
W brzuchu mnie tak lubiło pokłóć, ale od 2 dni już nie mam tego uczucia:-)
Czekam na poniedziałkową wizytę u ginki :-)

witam:)
ale dużo tu produkujecie... jest co czytać:)
co do cery to u mnie bez zmian
jeśli chodzi o inne objawy to jak narazie tylko senność

co do cery to ja czuje sie jak nastolatka ! :zawstydzona/y:
masakra !
w pierwszej ciazy tez tak mialam wiec teraz cudow sie nie spodziewalam :p
Poli ja z tego co wyczytalam w necie z taka beta jestem w okolicach 5 tyg - wg moich obliczen to 4w6d ... taki ze mnie ginekolog :cool2::-D

ide sie umowic na wizyte bo wy widze poumawiane na konkretne terminy to ja tez chce !!!!!! :-p

lekarze do prowadzenie ciazy powybierani ???
ja zostaje wierna swojemu doktorowi :cool2: szkoda ze jest on tylko w wersji prywatnej ze tak powiem i bide bulic za kazde jedno badanie, a w ciazy ich sporo ;) :eek::eek:

aaaa jeszcze jedno !
a becikowe jeszcze istnieje ?
trzeba sie przed 10 tc zaliczyc wizyte u ginekologa ?
ja do ginekologa mam zamiar chodzić do tego co do tej pory
Większość badań w ciąży jest płatna, bynajmniej ja płaciłam więc trzeba się z tym liczyć, ale nie są one aż tak drogie
a jeśli chodzi o becikowe to jeszcze jest, i trzeba mieć zaświadczenie od lekarza lub położnej o prowadzeniu ciąży przed 10tc, ale coś tam szperają w tych przepisach i oby nie postanowili go zabrać:tak:

miłego wieczorku życzę:)

cortina- mam 21 lat:)

to oni w koncu nie zniesli tego becikowego?? myślałam ze znieśli.... powiedzcie mi jeszcze dziewczyny słyszała któras z was o czyms takim jak porodowe?? to też chodzi o kase tylko kompletnie nie wiem skąd i ile sie dostaje i czy co takiego w ogóle teraz funkcjonuje?

Kasiadz ja w ciazy ostatni raz bylam 6 lat temu ale wtedy chodzilam na poczatku na NFZ i nie placilam ani za badania ani za Usg, pozniej zaczelam tez prywatnie i placilam za kazde jedno badanie i wcale nie malo ;)

Anioeczek no mloda mama bedziesz :) patrzylam wczesniej na twoj suwak slubowy i nie pomyslalam ze ty az tak mloda :-D ja mialam za pierwszym razem 23 lata wiec tez bylam mloda i piekna :-D teraz zostalo tylko piekna hihihi zartujeeeeeeeeee :-D

ide spac bo rano strasznie ciezko mi sie wstaje !

dobranoc lutowki :D

Aniołeczek - młoda mamuśka :-) ale to dobrze :-) Ja jak rodziłam synka miałam lat 26. Cieszę się, że drugie dziecko urodzę przed 30-tką (rocznikowo będzie 30 ale nie skończone ;-)).

Jeśli chodzi o lekarza prowadzącego to będzie ta sama pani dr, która prowadziła moją poprzednią ciążę. Byłam bardzo zadowolona przez całe 9 mies aż do porodu, który również był z panią dr.
Ja chodzę do mojej gin na NFZ (przchodnia jest prywatna, mają bardzo dobry sprzęt...), badania z tego co pamietam są bezpłatne, chyba, że będziemy chcieli zrobić USG 3D (to już odpłatnie).

powiedzcie mi jeszcze dziewczyny słyszała któras z was o czyms takim jak porodowe?? to też chodzi o kase tylko kompletnie nie wiem skąd i ile sie dostaje i czy co takiego w ogóle teraz funkcjonuje?

Może chodzi Ci o kasę za urodzenie dziecka z ubezpieczenia? Jeśli jesteś gdzieś ubezpieczona na życie to powinnaś mieć taką opcję, mi płacą m.in. za urodzenie, za pobyty w szpitalu.

Hej dziewczyny :))
jest słonko :)) zaraz wybywamy na spacerek :)
czuje się dziś mogłabym nawet powiedzieć rewelacja :))
ja pierwsze urodziłam mając 28 i żałuje że tak późno a drugie urodzę tuż po 30 ;) nie udało się zmieścić w czasie ;)

co do lekarza to ja byłam średnio zadowolona teraz szukam lekarza, teraz byłam na wizycie prywatnej ale u beznadziejnej lekarki, znam już ją z długiego pobytu w szpitalu z córeczką. A 28 mam wizytę na NFZ u lekarza który w ostatniej chwili uratował życie Karolinie, może nie jest za sympatyczny ale na pewno specjalista. Zobaczymy po pierwszej wizycie ...

anioleczek12341 a może chodzi ci o dodatkowy 1000zł becikowego z MOPSu ?? bo też o taki można się starać

Miłego dnia dziewczyny

Asiulinka i mamusia- ja tez przed 30-stką się wyrobię ( cały miesiąc :)). W lutym poród a w marcu trzydziestka stuknie. Pierwsze dziecko urodziłam jak skończyłam 28 lat.
Co do cery to mnie wysyfiło trochę ale najgorsza jest senność, przetłuszczające się włosy, mulenie.
Ja dziś w nerwach bo naczelny pewnie się dowie o moim bobo- nie spodziewał się zapewne :)
Ja byłam tą pierwszą co zaszła w pracy z młodszego pokolenia i za mną zaraz 2 koleżanki- jedna ma termin na sierpień z bliźniętami. Teraz pewnie spodziewał się, że będzie trochę spokoju z tymi babami. Jakaś zaniepokojona jestem.
Czy nasze forum ma moderatora? może kogoś wybierzemy, może być kilka osób- wtedy będzie ktoś od pilnowania ładu, składu i porządku.

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny

Ja swoją córcie urodziłam mając 21 nie skończone a drugie jak się urodzi to będę miała 23 i pół prawie

Dziewczyny a co z farbowaniem włosów? Będziecie farbować?

Do góry