reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

witajcie:-)

Jak to się mówi- "nie chwal dnia przed zachodem słońca" .... w moim przypadku BARDZO trafne powiedzenie:baffled: Szymi dziś budził się co 2 godziny do jedzenia :angry::baffled::angry: A miało być tak pięęęęęknie :angry::crazy::baffled::dry::blink: Później obudził się przed 6 i nie mógł dalej spać- ryczał jak wściekły..po czym przed 7 zasnął i obudził się o 7.50 z wielkim bananem na buzi :baffled::crazy: A i chyba przesadziłam- bo wczoraj zjadłam wielki talerz bigosu:sorry2::zawstydzona/y: A on w nocy takie bąki puszczał i spał bardzo niespokojnie, więc winę biorę na siebie....:zawstydzona/y::sorry2:
Szymi też gada i piszczy- przy jedzeniu robi takie "mmmmmm" jak połyka tylko robi to takakim chrypowym głosem, co mnie bardzo rozbawia:tak::-D :-DNo i też z przebieraniem są hocki klocki, bo przekręca się, bierze mi opakowanie z chusteczkami do buzi, pieluchy, jak go przebieram na pralce, to obok mam zaraz półkę z jego kosmetykami na jego wysokości jak leży i najczęściej zrzuca je nogą :baffled::rofl2: bo tak kopie:-D
Za parę dni wprowadzamy mięsko:-D Już dostałam od rodziców reklamówę z ekologicznymi, swojskim kurczaczkami :-D mam nadzieję, że marudzie będzie smakować :tak::-)
martuszka szkoda mi tego Twojego Felusia:-( To normalnie jest ruletka.... to uczula, tamto nie, może to...-masakra:blink:3maj się!
patik- co Ty dajesz Jasiowi do zupki teraz? Tzn. jakie warzywa? Wprowadzasz coś nowego do diety?
martus Szymek też rwie się do siadania:tak: Czasami mu na to pozwalam, ale tylko na chwilkę:tak: Jeszcze za wcześnie na siady ;-)

reklama
hej!

Nutka - no rzeczywiście bigosik mógł Szymkowi zaszkodzić:sorry2: ja Jaśkowi do tej pory wprowadziłam kilka warzywek- marchew, ziemniak, pietruszka, seler, cukinia, brokuł, jadł też żółtko i od 3 dni w końcu dodaje mu kaszki mannej, bo mieliśmy zaległy gluten. Z tych warzywek robię miksy, chce na dniach dorwać jeszcze kalafior, buraczka, kalarepkę:tak: Jeszcze tydzień i zaczniemy wprowadzać mięsko, na razie mam indyka, może uda mi się królika zdobyć.

hej hej:) u nas kiepski dzień... gorączka nie stępuje, regularnie podawane leki jak tako wyciszają ale nie jest dobrze:-( siedzimy i marudzimy...

martunia i ty twierdzisz że twój Kuba to niejadek? Dominik zjada normalnie (bo teraz to prawie nic) 2x butle po 150 raz obiadek i raz deserek po ok 100ml jak dobrze pójdzie, do tego był cycuś, którego zaniechał... jak będzie jadł jak mu przejdzie to zobaczymy:) za to dużo pije czasem i 300ml:) ale ładnie jak dla mnie waży bo 7400:rofl2:

martuszka wyjdzie na to że zwalacie wine na alergię pokarmową a tu wcale nie to będzie przyczyną... co do przebierania to mamy to samo istny cyrk:laugh2: mostek, przewroty itd.

patik zdrówka. niech cie już przestanie męczyć:)

Patik- nie ma opcji zeby jadł normalne mleko :( Lekarze mówią, że za duze ryzyko. Ja nie kumam tych alergii :( Nie wiem jak mam mu dawac jesc, co dawac, nie widze co ewentualnie szkodzi.... Ehhhhh, moze wyrosnie z tego...

hej hej kochanienkie....
ten upal dobija:angry:

martuszka to jest cos okropnego te alergie, serdecznie Wam wspolczuje. u nas nie wiem po czym, ale malutek ma na raczkach suche placki (wylaza bardziej po kapieli)zmienialam juz plyn do mycia itp chyba to jednak cos z jedzeniem ale pojecia nie mam co??????bo nie moge tego zaleczyc zeby znow obserwowac. musimy z tym pojsc do lekarza wrrr...
moj Kajt tez szaleje i robi rozne smieszne rzeczy jak wasze pociechy. i stal sie bardzo uparty z charakterku = po rodzicach:dry:. dzis ma swoje pierwsze imieninki:-) ale w taka pogode biedny sie niebotycznie meczy.
no zmykam bo ostatnio dostaje w kosc i za dnia i w nocy, bije rekordy w marudzeniu, ale czego tu sie dziwic.

MARTUSZKA kurde z jednej strony dobrze, ze nie uczulony, a z drugiej byłoby coś wiadomo a tu klops. nam też na mleko uczulenie nie wyszlo, ale alergolog też kazał yc dalej na tym aptecznym.

topie się.. mała nie wspominam... i tak jest dzielna.

dreamuś - my też mamy suche placki na ciele - oprócz głowki i lekarz mówi, że to woda. Kazał kąpać 2-3 razy w tygodniu dawać Oilatum do kąpieli i codziennie nawilżać skórę - widzę niewielka poprawę, ale do tej pory 2 razy kąpałam go w Oilatum więc liczę, że jeszcze się bardziej polepszy :)

Ja też walczę z suchą skórą Agatki a efekt bywa różny :(
Lekarz stwierdził AZS, kąpiemy i smarujemy Emolium, dostaje Fenistil 5 kropel rano i wieczorem i ogólnie jest lepiej, skóra zrobiła się gładka, tylko chyba ją swędzi i teraz drapie się po nóżkach, więc staram się jej zakładać krótkie spodenki, oczywiście jak się da w takie upały :szok::szok::szok::szok::szok:

A ja mam pytanko dla mam, które już wprowadziły jedzonko pociechom - od czego zacząć i w jakiej postaci??? Chciałabym sama cos jej ugotować i podać. Zaraz skończy 6 m-c jest tylko na cycu i nic więcej nie przyjmuje ;( Butelki nie chce, mimo prób.... Jestem przerażona...

Może któraś z Was poradzi mi jakąś książkę kucharską ??? Bo nie chciałabym zaczynać od słoiczków, teraz jest masa warzyw, więc można się pobawić

Pozdrawiam serdecznie i chłodu życzę :-):-):-):-):-)

Klowee czyli trafiły nam się niejadki :( a próbowałaś Dominika czymś zabawiać? Włączyć bajke albo puścić muzyke? albo dawać mu dwa razy dziennie do jedzenia coś co lubi?
Martuszka Ty to masz cały czas pod górke z alergią Felusia:-(
My też mamy wysypke- obstawiam maliny ale do końca nie jestem przekonana
Aga J my zaczynaliśmy od marchewki, potem ziemniak, dynia, pietruszka zaczynałam od kilku łyżeczek ale w temacie gotowania nie pomoge bo my słoiczkowi:-) Któraś polecała kiedyś jakąś książke- gdzieś sobie zapisałam ale próbowałam teraz znaleźć i nie wiem gdzie tą karteczke wcisnęłam:zawstydzona/y:
Mamuśki a jak z ulewaniem Waszych dzieci? U nas w końcu super- zdarza się ulać ale to już sporadycznie:-D
No i niestety upałów ciąg dalszy:baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
AgaJ- usmiałam sie z tej ksiązki kucharskiej:-) na poczatek warzywko gotujesz i miksujesz z wodą, ot całe gotowanie :) POtem mozesz dwa, lub wiecej, kropla oleju, masla czy oliwy-i tyle z gotowania :) Domyslam sie ze chodzilo o ksiązke o tym jak wogole rozszerzac diete dziecku, no w pozniejszym etapie to moze przepisy sie przydadza, ale na poczatku to sama dasz rade bez ksiazki :)

Do góry