reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

To i ja powracam poświątecznie:)
Podobnie jak wiekszosć przejedzona, przepracowana, zmęczona siedzeniem i jedzeniem.

Orchidea- współczuję nieciekawych relacji z ojcem twojego dziecka. Życzę ci duzo siły i podjęcia dobrej decyzji.

gnidka- ja na wszelkie plamy- nie ważne na czym i z czego używam takiego oto specyfiku: Meglio odplamiacz odtłuszczacz 1,5L spray + zapas - Ceneo.pl
jeszcze mnie nie zawiódł

bella- kobieto uważaj na siebie! Nic poważnego się nie stało? z małą wszystko ok?

Współczuje wszystkim chorowitkom. mnie tez strasznie boli gardło:( byłam dzis u lekarza nawet, ale poza prenalenem i tantum verde nic nie mogę:( ledwo mówię:(

Planów sylwestrowych brak. Mamy imprezę w niedziele przed sylwestrem- chrzciny. Jak dla mnie data totalnie bez sensu i ni chce mi się isc, ale trzeba...

reklama
Wrzucilam na chwalipiętne forum zdjęcia z zakupów ;-)
Chyba zrobie makowca bo ten świateczny już zjedzony a pyszny był i to był mój pierwszy raz w życiu:happy:
Ta moja ciaża to jakaś odwrócona w pierwszych 6 tyg kiedy jeszcze testy nie wychodziły przytyłam 10 kg i piersi miałam wielkie a teraz pod koniec nic nie tyję a i piersi mi zmalały ze dwa numery:-( nie wiem o co chodzi?:crazy: przez siedem miesięcy przytyłam 8 kg. dziwadełko ze mnie:cool2:

czesc !

o jak milo jak produkcja kwitnie i jest co czytac :-D
nie znikajcie juz bo mi teskno bylo przez te swieta za bazgroleniem :-)

Kasiadz poki pamietam ! ;-)
mowilas ze maly ulozony nogami w dol i przeraza cie wizja SN, tak podczytuje rozne fora i znalazlam strone Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego i ... z tego co wyczytalam wcale nei trezba sie godzic na SN :szok: ja sie balam ze jak pojde po jednej CC i nie trafie na mojego dr to jakis inny kaza mi bedzie rodzic SN, a tu sie okazuje ze na IP gdy cie przyjmuja na oddzial podpisuje sie zgode na SN/CC. Wiec jak nie podpisze zgody na SN nikt nie ma prawa mi kazac rodzic w ten sposob ! az mi od wczoraj lzej na sercu z tego powodu ;-) dzis gadalam o tym z moim doktorem i potwierdzil ze tak jest !!!! wiec moze z porodami posladkowymi/miednicowymi i wszelkimi innymi ulozeniami tez to dziala ? dopytaj doktora swojego jak tam u was w szpitalu jest ;-) no chyba ze bardzo chcesz Sn i sie nie boisz takiego porodu, moj gin mnie przy pierwszym przestrzegal zeby czasem nie przyszlo mi na mysl rodzic SN dziecka ulozonego nogami do dolu ;-)

Wszsytkie lutowki powinny sobie poczytac strony PTG i strone Rodzic po ludzku, mamy sporo praw o ktorych warto wiedziec ;-)

reszte doczytam pozniej ide na lezning bo dziecko mi sie wbilo w lewy bok az mi ciezko siedziec ;-)

do pozniej :cool2:

no właśnie najlepiej poczytać o swoich prawach bo widać, że nasza niewiedza jest wykorzystywana do potęgi. Ja dalej jestem zła że w moim szpitalu nie można rodzić w wodzie bo ..... nie. Mimo, że sprzęt jest przystosowany to położne kategorycznie powiedziały że nie ma takiej możliwości. No przecież nie będe dochodzić się z położną bo wiadomo jak to sie może skończyć :wściekła/y:

Ja w święta :-) zostałam tak zdenerwowana przez moją teściową że szok, posiedziałam u niej jeszcze przez chwile i wyszłam. Wyobraźcie sobie że będzie mi chrzestnych wybierać. Otóż siedzimy sobie przy stole i coś o chrzcinach rozmowa, najpierw narzuciła wręcz że chrzestną ma być siostra męża (lat 42) oraz mój starszy brat hehe. Po czym stwierdzilam że chrzestnym będzie mój młodszy brat który ma lat 15 a chrzestną dobierzemy wiekowo po czym sie zaczeło jej gadanie, na koniec dodała że chrzciny mamy zrobić u mojej mamy w domu - bo jest dużo miejsca !!!

Normalnie nigdy nic nie gadała ale w święta przesadziła :-D a teraz głupia sytuacja wyszła bo siostra męża myśli że będzie chrzestną - a ja nie chce żeby chrzestna mojego dziecka była w zbliżonym wieku mojej mamy. Zresztą jak ona będzie wyglądała przy moim 15 - letnim bracie heheheh.
annaroksana widzisz jak to różnie bywa, ja przez pierwsze 27 tyg. przytyłam chyba 2.5 kg a w ciągu ostatnich 5 tyg. 3.5 kg co łącznie daje 6 kg - póki co po świętach na wagę nie wchodzę - nie chce sobie humoru psuć :-) więc czekam aż troszke spadnie ;-)

Witam się i ja poświątecznie.

Cieszę się,że wróciłyście cało i zdrowo choć pewnie tycio cięższe i co niektóre z szarganymi nerwami.

Uważajcie na siebie bo co czytam to jakieś wygibasy robicie na schodach :szok:

U nas święta na spokojnie dziś to dosłownie piżamowy dzień, pogoda taka zamulająca,że przespałam większość dnia.

Malunia na jakies kilka godzin fiknęła inaczej bo czkawka była na wysokości pępka po prawej stronie aż było widać jak brzuszek rytmicznie podskakuje a za 2 godzinki znów nisko w dole brzucha i po lewej stronie czkawa była.

Prawdziwa akrobatka.

Objedzona jestem jak bak i jedynie arbuz mi wchodzi teraz :szok:

Co do planów sylwestrowych to my albo w domu przed tv albo u bratowej.

Nawet syrop barmański bez % sobie kupiłam blue do błękitnej laguny, dodam go do wody gazowanej cytrynowej z lodem i będę drinkować a co :-)

Spokojnej nocy wam

i ja się witam poświątecznie...święta się skończyły ale u mnie zaczął się sezon urodzinowy...tu gdzie mieszkam to urodziny robi się z wielką pompą niezależnie od wieku. Wczoraj miała kuzynka. 30 stycznia ma teść i to okrągłe 60 lat i impreza w lokalu się szykuje...kolejne wielkie jedzenie :D:D

gnidka ja na plamy polecam mydło odplamiające DR. BECKMANN MYDEŁKO DO ODPLAMIANIA cena 5.40 PLN
bardzo dobre, polecam każdą plamę sprało, nawet rdzę i farbę do włosów...kupisz w każdym większym supermarkecie albo w Rossmanie... :)

a co do bóli też narzekam na ból pleców ale nie krzyża tylko trochę wyżej. Spać nie umiem, w każdej pozycji mi niewygodnie i cały czas mi gorąco...mąż to pod dwiema kołdrami bo mu zimno a ja duszę się z gorąca. Robercik kopie na całego, a raczej się rozpycha, to tyłeczek wypina to nóżki itp. a czasami to boli aż strach...jutro na 16.30 mamy wizytę.

A świąteczne nieporozumienia...u nas na szczęście ominęły, nawet teściowa żadnych humorków nie miała i za robotę się wzięła...nagotowała, napiekła, łazienkę umyła od podłogi po sufit i do tego sponsoruje jutrzejszą wizytę u lekarza ;) normalnie ona chyba czyta to co piszę do Was na forum bo normalnie zmiana totalna u niej nastąpiła :D

a i teść nam zrobił kolejny prezent na święta i nam autko do pełna zatankował i 300 zł w kieszeni hehe normalnie szaleństwo :D

a co do sylwestra to mąż do pracy idzie a ja do koleżanek jadę na spontanicznie zorganizowaną imprezkę domówkę :) w stylu bolllywood :D ale mam kompankę w ciąży więc nie będę sama ciężarna...nie jakaś wielka impreza, tak posiedzimy troszkę się pobawimy i do spanka :D szkoda tylko, że mężuś musi do pracy iść a nie ze mną na sylwka :(

Ostatnia edycja:
to i ja się odmeldowuję po Świętach, chciałam złożyć Wam życzenia, ale tu zakupy, tu sprzątanie, tu jeszcze do chrześnicy musiałam jechać itd i nie zdążyłam wejść na forum :-( ale widzę, że u jednych lepiej u innych gorzej w święta... z życzeniami już za późno, więc nadrobię w sylwestra :-p

wczoraj miałam panikę, ubzdurałam sobie, że mi się małe nie rusza, spłakałam się jak głupia, położyłam się na chwilę i małe wariowało, więc się trochę uspokoiłam. ale powiedzcie mi czy wy też czujecie przeważnie ruchy jak leżycie ? ja przy moim synusiu rzadko kiedy mogę w ciągu dnia poleżeć i ruchy czuję sporadycznie i nie wiem czy to dziecko w brzuchu spokojniejsze (w pierwszej ciąży to mi Dawid wariował non stop, ale wtedy miałam czas poleżeć), denerwuję się tym... ale nie chcę też wyjść na panikarę :eek: nie wiem co robić.

dziś wzięłam się za przebieranie rzeczy i pranie, wybrałam same najmniejsze rzeczy (takie 50-56 roz.) i wyszły mi 2 pralki i nie mam gdzie suszyć, a jeszcze nie wyprałam rzeczy typowo chłopięcych i dziewczęcych... chyba zacznę rozdawać ;-)

To mydlo na plamy rewelka !

Gnidko z czego to plama ?
jak nie kupisz u siebie takiego mydla wyslemy ci z PL :-) jak cos to mow, ja jeszcze jedno z rossmana mam na plamy takie bialo czerwone pudelko chyba ma i tez super !!! jak cos to pisz, pomozemy :-)

jessso dziecko mi zaraz dziure zrobi tak swiruje osiolek maly ;-)

LUTOWKI !
jakie kremy na mroz/wiatr kupujecie dla dzieciaczkow ? dzis wachalam w rossmanie krem z baby dream i ladnie pachnia ale jaki jest w uzyciu nie wiem :-( wiem ze NIvea jest mega tlusta i ciezko ja na dzieciecym ryjku rozsmarowac ;-) HELP MI bo spac nie moge takie mam dylematy :-p

MADZIKU moja mała jets aktywna gdy ja leze. jak siedze to tez czasem czuje ale nie tak intensywnie. jak coś robię/chodze to raczej jej nie czuje. no i mała jest raczej spokojna. ma czasem takie odpały, że przez dwa dni jest mało aktywna co doprowadza mnie do ryczenia po kątach, że coś z nią się dzieje. pytałam ginki i powiedziała, że dzidzie tak jak i my mają gorsze/lepsze dni albo bardzo obfite w energię lub chca poleniuchowac. no chyba, że się wogole nie rusza to inna sprawa.

CORTINA dobre pytanie. ja myślałam, że kupię NIVEA ale jak nie polecacie to nie wiem....:(

boziu tak mi gorąco!!! byłam pod prysznicem i wypadałoby mi sie tam wrócic... Mała mi pepek wypycha. już jest taki płytki a przyznam sie, ze pokazną dziurkę miałam:-D a kreski nie mam:(

reklama
To mydlo na plamy rewelka !

Gnidko z czego to plama ?
jak nie kupisz u siebie takiego mydla wyslemy ci z PL :-) jak cos to mow, ja jeszcze jedno z rossmana mam na plamy takie bialo czerwone pudelko chyba ma i tez super !!! jak cos to pisz, pomozemy :-)

jessso dziecko mi zaraz dziure zrobi tak swiruje osiolek maly ;-)

LUTOWKI !
jakie kremy na mroz/wiatr kupujecie dla dzieciaczkow ? dzis wachalam w rossmanie krem z baby dream i ladnie pachnia ale jaki jest w uzyciu nie wiem :-( wiem ze NIvea jest mega tlusta i ciezko ja na dzieciecym ryjku rozsmarowac ;-) HELP MI bo spac nie moge takie mam dylematy :-p
jeśli chodzi o krem to używałam nivea i faktycznie ciężko rozsmarować, a teraz przeszłam na emolium, jest dużo lżejszy i cerka ładniejsza :)

Do góry