reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

anioleczek12341 moze jakies uczulenie ? nie wiem na wkładki ?

Dziewczyny kto nie lubi świąt ??!! Ja bynajmniej nie znam nikogo :-) ja już choinki szukam i też nie mogę się doczekać a to na dodatek pierwsza choinka w moim własnym mieszkaniu więc plany są :-) a w tym roku wigilia u mojej mamuśki a tam z 20 pare osób jak ja takie uwielbiam :) w tamtym roku na wigilii byliśmy u teściów i powiem Wam że wigilia w 6 osób nie dla mnie. Może poprostu do takich wielkich przywykłam, że zawsze był mikołaj a przede wszystkim duzooo ludzi.

reklama
aniołeczek też tak miałam ostatnio. Pomogło nie zakładanie bielizny na noc przez kilka dni:tak: ale przerodziło się w infekcje wewnętrzną niestety, choć lepiej się czuje bo przez tą opuchliznę to aż majtki mnie drażniły

ja już mam dosyć....
okazało się że leki przepisane na półpaśca są zakazane w ciąży, dostałam skierowanie do szpitala zakaźnego 50km od nas, zadzwoniłam tam to kazali nie przyjeżdżać, 2 godz. wisieliśmy na telefonie i szukaliśmy kogoś kto pomoże, aż dodzwoniliśmy się do ordynatorki w wałbrzychu, uspokoiła nas, kazała brać witaminę B i smarować fioletem i wygrzewać a jutro przyjechać do nich na konsultacje. Co ja się nerwów naszarpałam dzisiaj i łez wylałam....... aż na Tośke z tego wszystkiego krzyczałam a ona płakała razem ze mną:-(

Ostatnia edycja:
a.m.g uczulenie na wkładki raczej nie bo od lat używam tych samych i nic mi do tąd nie było. to samo z mydłem. Martwi mnie to i kurcze boli! najgorsze jest to że to boli!!!

aniołeczek a może zmieniłaś ostatnio proszek do prania albo płyn do płukania?
dopiero teraz udało mi się zasiąść do komputera, troszkę podczytałam o świętach i aż miło na samą myśl, że to już niedługo:-)

Nie nic z tych rzeczy. jesem uczulona na środki chemiczne i nie zmieniam ich od lat- od zawsze piorę w dziecinnym proszku swoje rzeczy. Nie ważne jaka przyczyna bo skoro juz mam jakies paskudztwo to juz nic tego nie zmieni tylko czemu do cholery tak spuchłam? i czemu to tak bol?

kasia- szczeże ci współczuję, bo mój problem przy twoim wydaje się być błahy. Oby wszystko wyszło na prostą. trzymaj sie

ja też uwielbiam przygotowanie do świąt i kupuje masowo gazetki ale w tym roku chyba będzie mi ciężko łapię coraz większego doła:-(
dzisiaj byłam u ginekologoga dr Pająka i lipa nawet nie wziął kasy powiedział że nie będzie mnie naciągał
shocked.gif
pacjentki z boleriozą nie miał a na kamińskiego ponoć inaczej niż na borowskiej a nawet jeśli bym miała mieć ewentualne wskazania do cesarki to nie mam co liczyć bo on teraz operuje tylko pacjentki z ginekologii onkologicznej
unhappy.gif
najgorzej dzisiaj próbowałam rozmawiać z lekarzami od boleriozy każdy co innego mówi skończe antybiotyk za 2 tyg i zostanę sama z lękiem co dalej bo według wrocławskich lekarzy to koniec leczenia a historie osób chorych na bolerioze pokazują co innego.jest grupa lekarzy z innych miast którzy inaczej i dłużej leczą boleriozę(jedna lekarka sama na nią chorowała)
unhappy.gif
i pytanie co z maluszkiem bo jedni twierdzą że jest ryzyko zarażenia przez łożysko i karmienie piersią a wrocławscy lekarze mówią że nie ma żadnego ryzyka:-(

kasiądz trzymaj i wracaj do zdrówka
zostaje mieć nadzieję że z dzieciaczkami b będzie w porządku moja koleżanka w 9 miesiacu chorowała na świńską albo ptasia grypę nie pamiętam 3 lata na którą była epidemia ( w warszawie na pewno) trafiła do szpitala silne antybiotyki dostała i synek urodził się zdrowy

Kasiadz, Kaja- strasznie współczuję :(
Kasiadz- wiem jak to jest chodzić od lekarza do lekarza- a oni odsyłają :( też to kiedyś przeżyłam. Taka bezsilność jest najgorsza :(
Aniołeczek- do lekarza idz, na pewno coś zaradzi!

reklama
ja niestety mam półpaśca, wyć mi się chce........
dostałam leki i niby iest małe prawdopodobieństwo zarażenia dziecka ale jednak jest a dowiemy się o tym po porodzie

Oby szybko udalo się to opanowac i nie było to groźne dla maluszka.

natworzyłyście... kiedy ja to ogarnę?

dopiero wróciłam do domu, miałam pojechać tylko w odwiedziny z mężem do rodziny, ale niestety z kolką nerkową i zastojem w nerce trafiłam we wszystkich świętych do szpitala nie dosyc że w innym mieście to jeszcze 6 dni mnie trzymali:no:

O masz ci los... dobrze,że wszystko juz wporządku... jednak taka nadprogramowa wizyta w obcym szpitalu to nic fajnego.

aniołeczek też tak miałam ostatnio. Pomogło nie zakładanie bielizny na noc przez kilka dni:tak: ale przerodziło się w infekcje wewnętrzną niestety, choć lepiej się czuje bo przez tą opuchliznę to aż majtki mnie drażniły

ja już mam dosyć....
okazało się że leki przepisane na półpaśca są zakazane w ciąży, dostałam skierowanie do szpitala zakaźnego 50km od nas, zadzwoniłam tam to kazali nie przyjeżdżać, 2 godz. wisieliśmy na telefonie i szukaliśmy kogoś kto pomoże, aż dodzwoniliśmy się do ordynatorki w wałbrzychu, uspokoiła nas, kazała brać witaminę B i smarować fioletem i wygrzewać a jutro przyjechać do nich na konsultacje. Co ja się nerwów naszarpałam dzisiaj i łez wylałam....... aż na Tośke z tego wszystkiego krzyczałam a ona płakała razem ze mną:-(

ja też uwielbiam przygotowanie do świąt i kupuje masowo gazetki ale w tym roku chyba będzie mi ciężko łapię coraz większego doła:-(
dzisiaj byłam u ginekologoga dr Pająka i lipa nawet nie wziął kasy powiedział że nie będzie mnie naciągał
shocked.gif
pacjentki z boleriozą nie miał a na kamińskiego ponoć inaczej niż na borowskiej a nawet jeśli bym miała mieć ewentualne wskazania do cesarki to nie mam co liczyć bo on teraz operuje tylko pacjentki z ginekologii onkologicznej
unhappy.gif
najgorzej dzisiaj próbowałam rozmawiać z lekarzami od boleriozy każdy co innego mówi skończe antybiotyk za 2 tyg i zostanę sama z lękiem co dalej bo według wrocławskich lekarzy to koniec leczenia a historie osób chorych na bolerioze pokazują co innego.jest grupa lekarzy z innych miast którzy inaczej i dłużej leczą boleriozę(jedna lekarka sama na nią chorowała)
unhappy.gif
i pytanie co z maluszkiem bo jedni twierdzą że jest ryzyko zarażenia przez łożysko i karmienie piersią a wrocławscy lekarze mówią że nie ma żadnego ryzyka:-(

Ci lekarze, to też chyba jak im przypasuje, jedni leczą tak inni inaczej.

Szkoda,że nie trafiłyście na jakiegoś lekarza z powołaniem, bo takie czekanie na to co bedzie z maluszkiem jest napewno stresujące.

Trzymam kciuki by było wszystko ok z wami i maluszkami.

Witam się porannie

Wizyta opisana w odpowiednim wątku, wszystko pod kontrolą.

W powrotnej drodze zaliczylismy też Kfc i zjadłam bułę z marynowanym pierśnikiem, górę frytek, na deser Cheeramisu czy jakos tak takie cisateczka mikroskopijne z serkiem ala sernik na zimno i sosem z wisniami było byszne.

W domu wylądowalismy kolo 21 i miałam siły tylko sie umyc coś wszamac i do spania.

Co do ruchów dzidziolka, to czuję i te w środki i bliżej skóry, czasem wypnie pupę, głowę, wczoraj jakąś kończynę chudziutką było z boku brzucha czuć, jak się wierci, przekręca to też czuc jak by wąż się przesuwał pod skórą więc pełna gama doznań :-D:-D

Pogoda do bani znowu pada więc siedzę w domku, wczoraj zaliczyliśmy tez zakupy więc w sumie nie mam po co wyjść z domu w taka pluchę.

Miłego dnia wam

Bella - trzymam kciuki za wizytkę

Aniołeczek- jak tam twój problem intymny?

Do góry