reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Martik zabije Cie jak zrobisz tą z pieczarkami!!! Jest przepyszna!! Już dwa razy robiłam ją w domu i jak goście byli to się bardzo zajadali :p

Gosia - kleszcza to on nie miał za bardzo gdzie złapać, raczej to podłoże alergiczne, dzisiaj widziałam to u niego w dwóch miejscach ale były niewielkie. W ogóle rano jakoś tego nie ma a wieczorem sie pojawia, tylko nie mogę wykumać cóz to go może uczulać. Bóg go wie jak on mi cała podogę w ciągu dnia przelizac potrafi. Jeszcze dzisiaj lizał podeszwę mojego japonka!!! Głupek mały.

Pomyslności za Andrzeja :)

A sweterek to pewnie już bym robiła, ale mam pare innych projektów i jeszcze musze poczekać na pozwolenie od właścicielki projektu... ale jest tak piekny, że chyba wszystkie moje obecne prace bym w kąt rzuciła i zaczęła tworzyć, bo na prawde wygląda przepięknie.

reklama
Prosze bardzo dziewczynki, "salatka z pieczarek" mojej mamy. Goscila u nas w domu od zawsze:-) Ja jej zawsze robie duzo, Wy sobie mozecie zmenic proporcje wedlug uznania:)
ok 1kg pieczarek
2 puszki groszku
8-10 gotowanych jajek
szczypior( ja daje 4-5 peczkow)
majonez
2 lyzki musztardy
sol I pieprz
Pieczarki wyczyscic, posiekac w drobna kostke, I wrzucic do garnka z odrobina oleju, gotowac pod przykryciem az puszcza caly sok, dac Im z 10 minut, zeby sie pogotowaly, nastepnie zdjac przykrywke I odparowac cala wode na troche mniejszym gazie(pradzie hehe, co kto ma). Kiedy beda juz lekko przywierac do garnka sa idealne:) Przesypac je do miski I ostudzic. Nastepnie dodac dobrze odsaczony groszek, jajka pokrojone w kosteczke, I szczypiorek rowniez w kostke. Posolic I popierzyc. Dobrze wymieszac.Do tego majonez(tu juz wedlug uznania- ja lubie sporo) I ja osobiscie do kazdej salatki z majonezem dodaje 2 lyzki musztardy, ma wtedy bardziej wyrazny smak(majonez nie jest taki mdly). Odstawic na 30 min, zeby sie szczypiorek z pieczarkami przegryzl:-D
Smacznego

Widzicie o ktorej ja pisze tego posta??? Moje dziecko spi, facet spi, pies spi... a ja co??? Spalam od 22.30 do 2 I jestem wyspana hehehe:) Chyba ide sobie meliski zaparzyc:tak:

Ostatnia edycja:
Martik tośmy sobie razem nie spały o tej porze :) nam się trochę andrzejki przeciągnęły i dzisiaj ciężko było wstać :-p
Sałatka zapowiada się pysznie więc pewnie kiedyś skorzystam z przepisu :-)

A ja na 15 idę na spotkanie z Zawitkowskim. Tak mi się strasznie nie chce tyłka ruszać z domu, no ale zapisałam się (ilość miejsc ograniczona) więc wypadałoby pójść.

Domik zdrówka :tak:

reklama
Domik- zdrowka bidulko zycze:) wylecz sie I wracaj tu do nas :*
Smoniczka- wlasnie ja sie dolacze do pytania Patik, jak po spotkaniu?
Gnidka- to sie ciesze, ze Antonio zaczyna szamac jak sie nalezy:) Ja nie wiem czego oni dosypuja do tych sloiczkow, ale dziala:-D
A ja bede chyba chora, cos sie zle czuje, mam katar i bol gardla:-(

Do góry