reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2013

LucyLu, ja takze nie narzekam na opieke tutaj, choc w poprzedniej ciazy na 20 tyg. skanie nie wykryto ciezkiej wady serca u mojego synka, pozniej porzypadkiem ja wykryto w 27tyg. ciazy jak trafilam z malutkim plamieniem. Po tym okresie opieka byla wspaniala, czeste wizyty, porod i po porodzie wszyscy byli bardzo serdeczni, mielismy wielkie wsparcie z kazdej strony, psycholog do dyspozycji itd, nawet dla nas az za bardzo, bo wolelismy byc raczej sami. Naprawde, bardzo wielkie wsparcie.

Nati, musisz byc dobrej mysli. Poronienia niestety czesto sie zdarzaja-matka natura robi swoje. Ja wiem, ze to straszne dla kobiety-stracic upragniona ciaze-ale jak patrzec na to z punktu widzenia dobra dziecka-to czesto ciaze poronione to ciaze gdzie wystepuje takis blad genetyczny, wady dziecka itp.,Wiec teraz u Ciebie na pewno bedzie wszystko ok.

Ja bede ogladala oczywiscie mecze, specjalnie na euro i olimpiade zalozylismy polska tv, bo ogladajac w bryt,telewizji rzadko pokazywani sa Polacy :)

reklama
Emilka jestes madra kobieta :-)
Nie mam prawa wypowiadac sie z kwesti poronien bo moge sobie tylko wyobrazic jaki to jest bol i tragedia dla rodzicow. Szanuje ludzkie uczucia i jest mi bardzo przykro gdy ktos staje w obliczu takiej wielkiej tragedi.
Miejmy nadzieje ze wszystkie lutoweczki te obecne i te przyszle co sie dopiero dowiaduja o swoim szczesciu maja zapisane cieszyc sie zdrowymi, pieknymi dzidziusiami :-)

U mnie facet (wesoly Irlandczyk :-) ) nic a nic nie zainteresowany sportem wiec ja z Siostra u niej w domu przed polska telewizja bedziemy kibicowac :-)

Zycze Wam dziewczyny milego weekendu bo ja znikam i dopiero w poniedzialek sie odezwe, dbajcie o siebie i usmiechajcie sie duzo!

Acha i napisalam wiadomosci do baby boom i dali nas na pod forum :-) Jakby ktos mial pomysl na watki to zapraszam do otwierania :-)

dziewczynki, mam wynik drugiej bety, barzdo dużo urosło bo aż 600% w 72 godziny! 5 czerwca miałam 108,2, dziś ponad 600. To chyba trochę za dużo co? Bałam się, że bedzie mało a tu prosze..

witajcie dziewczyny. czy mogę do was dołączyć? nie wiem czy tu pasuję, bo wiele rzeczy, szczególnie tych początkowych jak teraz się różni. Moja dzidzia jest z IFV Beta wyszła pozytywna, testy też więc jestem w ciąży. jeszcze nie ma suwaczka, bo nie wiem dokładnie jak policzyć wiek ciąży. jak wg @ to wychodzi 18 luty a wg zasad liczonych ptzy IFV to 2 luty ale tak czy tak luty:)
Jeśli chodzi o objawy to pobolewa mnie brzuch i częściej korzystam z wc
Co do przyrostu beta HCG- widzę ze pojawia się tu takie pytanie- powinna przyrastać lawinowo czyli bardzo szybko- poli twoja beta jest zatem dobra zeskanowałam Wam normy jakie są prawidłowo dla każdego tygodnia ciąży.
bez tytułu2.jpg

Witaj Anioleczek!

Gratuluje dzidzi! A dlaczego masz nie pasowac??? Ciaza to taki cud, a cudem dla mnie jest wlasnie takze IFV, jestem bardzo za, a teraz to juz bedzie tak samo jak ze ciaza naturalna przeciez:) znam osobiscie dzieciatko z IFV, a tym bardziej ciesze sie razem z Toba ze sie udalo!
I bede bardzo trzymala kciuki za Was!

Aniołeczek witaj :)
Gratulacje że się udało
Ja też ciągle chodze do wc i pobolewa mnie podbrzusze.
No i dzisiaj doszły mi mdłości.
W pierwszej ciązy przez 3 m-ce wymiotowałam ale za to mam śliczna i zabawną już prawie 2-letnia córcie
W drugiej ciąży wymiotowałam zawsze jak wziełam kwas foliowy ale ciąża niestety zakończona w 13 tc a nasz Aniołeczek miał termin porodu taki sam jak Martynka, ale jak powiedzenie mówi "Aniołki nie odchodzą tylko zmieniają datę swojego przyjścia na świat" i ja w to bardzo mocno wierzyłam i 3 miesiące po poronieniu udało się za pierwszym razem i teraz musi być już wszystko dobrze.

reklama
Witamy Aniołeczku w tym zacnym gronie:) Dzięki za skan, ale z mojego laboratorium dostałam inne przedziały, gdzie się łapię na koniec 4 tygodnia:) Wiesz kiedy miałaś owulację może?

Do góry