reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2013

reklama
poli ja tez za duzo nie pomoge na ten temat, moze ktoras z dziewczyn wie, moje hormony z krwi wyszly 60.5 1.355 (nie wiem co i jak) ale Lekarz powiedzial ze bardzo dobre te wyniki. Trzymam kciuki za Ciebie zeby wszystko bylo dobrze.

Ja tez uzywalam bio oil i musze powiedziec ze nie mam rozstepow nic a nic, ale czytalam gdzies ze kremy chocby te z najdroszej polki to nie dzialaja na rozstepy, tylko jednym ich plusem jest to ze przyjemnie sie je naklada ;-)

Dla dziewczyn z wysp chcialam polecic super ksiazke (nie jestem pewna czy jest w Polsce) "What to expect when you're expecting", wyszedl nie dawno film-komedia na jej podstawie, ja pozyczylam z miejscowej bibloteki i jestem pod wrazeniem, bardzo fajnie napisana, i chyba nie ma tam niezadanego pytania i odpowiedzi zwiazanego z ciaza porodem itp, naprawde bardzo serdecznie polecam.

Hormony daly mi troche luzu i nawet udalo mi sie z facetem spedzic mily wieczor bez klutni, tylko rozmowy, przytulanie i caluski (niestety tylko tyle bo mamy szlaban na powazniejsze przytulanie:-D)

Wczystkim lutowym ciezaroweczka zycze milego dnia i bede do Was zagladac:-)

Hej Dziewczyny :-)

Ja co prawda osobiście nie używałam kosmetyków Palmers ale słyszałam na ich temat dużo pozytywów.
Z tego co wiem, to aby zapobiec rozstępom należy po prostu nawilżać skórę regularnie, choć jeśli ktoś ma skłonność do powstawania rozstępów to raczej i tak nic nie pomoże :-(. U mnie po pierwszej ciąży - zero rozstępów na brzuchu :-).

Hej dziewczyny. CO do HCG to ja robiłam z krwi 2 razy- nie pamiętam pierwszego ile wyszedł ale ciąży nie wykazał(pewnie było za wcześnie a ja szłam na laser i trochę się bałam go robić jakbym jednak była w ciąży)
Drugi raz robiłam w sobotę 2 czerwca i wynik był 1119. Wychodził bu, że od 2-4 tygodnia się łapałam.

U nas znowu dzisiaj deszczowo masakra
Co do rozstępów to po pierwszej ciąży ma 5 w koło pępka ale niczym się wtedy nie smarowałam

Mam pytanie czy rozgladacie się już za jakimiś ciuszkami ciązowymi? Ja chyba zakupie już spodnie bo zaczynają mnie cisnąć. Mam jedne nie ciążowe co mają pasek gumowy w biodrach to są najlepsze na teraz. Inne mnie już cisną niby nic nie przytyłam ale cisną mnie w brzych niestety

Pozdrowienia z ogródka :-) U nas słonko obecnie za chmurkami (czasami się wyłoni i zaświeci) ale jest przyjemnie, nie za zimno, nie za gorąco :tak:. Kiełbaski i grzanki z masłem czosnkowo-ziołowym na grillu. Mniaaaammmm.....

nati257 - ja wstępnie zerkałam na allegro w poszukiwaniu spodni ciążowych, ale to tak pod kątem jesieni i zimy. Na lato myślę, że wystczą jakieś na gumce no i luźne sukienki (a te jakieś w szafie są ;-))

Hej. Ja dziś mam wizytę u lekarza. Ciekawe, czy już serduszko usłyszę? u nas dość ciepło ale jakieś chmury na niebie, od jaśniejszych po granat.
A i mam dziś wolne, szkoda mi było bo mam tylko 19 dni na ten rok ale co tam. Najwyżej dłużej na wychowawczym się będzie :)

Hej Laseczki:))
ja mam spodnie z poprzedniej ciąży, na lato to raczej leginsów będę szukać:)
w poprzedniej ciąży miałam tak mały brzuch, że do 8 miesiąca nosiłam zwykłe ciuszki, tzn bluzki (ale fakt ja lubię tuniki itp.) w tej ciąży mam taki sam zamiar.
męczą mnie od 3-4 dni mdłości okropne, ale pomaga o dziwo sok pomarańczowy tylko taki kwaśny musi być:)
co do kremów na rozstępy to na innym forum dziewczyny piszą, że podobno są od 3 miesiąca prawda to?
Meriderka, trzymam kciuki za wizytę i życzę abyś usłyszała serduszko:))

reklama
Do góry