reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2013

reklama
Meriderka wyczytałam, że betaHCG osiąga szczyt 8-10 tc a potem spada, więc pocieszam się, że u mnie to juz kulminacja, w sumie u Ciebie też bo ten sam dzień ciąży:) więc może za 2 tyg. zacznie nam odpuszczać:)
Gonadotropina kosmówkowa podtrzymuje czynność ciałka żółtego we wczesnej ciąży (do 8-10 tygodnia). Może to dla nas ratunek;)

Witam zacne grono :-) i bardzo serdecznie gratuluje nowym Mamusia :-)

Bella za rada Lady sprubowalam imbirowej herbaty i nie rozstaje sie z nia, pomaga na chwile,a u mnie chwila bez mdlosci jest chwila piekna :happy:
W smaku jest ok, ale mozesz doprawic miodem jak nie bedzie ci pasowac.

U nas bedzie spory problem z imieniem, tata Irlandczyk, mieszkamy tutaj na stale, ale oczywiscie nasz synek mowi po polsku, jest Liam ale rodzicie i moja rodzina mowia na niego Liamek.

Z drugim bedzie wlasnie taki problem, musimy tak samo je wymawiac, no i ja chce zeby albo bylo rowniez polskie imie takie albo zeby dalo sie je troche "spolszczyc" :-) Wiec narazie mamy pustke w glowie :-)

Ja jutro mam pierwsza wizyte w szpitalu. W Irlandii najpierw idzie sie do GP (lekarz pierwszego kontaktu), ktory potwierdza ciaze a pozniej do szpitala, a pozniej co dwa, trzy tygodnie na zmiane, lekarz, szpital.
Chcialabym uslyszec serduszko, myslicie ze jeszcze za wczesnie?

LucyLu, ja mam wizytę w czwartek i idę jak w dym, że serduszko będzie już, w sumie to koniec 7 tygodnia będzie...
kupię więc ten imbir ale wiecie w pracy to o miodzie i sokach mogę zapomnieć i tak patrzą się na mnie dziwnie jak jem co 2h!!
mam nadzieję, że u mnie to juz kulminacja i to najgorszy okres ale już gorzej nie będzie...ale tak jak pisałam myślę o takim tygodniu zwolnienia, żeby poleżeć.

Rozumiem kwestie wymowy imienia, w Szwecji jest tak samo! Nawet imie Gabriel ktore mi sie podoba wymawiane tu jest jak "Gobriel". Ale moze Liam by sie sprawdzil? W Szwecji to ostatnio popularne imie! Moze sciagne od ciebie LucyLu ;-)

Dostalam termin na pierwsza wizyte na 26 czerwca. Wolalabym wczesniej ale w Szwecji i tak to jest juz super wczesnie. Sugerowali mi srodek lipca (!) ale znalezli wczesniejszy termin widzac moja zaskoczona mine.

Glodna sie robie, nabralam ochoty na ciasto z miesem i salatke ziemniaczana-- mhm, najlepiej jednoczesnie. Nie wiem czy nie za wczesnie u mnie na zachcianki zywieniowe, ale mam przynajmniej wymowke jesc to na co mam ochote!

A wy co podjadacie?

Blekinge ja jem wszystko, co chwila jestem głodna i jem co mi wpadnie w ręce:) staram się, żeby wpadały zdrowe rzeczy ale znajdzie się tam i czekoladka i chrupek itp. tak więc wszystko!!
ja pewnie od połowy ciąży będę musiała trzymać ścisłą dietę więc mogę teraz spokojnie podjeść:D

Cześć dziewczyny :-)

Współczuję Wam tych mdłości. Mam nadzieję, że szybko miną. U mnie na razie spokój.
Chyba jedyne objawy to:
- ból piersi z rana, po przebudzeniu (są takie ciężke jak kamienie)
- lekie pobolewanie podbrzusza
- szybciej niż zwykle odczuwam zmęczenie i senność wieczorem (normalnie przesiadywałam do 2-3 w nocy, teraz padam do północy)
To chyba byłoby na tyle... oby tak dalej ;-)

Jeśli chodzi o jedzenie... ja chyba jem mało, chyba mniej nż normalnie. Naszło mnie na czereśnie :-p więc zdrowo :-)
Ćwierć Nuta - truskawki też są na topie :-p
bella83 - czekolada i chrupki to chyba nic złego ;-)

Ostatnia edycja:
Bella, ja bym ci poradzila wziasc sobie taki maly tydzien wolnego :-) Odpoczniesz sobie troszke, i miejmy nadzieje jak wrocicsz do pracy mdlosci juz mina.
Ja juz po 4 imbirowce dzisiaj i jakos lecimy :-)

Blekinge ciesze sie ze Ci sie podoba, jak cos to bedzie mi bardzo milo jakbys sobie wziela :-) A czy myslalas o imionach dla dziewczynki? (bo ja mam dziewczynke;-))

Ja z jedzeniem mam masakre! Najpierw nic nie moglam jesc a teraz co kolwiek nie zjem to mnie mdli uhhhh
W pierwszej ciazy mdlosci nic a nic nie mialam wiec teraz mam szok ze tak mozna sie czuc :crazy: ale miejmy nadzieje ze przejdzie niedlugo :-)

reklama
Dziewczyny a jak z seksem u Was? ;-)
Bo my mamy narazie szlaban ale ja nawet o Ty nie mysle, nie mam absolutnie ochoty na jakiekolwiek przytulanie tylko szybki buziak i tyle a facet mi usycha :-p
A jak u Was w tym departamencie?

Do góry