reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Poli kcukasy za wizytę!!

Ja już po glukozie:) uwaga..mi smakowala hahaha pani powiedziała że wyjątkowo dzielnie ja znoszę:) teraz tylko wyniki...

Ania z tego co wiem to te skurcze są bezbolesne i jednak nie tak regularne, ok 10-12 czasem do 20 na dobę!
Wg. Mnie jeśli masz fenoterol i one nadal mimo odpoczynku są to jedź na ip.
Trzymam kciuki aby przeszlo

reklama
witam się i ja.
ania jeżeli te skurcze będą się powtarzać to lepiej jedź na ip bo to chyba trochę wcześnie na tak regularne... ja miewam wieczorami kilka pod rząd co kilka minut, ale to jest kilka... ogólnie czuję w ciągu dnia te skurcze i to jest dyskomfort, ale na pewno nie ból.
patik hehe ale się uśmiałam
idę się zbierać na wizytę. ale u lekarki tutaj więc żadnego usg.

aaa w ogóle mam wnerwa bo sobie zrobiłam w pl przychodni badania krwi i dzwonie i się pytam o wyniki, a kobieta mówi, że są i że gin wpisał, że wszystko prawidłowe, ale ona bez jego zgody nie może mi ich wydać!! a ginekolog będzie dopiero w piątek! nosz kurna... a ja chciałam wiedzieć ile mam tsh bo muszę się z moim endo w Pl skontaktować. normalnie chory kraj jednak. tyle tylko dobrze, że zrobili mi tam tokso, wszystkie próby wątrobowe i na nerki i przynajmniej wiem, że jest ok

poli trzymam kciuki za wizytę:) &&& będzie dobrze na pewno:)

ania- nie znam sie anio na skurczach, ani na skokach ciśnienia, ale może warto sptać o to jakieś lekarza? Dbaj o siebie kochana

Bella nie jesteś sama- mnie też ta glukoza smakowała:) wypiłam duszkiem ze smakiem a pani była zaskoczona bo siedzę i trzymam ten kubek a ona ze muszę to szybko pić ja jej na to ze już wypiłam:) była zaskoczona:)
Nie taki diabeł straszny jak go malują:) Teraz nareszcie sie objem do woli:) Czułam sie po tym też normalnie. teraz dopiero ogarnia mnie spanie, ale nie wiem czy ma to cos wspólneggo

Hej Dziewuszki!

Cortina. Nosz nie sadzilam, ze tak gwaltowne emocje wzbudzi moj piernik! Mam nadzieje, ze choc troche Ci przeszlo i znow mnie moze polubisz ;) Poki co powstrzymam sie od kulinarnych wspominek, bo mi zycie w harmonii mile ;)

Patik. Tez bym sie wkurzyla jakby mi kto bronil leciec w kosmos ;)

Ania. Twoje objawy wydaja sie bardzo niepokojace. Jedz lepiej na ip.

Moje cory znowu chore i marudzace, wiec ja pomimo, ze mialam kilka spraw do zaltwienia jestem uziemiona. Szkoda gadac.
Mi z kolei dzis brzuch stwardnial makabrycznie. No i mam potrzebe poprzestawiania w pokoju. Teraz bede o tym obsesyjnie myslec. A z moim chlopem to na wszystko trzeba poczekac kiedy mnie juz nosi!

Ostatnia edycja:
Ja już nie śpię..Sąsiadka wczoraj znów darła m..., ale ktoś odważny zadzwonił na policję i narazie spokój.:tak:
A wczoraj przeglądałam swoja kartę ciąży. Gin mi chyba wpisuje złe tygodnie ciąży:eek: Ostatnio np. byłam u niego w 23tygodniu 0 dniu(czyli zgodnie z 28dni.pl weszłam w 24 tydzień) a on mi wpisał tydzień 22/23...O co chodzi?? Spytam dziś go:tak:

Kochana ja bym to rozumiała,że jest to przełom 22 i 23 tc a ginekolog po prostu posługuje się tylko skończonymi tygodniami. Ja za każdym razem jak mam wizytę przypada tydzień i 2 dni. Np dzisiaj będę miała 25tc i 2d i gin wpisuje mi 25 tc nie 26.
A na tych portalach to na każdym podają inaczej.

Swoją drogą witam się po weekendowo ;-)
Byłam od środy u teściów i jakoś nie miałam nawet weny się odezwać a co dopiero nadrobić :-) Wy to produkujecie jak automaty :tak:
Dzisiaj mam wizytę. Idę z wynikami z badań i muszę pamiętać,żeby gin mi wypisała zaświadczenie,że mogę ćwiczyć na szkole rodzenia. Zaczynamy 17 listopada. Mam nadzieję,że będzie fajnie.

Wczoraj jak wróciliśmy od teściów okazało się,że nasze mieszkanie to pobojowisko więc jeszcze o 22 sprzątaliśmy. Nie ma to jak koty zostawione samopas na 3 dni :sorry:
Idę poszperać w lodówce, chociaż ostatnio nie mam apetytu.
Miłego dnia :tak:

Ostatnia edycja:
agisan- z przestawiania w pokoju to Ty teraz możesz poprzestawiać świeczki, obrus na stole i papierowe ozdoby ;-);-)

Dziewczyny- włączył mi się mega instynkt macierzynski :tak:cały czas myslę o Dzidziusiu, juz bym chciała żeby był z nami w domu (oczywiście w terminie!). Mój ukochany mówi, że bedzie go łaskotał :)

Hej Lutóweczki!

Ania jak się czujesz? leki pomogły? tak jak dziewczyny pisały takie skurcze są niepokojące, jak nie przeszło, lepiej to sprawdzić...a ciśnienie też skacze jak szalone:baffled: melduj co i jak!
Poli &&&&&&& za wizytę!!!
Gosia jak nie możesz dostać wyników do ręki, to zadzwoń i poproś żeby Ci podała wynik tego tsh...
Bella, aniołeczek jak ta glukoza może smakować??? ja uwielbiam slodkie ale picie tego świństwa wywołuje u mnie odruch wymiotny:sorry: trzymam kciuki za prawidłowe wyniki:-)
agisan zdrówka dla córeczek!!!!

a no...dzieci mają wyobraźnię:tak: ja tylko czekam jak Zosia zacznie nadawać jak Hanka:-) one tak jak bardzo są kochane - tak bardzo potrafią też wyprowadzić człowieka z równowagi:-p

wczoraj od tego pisania o hamburgerach włączyłam sobie masterchef na tvn player i to był błąd :-D zgłodniałam w jednej chwili:tak:

nocka minęła nam całkiem nieźle, ale od leżenia na boku zaczyna mnie biodro boleć:baffled:

miłego dzionka:-)

Martuszka. To już zrobione. Ja tu z kanapą z narożnikiem, podwójną biblioteczką i stołem muszę zawalczyć ;))) Aż mnie świerzbi!!

Ania. Jedź lepiej na ip niech Cię podłączą do ktg i sprawdzą co z szyjką. Oto co wyczytałam o porodach przedwczesnych: Dziecko przed czasem – przyczyny porodów przedwczesnych - Ciążowy.pl

Patik. Dzięki. Ja mam to samo z biodrami. A to jeszcze prawie 4 miesiące takiego spania! Co będzie dalej???

Ostatnia edycja:
patik dzwoniłam, pytałam i powiedziała, że ona mi nie może powiedzieć :wściekła/y: informacji na temat wyników udzieli tylko lekarz więc mogę sobie jedynie do piątku poczekać - Irlandia :wściekła/y:
a dzisiaj znowu mi pobrała moja lekarka krew, żeby to tsh sprawdzić więc do niej najwyżej się przejdę po ten dzisiejszy wynik bo jest na miejscu.
ogólnie po wizycie mam średni nastrój więc nawet nie chce mi się pisać :/
Ania jak u Ciebie? lepiej? bo już pisałam na innym wątku, żebyś skoczyła na ip bo mi dzisiaj powiedziała lekarka, że jak te skurcze bolą i robią się regularne to trzeba to sprawdzić - fakt, że u mnie większe ryzyko ze względu na łożysko i mam dmuchać na każdy niepokojący objaw, ale zaraz o Tobie pomyślałam

reklama
Witam się i ja;-)
dzisiaj wieczorem pierwsze zajęcia szkoły rodzenia:-pciekawa jestem jak będzie.
Dziewczyny, jak ja Wam zazdroszczę, że macie już glukozę za sobą, ja wybieram się jakoś w tym tygodniu, może we środę:szok: przeraża mnie sam fakt siedzenia tam tyle czasu..ale być może poznam dziś na szkole rodzenia jakąś ciężarówkę, która też ma przed sobą to badanie i byłoby fajnie iść tam z kimś:tak:
mieszkanie nadaje się do sprzątania ale nie chce mi się dupska ruszyć:no:
miłego popołudnia i smacznych obiadków życzę:-D

Do góry