reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2013

kwasia no rzeczywiście teściówka podczytuje albo jakiegoś agenta wśród lutowek ma:-D oby ta przemiana była na stałe:tak:fajne plany sylwestrowe:-)
Cortina nivea rzeczywiście w smarowaniu nie najlepsza, moje dziewczynki wyglądają po niej jak białe twarze:-D ale mam jeszcze wiec skończę tubkę, dla Jaśka myślałam żeby kupić z Hippa, używał ktoś???
Madziku Jasiek szaleje najczęściej jak leżę, ale zdarza mu się też jak chodzę, rozpycha się tak mocno, że brzuch mnie boli:sorry:

cały dzień stękam:-( eh ciężko mi strasznie:sorry: z przyjemniejszych rzeczy Zosia co chwile się rzuca na mnie, podnosi bluzkę i tuli się do brzuszka, całuje a do tego woła "dzidzi" albo "och Jaś":tak: chyba do niej docierają wielkie zmiany hehe
W czasie świąt dziewczynki miały okazję poznać 7 miesięczną córeczkę mojego kuzyna - tak cudnie się patrzyło jak Hania i Zosia z czułością zaczepiały tą malutką, mam nadzieję że na braciszka też pozytywnie zareagują;-)

reklama
Hej:)
Dzieki Kochane za troske:****
Mala rusza sie normalnie, przez chwile wydawalo mi sie, ze mniej niz zwykle, ale liczylam ruchy i jest ok:))
Stluczenie boli okrooooopnie:(( w zasadzie nie boli tylko jak stoje, siedziec moge tylko na podlodze bez oparcia a lezec prawie wcale. Tylko na boku jakos daje rade:((
Tak wiec posprzatalam dzis dom, pomylam lazienki i zrobilam kilka pran hehe a jak tylko sie kladlam to wracal bol:((

Nie pamietam ktora o co pytala wiec bez "nazwisk" odpowiem:))

ja uzywalam nivea kremu i fakt tlusty okropnie, dla Izy mam perfecty do -20 ale on jest od 6 miesiecy:/

Mala czuje tez jak siedze lub leze, glownie jak sie nie ruszam i nie sa to juz kopniaki a raczej przeciaganie, wyginanie sie.

Ktoras pisala, ze biust jej zmalal hehe tez jak patrze w lustro to mam takie odczucia, ze biust mam nikly:/

Moja tesciowa ma zapalenie ukladu moczowego...stwierdzone przez pana z karetki na podstawie wysokiej goraczki i boli z w okolicach nerek lub krzyza lub czegos tam (tak okreslala to moja tesciowa) dostala furagin i tyle! Szok bo nawet nie poszla dzis badan zrobic! Mi kiedys lekarz powiedzial, ze tylko posiew moze stwierdzic jednozacznie zapalenie! No ale ona poczula sie lepiej i zlala sprawe...

Ciesze sie, ze wszystkie jestesmy w 2 paku:))

Aaa co do planow na sylwka to przez moje akrobacje nastapila zmiana i zostajemy w domu:(((

Witam wieczorową porą:happy: Mam lekkiego doła po SR:confused2:- było o połogu.. Przerażające jest to wszytko..Położna mówiła, że obkurczanie się macicy po porodzie może bardzo boleć. Tak samo bóle krocza, zastój mleka w piersiach, problemy ze stolcem czy moczem, mega krwawienie...Dużo tego..Śmiała się, że kobiety myślą o porodzie jako o najgorszym, a często to połóg jest "traumą", że tak to przesadnie nazwę;)

Przytłaczają mnie lekko te moje objawy..Duszności sa okropne, zwłaszcza z potliwością i uderzeniami gorąca. Do tego ten ból koło prawych żeber, puchnięcie kończyn i lekka zgaga. Nie mówię nawet o kłuciach koło szyjki i bólach spojeniaczy piersi:eek:..

Hello:) Pora na posta baaardzo odpowiednia:))Poli chyba niepotrzebnie Was strasza!! Moze byc roznie i tez slyszalam o tak "strasznym" plogu a mnie nie bolalo nic, krwawilam krotko i malo, z bolem piersi szlo wytrzymac wiec nie do konca wiem po co az takie straszenie:)))Laski mam kloppt ok 23 poczulam takie bole w podbrzuszu jak na @ tylko slabsze (ja mam barrrdzo bolesne miesiaczki) pobralam zaraz 2 nospy i po ok godzinie przeszlo wiec zasnelam (brzuch tez byl przy tym twardy) i ok 4 obudzily mnie znowu te bole ... Nospy nie nie moge jeszcze lyknac:( brzuch jest miekki i sa slabsze ale mnie obudzily:( Macie lub mialyscie tak? Powinnam sie martwic??

dzień dobry wszystkim,
wczoraj w nocy nadrobiłam całą produkcję ale już nie miałam siły nic pisać, w rezultacie poszłam spać ok 2 godz:happy: teraz małż wyszedł z psiakiem i jak wrócą to futerko wskoczy do mnie do łóżka i leżing w jego objęciach gdzieś do 10, bo nie mamy po co wcześniej wstawać:tak:
bella, u mnie ostatnio pojawiły się takie bóle (tez zawsze miałam bolesne miesiączki), przy tym brzuch był twardy i czułam jak by mocno napierał w dół, mnie zawsze 1 nospa pomaga, ból już się nie pojawił
pisałyście o planach na sylwestra, mi perspektywa spędzenia tej nocy przed tv wcale nie przeszkadza, przygotuję coś zjadliwego i będzie można siedzieć do rana:rofl2:a jeśli ogarnie mnie lenistwo i nie przygotuję nic to pojedziemy do mojej mamy, tam tez spędzają sylwestra z "dwójką" albo polsatem:-)
zmykam po coś do lodówki, będzie się przyjemniej leżakowało:-D

Witam z rana. obudziły mnie roboty drogowe pod oknem grrrrrr:baffled:
Bella, ja miałam kilka razy ból w podbrzuszu i krzyżu jak na okres, ale czy brzuch był wtedy twardy? Sama nie wiem...Wg mnie ni9e masz co sie martwić, chyba, że będzie to długo trwało. Jakby Cie męczyło to w ciągu dnia to IP lepiej..Co do połogu, wiem, że może być różnie-ale też lepiej wiedzieć, że może być ciężko, niż się zdziwić i panikować:tak:

Poli w sumie masz racje, ja tez zawsze wole wiedziec i nawet nastawic sie na najgorsze a potem byc milo zaskoczona:))

Jak narazie po 5 lykalam kolejna nospe, juz tym razem jedna i bol przeszedl...zobaczymy czy na dlugo:/
Ostatnio noce sa gorsze u mnie niz dni:((

cortina , kwasia - dzięki za rady :) z czego plamy? na całej szerokości materaca, tam gdzie jest głowa, zrobiło się takie brązowe, a z czego? z mojej farby do włosów, bo lubie spać z mokrymi włosami i z tych włosów przeszło wszystko na materac. Jak to mydełko działa? bo ja tego materaca do pralki włozyć nie mogę :p

bella - też mam takie bóle jak na okres, ale nigdy nie biorę leków, czekam aż samo przejdzie. brzuch wtedy twardy, ale zazwyczaj mija, jak troche poleżę. jak dla mnie bez paniki jeżeli nie trwa długo, a jak sie utrzymuje, to bym do szpitala na Twoim miejscu jechała.

reklama
poli dzięki za uświadomienie co do tego połogu :p chyba coś na te tematy muszę poczytać, żeby się psychicznie przygotować bo zielona jestem... a też wolę się miło zaskoczyć ;)
bella może to te skurcze BH?? najlepiej zadzwoń do gina i zapytaj co w takich sytuacjach robić

dziewczyny ja się dziś podłamałam ;( od początku ciąży smaruję się kremami, masuję brzuszek, piersi, wczoraj wszystko było ok, a dziś rano patrzę w lusterko a tu 3 rozstępy!! ;( ;( ;( jeden na 2 cm, dwa mniejsze, ale są, czerwone, widoczne ;( pierwsze w życiu! nigdy nie miałam i nawet nie wiedziałam jak to się objawia ;( lecę za chwilę do apteki po jakąś maść na blizny, mam nadzieję że jak szybko zareaguję to nie będą później bardziej widoczne, ale teraz się boję że dalej zaczną się pojawiać i to jeszcze większe ;(
a i jeszcze a propos tego 'siniaka' wokół pępka i tkliwej skóry, któas z Was też pisała że ma podobnie, to niestety w tym miejscu skóra jest bardzo cienka, naczynia krwionośne 'prześwitują' i tu też moga pojawić się rozstępy :(

Do góry