reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Witam się porannie:)

ja po wczorajszej wizycie bardzo zadowolona:)
wszystko oki maleństwo jest troszkę młodsze bo ma 6w2d ale to podobno normalne:)
jestem też bardzo zadowolona z lekarki, bardzo konkretna i miła, zleciła tylko niezbędne badania nie narażała na kasę, kazała dzwonić o każdej porze dnia i nocy jakby mnie cos niepokoiło i do skutku:)
jedyne co to nie słyszałam serduszka ale je widziałam.
USG genetyczne mam dopiero na 19 lipca:(
tylko zastanawiam się nad jakością sprzętu skoro nie słychać było serduszka to czy ma dobry sprzęt? niby mają doppler i reklamują się jako pracownia diagnostyki wad płodu... ale jakoś ogarnęły wątpliwości...

Terimn mam na 1 lutego:) ale pani dr powiedziała, że nie ma możliwości, żebym przenosiła hehe

moja cera to ciasto z kruszonką;/, dostałam zgodę na branie wit. 2x1 i dziś już wcale nie mam mdłości:)

pytała się mnie tez czy chcę samo usg czy usg + testy z krwi pappa ...koszt 500 zł!!
ale ja czytam o tych testach i one w większości zwiększają ryzyko urodzenia dziecka z wadą, a potem okazuje się, że były błędne! więc nie wiem czy chcę się stresować za taką kasę;/

co do urodzin to urodzę również przed 30;)) całe 5 miesięcy:))

ja w pierwszej ciąży farbowałam, w tej nie chcę bo od kilku miesięcy schodzę do mojego naturalnego koloru:)

reklama
bella dobrze, ze jesteś zadowolona z lekarki. A czemu masz mieć te wszystkie badania? nie jesteś po 35 roku . Czy z Bella miałaś jakiś problem? Bo te badania robią gdy coś już ewentualnie było nie tak. Jedna z mam kwietniowych miała ten test robiony ale strasznie to przeżywała.
Ja włosy farbowałam akurat w dzień, kiedy powinnam mieś małpę. Teraz będę farbować bo mam długie i chyba z 5 lat zajęło by mi dojście do mojego naturalnego- z resztą mam brzydki naturalny kolor.

Meriderka, mam jeszcze;) 28... kilka dni hehe, Bella zdrowa, nic genetycznego się nie działo, ona chyba tak powiedziała bo i o amnio mówiła, przedstawiła wszystkie możliwości badań genetycznych ich skuteczność itp.
ale nie namawiała, powiedziała, żebym porozmawiała z mężem i nie podejmowała sama takiej decyzji i nie brała odpowiedzialności na siebie.
Ja ich pewnie nie zrobię bo czytam, że często wychodzą źle...a dziecko jest zdrowe.
chciałam zrobić sobie takie super USG w 12 tyg. ale mąż mnie skrzyczał, że przesadzam i panikuję (bo ja jestem panikara) ale powiem Wam, że jakoś mi się tak przykro zrobiło;/

co do włosów to ja też farbowałam, przed dniem @
na kolor bardzo zbliżony do mojego więć nie widać tak odrostów, ja też mam długie ale nudzi mnie już farbowanie i nie podobają mi się żadne kolory hehe

nie wiem dokładnie moja mamuśka coś sobie ubzdurała a nigdzie nie ma informacji na ten temat. Moze było takie coś jak ona mnie rodziła ponad 20 klat temu:)
Ja włosy farbuję, bo swoje mam brzydkie mysio siwe, a farbuję się na ciemny brąz więc muszę dość często, ale moja fryzjerka mówi, że nie ma to wpływu na ciąże i nie ma obaw.
Faktycznie cieszy mnie to że bede młodą mamą i chciałabym 2 dziecko jeszcze przed 25 rokiem życia. później to wg mnie za późno na dziecko- ale to jest tylko moje zdanie i nikomu bron boże go nie narzucam:)

bella83 gratuluje udanej wizyty :) fajnie że lekarka jest ok ja też bym nie przesadzała a aż tak dokładnymi badaniami tak w wielu przypadkach nie jesteśmy w stanie nic zrobić, trzeba czekać aż się dziecie urodzi i po co odrazu zakładać złe ...

pewnie że farbuje, teraz zamierzam z czarnych przejść na miedziane ;) włosy już ściełam na króciutko jeszcze raz i będą naturalne i będe miała pełne pole do popisu, tylko że farba bez amoniaku

anioleczek12341 masz racje z tym wiekiem i wcześniej tym lepiej więcej siły energii i wszystko w ogóle, Karole urodziłam mając 28 i moim zdaniem to późno już było

Idę obiad tworzyć ... ehh jak ja nie lubię gotować :/

aniołeczku- ja też jestem za, że 30 to już trochę późno. Ja chciałam sie przed 30-stką z dwójka wyrobić. Po ślubie długo czekaliśmy z mężem bo ja dziennie studiowała, on pracował, później miałam pracę, staż, i znowu praca. On był na szkółce w szczytnie pół roku i tak zeszło z 6 lat. Teraz żałuję , że tak późno ale coś za coś. Teraz przynajmniej wiem, że dzieciom niczego nie zabraknie. Ale teraz nie ma co gdybać :)

Dziewczynki, a jak u Was z pracą?
Ja pracuje w sklepie odzieżowym i stoję bite 7,5h. Niby według prawa pracodawca ma obowiązek skrócić czas stania do 3 godz. ale u Nas nie ma stanowiska nie stojącego :sorry: nie mam pojęcia jak to rozwiążą...
Jeśli był wątek to sorry za spam ale jeszcze nie bardzo umiem szukać :zawstydzona/y:

ja z pracą to akurat nie mam problemu bo aktualnie nie pracuję więc nawet nie będę niczego teraz szukała, studiuję dziennie, ale zupełnie w niczym mi to nie przeszkadza, a na pewno nie w tym, żeby mieć dziecko. Mąż pracuje w innym mieście daleko i widujemy się tylko w weekendy. będzie ciężko na ale jakoś trzeba dać radę.Takie mamy czasy- a jak nie ma pracy bliżej to dobrze ze jakakolwiek jest:) no i dobrze płatna Troche pomoże mi moja mama i babcia przy dziecku.

zobaczcie co sobie zamówiłam:
W oczekiwaniu na dziecko. Dziennik - Sharon Mazel, Heidi Murkoff - książki online - księgarnia internetowa Merlin.pl
Co o tym sądzicie???

W OCZEKIWANIU NA DZIECKO Poradnik dla przyszłych (2400006655) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Aniołeczku- ja mam taką i pierwszy rok życia dziecka. Fajna książka. Czasem przerażające opisy chorób ale dużo ciekawych informacji zawartych. W poprzedniej ciąży miałam na szafce nocnej i co tydzień czytałam codziennie dany tydzień ciąży- ile mierzy, waży, co już ma a czego nie. Dla mam które chcą się rozerwać i pośmiać polecam * Ciezarowka przez 9 miesiecy Przewodnik po ciazy (2421044649) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Co do prawa pracy to o staniu nie wiedziałam ale jeżeli nie ma innej pracy, którą mogłabyś wykonywać pracodawca ma obowiązek zwolnić cię z wykonywania jej z zachowaniem wypłaty of corse. Tak jest też z praca przy monitorze- 4 h. Zaraz się zrobi wątek i coś poszukam w ustawie prawa pracy

reklama
co do wieku na dziecko to ja myślę, że dobry jest ten w którym kobieta chce mieć dziecko i świadomie się tego podejmuje (ale fakt po 30 na pierwsze już późno:)co do książeczki fajna:) ja mam dzienniczek ciąży ale jakoś...nie mam czasu w nim pisać... mam też "fachową" literaturę o ciąży którą pochłaniałam w pierwszej ciąży ... teraz to mam wrażenie, że wiem za dużo o to mnie stresuje;/w pierwszej ciąży szłam na usg w 12 tygodniu i nie wiedziałam nawet co będą mierzyć, ani jakie są wartości prawidłowe... a teraz mam stresa i nie wiem jak doczekam;/chyba dla mnie lepiej jest nie wiedzieć pewnych rzeczy hehe

Do góry