Hej. Mam na imię Paulina i tydzień temu dowiedziałam się, że jestem w ciąży. W niedzielę byłam u lekarza, żeby potwierdzić i okazało się iż jest to 7 tydzień. Termin mam na 2 luty. To było niesamowite uczucie zobaczyć na monitorze i usłyszeć bicie serca. To moja pierwsza ciąża. Jestem zarówno podekscytowana ale i totalnie przerażona tym co będzie. Mdłości mnie dobijają na szczęście mąż pomyślał i kupił mi opaski (prawdziwy dar) więc nawet nie jest aż tak źle. Nie wiem co jeszcze napisać ale mam nadzieję, że dużo się dowiem na tym forum.
reklama
Ćwierć Nuta
Mamusia Szymusia :)
Jak zwykle czytania a czytania Ja mdłości na razie nie mam Czuję się jedynie śpiąca i zmęczona..no i głodna non stop;-)
LadyDo - powodzenia na wizycie:-)
mamusiaM- przepisy BHP wyraźnie mówią, że kobiecie w ciąży wolno dźwigać tylko do 5 kg:-) więc naprawdę uważaj:-)
nati267- żadnego mycia okien Ja też mam okropniaste- ale cóż zrobię... Gdzieś nawet wczoraj jak spojrzałam na okno w łazience, to zobaczyłam odciśniętą rączkę synka mojej przyjaciółki jak ja to przeoczyłam wcześniej to nie wiem;-)
Ehhh a ja chyba zaraz idę zjeść bigos...bo mi tak pachnie, że nie mogę się powstrzymać
Miłego popołudnia :-)
LadyDo - powodzenia na wizycie:-)
mamusiaM- przepisy BHP wyraźnie mówią, że kobiecie w ciąży wolno dźwigać tylko do 5 kg:-) więc naprawdę uważaj:-)
nati267- żadnego mycia okien Ja też mam okropniaste- ale cóż zrobię... Gdzieś nawet wczoraj jak spojrzałam na okno w łazience, to zobaczyłam odciśniętą rączkę synka mojej przyjaciółki jak ja to przeoczyłam wcześniej to nie wiem;-)
Ehhh a ja chyba zaraz idę zjeść bigos...bo mi tak pachnie, że nie mogę się powstrzymać
Miłego popołudnia :-)
Dion - witaj wśród nas :-) Masz taki sam termin ja ja, z tym, że ja obstawiam swój poród jeszcze w styczniu ;-) PIerwsze dziecko urodziłam 12 dni przed terminem. Wiem, ze nie jest to regułą, ale i tak myślę, ze koniec koncem będzie to końcówka stycznia.
Hej. jakoś mi było nie po drodze dziś na forum- mnie muli i co chwila do kibelka letam- oddałam zamówiony obiad bo przyprawa groszkowi nie pod pasowała
co do badań to ja mocz, morfologię, cukier. Cytomegalię złapałam w szpitalu podczas cc i musiałam odczekać z druga ciążą aż ją wyleczę ( sama mija).
Lusia i Dion witam
co do badań to ja mocz, morfologię, cukier. Cytomegalię złapałam w szpitalu podczas cc i musiałam odczekać z druga ciążą aż ją wyleczę ( sama mija).
Lusia i Dion witam
U
użytkownik 902
Gość
Witaj Dion!
LucyLu najlepiej zajrzyj sobie tutaj
Dzięki temu kalkulatorowi obliczysz sobie termin porodu i inne daty:-)
LucyLu najlepiej zajrzyj sobie tutaj
Dzięki temu kalkulatorowi obliczysz sobie termin porodu i inne daty:-)
Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witam nowe mamusie)
mi też wychodzi 31.01.2013r. a gin podała 01.02.2013
ja i tak urodzę w styczniu ale co tam przeniosłam się do Was bo termin to termin hehe
Dion ciekawi mnie coś więcej o tych opaskach? naprawdę to działa? zagonię dziś mężula do apteki niech mi kupi, ciekawe czy to trudne do dostania...
Meriderka kochana rozumiem Cię doskonale... w pierwszej ciąży nie jadłam naprawdę nic tylko suchy chleb i to nie zawsze...
teraz mam mdłości ale może ta witamina jednak trochę hamuje wymioty, kilka razy mi się tak odbiło, że już wisiałam nad kibelkiem ale na tym się skończyło, ja mam do tego jeszcze katar który jest gęsty i spływa mi po gardle i dodatkowo powoduje odruch wymiotny;/ Łapię się już wszystkiego, ale nic nie działa,wszędzie szukam kiedy opada ten betaHCG i piszą, że zaczyna ok 9-10 tygodnia spadać więc może jest dla nas szansa;/
mi też wychodzi 31.01.2013r. a gin podała 01.02.2013
ja i tak urodzę w styczniu ale co tam przeniosłam się do Was bo termin to termin hehe
Dion ciekawi mnie coś więcej o tych opaskach? naprawdę to działa? zagonię dziś mężula do apteki niech mi kupi, ciekawe czy to trudne do dostania...
Meriderka kochana rozumiem Cię doskonale... w pierwszej ciąży nie jadłam naprawdę nic tylko suchy chleb i to nie zawsze...
teraz mam mdłości ale może ta witamina jednak trochę hamuje wymioty, kilka razy mi się tak odbiło, że już wisiałam nad kibelkiem ale na tym się skończyło, ja mam do tego jeszcze katar który jest gęsty i spływa mi po gardle i dodatkowo powoduje odruch wymiotny;/ Łapię się już wszystkiego, ale nic nie działa,wszędzie szukam kiedy opada ten betaHCG i piszą, że zaczyna ok 9-10 tygodnia spadać więc może jest dla nas szansa;/