reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2013

Martik zabije Cie jak zrobisz tą z pieczarkami!!! Jest przepyszna!! Już dwa razy robiłam ją w domu i jak goście byli to się bardzo zajadali :p

Gosia - kleszcza to on nie miał za bardzo gdzie złapać, raczej to podłoże alergiczne, dzisiaj widziałam to u niego w dwóch miejscach ale były niewielkie. W ogóle rano jakoś tego nie ma a wieczorem sie pojawia, tylko nie mogę wykumać cóz to go może uczulać. Bóg go wie jak on mi cała podogę w ciągu dnia przelizac potrafi. Jeszcze dzisiaj lizał podeszwę mojego japonka!!! Głupek mały.

Pomyslności za Andrzeja :)

A sweterek to pewnie już bym robiła, ale mam pare innych projektów i jeszcze musze poczekać na pozwolenie od właścicielki projektu... ale jest tak piekny, że chyba wszystkie moje obecne prace bym w kąt rzuciła i zaczęła tworzyć, bo na prawde wygląda przepięknie.

reklama
Prosze bardzo dziewczynki, "salatka z pieczarek" mojej mamy. Goscila u nas w domu od zawsze:-) Ja jej zawsze robie duzo, Wy sobie mozecie zmenic proporcje wedlug uznania:)
ok 1kg pieczarek
2 puszki groszku
8-10 gotowanych jajek
szczypior( ja daje 4-5 peczkow)
majonez
2 lyzki musztardy
sol I pieprz
Pieczarki wyczyscic, posiekac w drobna kostke, I wrzucic do garnka z odrobina oleju, gotowac pod przykryciem az puszcza caly sok, dac Im z 10 minut, zeby sie pogotowaly, nastepnie zdjac przykrywke I odparowac cala wode na troche mniejszym gazie(pradzie hehe, co kto ma). Kiedy beda juz lekko przywierac do garnka sa idealne:) Przesypac je do miski I ostudzic. Nastepnie dodac dobrze odsaczony groszek, jajka pokrojone w kosteczke, I szczypiorek rowniez w kostke. Posolic I popierzyc. Dobrze wymieszac.Do tego majonez(tu juz wedlug uznania- ja lubie sporo) I ja osobiscie do kazdej salatki z majonezem dodaje 2 lyzki musztardy, ma wtedy bardziej wyrazny smak(majonez nie jest taki mdly). Odstawic na 30 min, zeby sie szczypiorek z pieczarkami przegryzl:-D
Smacznego

Widzicie o ktorej ja pisze tego posta??? Moje dziecko spi, facet spi, pies spi... a ja co??? Spalam od 22.30 do 2 I jestem wyspana hehehe:) Chyba ide sobie meliski zaparzyc:tak:

Ostatnia edycja:
Martik tośmy sobie razem nie spały o tej porze :) nam się trochę andrzejki przeciągnęły i dzisiaj ciężko było wstać :-p
Sałatka zapowiada się pysznie więc pewnie kiedyś skorzystam z przepisu :-)

A ja na 15 idę na spotkanie z Zawitkowskim. Tak mi się strasznie nie chce tyłka ruszać z domu, no ale zapisałam się (ilość miejsc ograniczona) więc wypadałoby pójść.

Domik zdrówka :tak:

reklama
Domik- zdrowka bidulko zycze:) wylecz sie I wracaj tu do nas :*
Smoniczka- wlasnie ja sie dolacze do pytania Patik, jak po spotkaniu?
Gnidka- to sie ciesze, ze Antonio zaczyna szamac jak sie nalezy:) Ja nie wiem czego oni dosypuja do tych sloiczkow, ale dziala:-D
A ja bede chyba chora, cos sie zle czuje, mam katar i bol gardla:-(

Do góry