reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2013

no za to piwo to pewnie też bym się wkurzała bez względu na swój odmienny stan...ale ich nie zmienisz...kiedyś jak byłam w Rosji to zaskoczyły mnie tamtejsze dziewyny bardzo wyluzowane jeśli chodzi o podejście do facetów i tak zaczęłysmy o tym romzawiać i byłam wszoku jak usłyszalam, że one nas nie rozumieją za co my się tak pieklimy...
"facet zawsze pójdzie a trzeba doceniać to, że zawsze wraca" - jak to usłyszałam to zdębiałam...a teraz z biegiem lat...gdzieś powoli zaczynam do tego dojrzewać...

i fajnie, że już na 13 masz wizytę - ja dopiero na 20go ale Twoja dzidzia starsza...
Macie długi weekend? Jakieś plany? Pytam te z polski, bo w GB pewnie Bożego Ciała sie nie obchodzi-nie??? :-)

reklama
ja mam w piątek wizytę a jakoś mi się zdaje, że serduszko już będzie :)
Ja biorę piątek wolny bo wieczorem mam ginkę. Wieczorem koleżanki przyjeżdżają i zrobimy grilla a jak będzie kiepska pogoda to w domu polska- grecja a jak się uda to jest jeszcze jeden meczyk wieczorem :) Chciałabym gdzieś pojechać ale mój mąż ma pracę jaką ma i u niego często w święta wypada praca ( ale teraz i tak rzadziej i nocy już nie ma poza dzisiejszą na 18stą do 2-giej).

Ostatnia edycja:
U nas był teraz długi weekend od soboty do wtorku bo jakiś jubileusz królowej był a Bożego Ciała się nie obchodzi.

Postanowiłam sobie że dlatego że brzuch mi tak wysadza :) musze odstawić wszystkie słodkości na bok. Tak zrobiłam w pierwszej ciąży i przytyłam 12kg teraz nie chce przytyć wiecej.
Kupiłam sobie wczoraj krem przeciw rozstępom czytałam na necie że jest dobry.
No i mam zamiar więcej chodzić i spacerować ale narazie pogoda nie dopisuje bo ciągle pada więc robie porządki w domku ale oczywiście z odpoczynkami. Ehh tak się boję tego tycia w ciąży

matko dziewczyny ja mam dopiero na 14 czerwca:( już się nie mogę doczekać!! chyba jako ostatnia będę miała badanie:( żeby mnie tylko wymioty nie dopadły bo nie wiem czy mogłabym zażyć wit. b6 (w pierwszej ciąży ją dostałam na wymioty i to było zbawienie).

No ja też jestem już umowiona do ginekologa polskiego ale dopiero na 23 czerwca bo to był najwcześniejszy termin. To tylko dwa i pół tygodnia to moment zleci. Mam nadzieje że z moja fasolką wszystko jest dobrze ;)

Witajcie brzuchatki :)
W Irl tez nie obchodzimy Bozego Ciala ale za to mielismy wolny ostatni poniedzialek.
Ja jeszcze nie rozmawialam z Polskim lekarzem bo wciaz nie wiem czy warto isc teraz i pomiedzy 12-14 na przeziernosc karkowa... Moze poczekam na to badanie w 13 tyg.
Jezeli sie nie myle to jesli cos byloby nie tak to i tak lekarz nie bedie w stanie wykryc tegow 6 tyg? Wiec moze lepiej trzymac kase na kolejne badania ktore cos wniosa?!

Dla mieszkajacych w Polsce dodam ze wizyty u Polskiego lekarza sa rezerwowane prywatnie, bo Panstwowo pierwsze i chyba ostatnie USG bede miala pewnie tak kolo 21 tyg ciazy..

I dostałam L4, mam się kurować domowymi sposobami, moge brać rutinoscorbin jedynie. Dzwoniłam do gina powiedzieć, że hcg wyszło prawie 109, a on na to, że ciut za niskie, ale z racji tego, że miałam miesiączkę od 7 maja to jest w miarę ok. Zdenerwował mnie tylko, bo na wykresach na 28dni, gdzie prowadzę wykresy tempki, dziewczyny mają niższe wyniki bety tak ok. 11 dnia fazy luteralnej..Tym bardziej widzę, że jest ok, ponieważ owulację miałam dość późna bo 18 dnia cyklu..Wy robiłyście hcg? Z jakim wynikiem? W piątek idę sprawdzić czy hormon prawidłowo wzrasta..
Jeśli chodzi o brzuszek to barzdo mnie wydęło hehe, po bokach pojawiły się widoczne żyły, jakby skóra była przezroczysta. Oczywiście mocno ciągnie podbrzusze, co utrudnia chodzenie na szpilach:) Pozdrawiam:)

Ostatnia edycja:
Oj... u mnie to tak pod wieczór zaczyna się uczucie ciągnięcia w podbrzuszu i ból pleców.

Pewnie na każdą wizytę u ginekologa będziemy czekać z niecierpliwością, ale chyba najbardziej dłuży się termin tej pierwszej ;-) Moja dopiero za 12 dni...

poli0105 ja nie robiłam testu z krwi na Beta-hCG więc za bardzo nie mogę się na jego temat wypowiedzieć, ale napewno będzie wszystko dobrze.

reklama
Do góry