reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

to albo ja nie mam tych skurczy co Wy albo jestem za gruba i ich nie czuje:-D

SMONICZKA a może jakąs smecte mu zapodaj. biedne psisko. moze mu cos nie siadlo i temu taki. niech dużo wody pije.
GOSIA no widzisza ja najprostszego nie robiłam:p jak pieke to zawsze te najtrudniejsze ciasta co duzo komplikacji a jak mam zrobic zwykłą szarlotke to coś spapram:confused: moze podeślecie sprawdzony przepis na te cudeńka:)??

reklama
Dziewczyny!!! wiem, że znowu panikuję, ale nie wiem co się dzieje... jak wy czujecie te skurcze? Bo ja od rana jakoś tak dziwnie brzuszek czuję, pojechałam po zakupy i na zakupach aż do teraz boli mnie brzuch tak jakbym miała dostać okres... nie jakoś mocno, ale wyraźnie tak nieswojo się czuję... obecnie leżę i się nie ruszam. Nie wiem czy macica mi się rozciąga czy może to coś innego...

Dziewczyny!!! wiem, że znowu panikuję, ale nie wiem co się dzieje... jak wy czujecie te skurcze? Bo ja od rana jakoś tak dziwnie brzuszek czuję, pojechałam po zakupy i na zakupach aż do teraz boli mnie brzuch tak jakbym miała dostać okres... nie jakoś mocno, ale wyraźnie tak nieswojo się czuję... obecnie leżę i się nie ruszam. Nie wiem czy macica mi się rozciąga czy może to coś innego...

Gnidka to teraz lepeij sobie polez i odpocznij. ja tez tak mialam w poprzednich ciazach (teraz jakos odpukac ale super sie czuje, jakbym w ciazy nie byla) wiec tylko lezakowanie mi pomagalo. najwyrazniej za duzo pochodzilach po sklepach, tak mi sie wydaje.

a u mnie narazie lepiej i mam nadzieje ze teraz moze bede czesciej pisac :sorry: tak sobie obiecuje. Dzieci maja teraz wolne przez tydzien wiec ja tez sobie odpoczne od marudzenia mojej Maii (strasznie nie chce isc do przedszkola ale jak juz zostaje to jest wszystko ok i zadowolona wychodzi).

my juz po obiadku, maz wrocil do pracy a ja z dziewczynami sama cale popoludnie. zaraz napisze przepis w odpowiednim watku na pyszne i super szybkie ciasto gdzie w ogole nie trzeba sie narobic. polecam

właśnie zakupy nie były jakieś wyczerpujące. wszystko raz dwa, bez niepotrzebnego łażenia. Poleżę już dzisiaj do końca dnia i zobaczę jak będzie jutro. Dzięki dziewczyny.

Hej Dziewczyny!

Kochane dzięki za rady i współczucia od starych zatokowców (spodobało mi się wyrażenie Cortiny);)
Cortina.
Sinupret znam oczywiście, tylko nie wiedziałam, czy mogę go używać w ciąży.
Gnidka
okładów nigdy nie stosowałam, ale to fajny pomysł.

Już dziś jest trochę lepiej - najgorzej nad ranem jak mi wszystko schodzi i budzi mnie nos zawalony, że hej, a oczy to mam wrażenie, jakby mi ktoś do oczodołów wciskał.

U nas dzisiaj odbyło się spotkanie Halloweenowe dla kuzynek i teraz dziewczyny odreagowują w wannie marudząc i wyjąc ile wlezie. Na szczęście tata koło nich biega ;)

Śnieg tu u nas tez poprószył, wiało tak, że aż na wysokości drugiego piętra sypało liśćmi. Brrr...

Tych skurczy to ja reż nie odczuwam zbyt dużo. Za to jak się nachodzę - nawet tylko po domu - to mnie bardzo brzuchol boli.

A jaka jest średnia w pasie na naszym etapie ciąży? Myśmy się wczoraj bawili miarką i wyszło mi 82cm na wysokości pępka - wydaje mi się tylko, czy to mało? Ale tyć tyję praktycznie pół kg na tydzień, więc chyba wszystko w normie ;))

Miłego wieczoru życzę wszystkim brzuchatkom!

Ostatnia edycja:
hej Babeczki!
uziemiłam na chwilę moje szalejące dziewczyny przed bajką i wpadam zameldować, że żyję...choć samopoczucie nie najlepsze, ale szans na zmianę nie widzę:-( no i Hance się już znudziło siedzenie:sorry:

wczoraj byłam na badaniach -m. in. na glukozie - jestem mile zaskoczona - w obu ciążach miałam cukrzycę - a teraz wynik prawidłowy:tak: choć moja mama jakoś sceptycznie podeszła i mówi że mam powtórzyć badanie:dry: we wtorek idę na wizytę to pogadam z ginkiem...
dziewczynki ładnie zasypiają wieczorem, ale Zośka tradycyjnie urządza przerwy w spaniu w nocy i pospać nie daje...

no i Zosia już też się zbuntowała na niewolę:-p więc zmykam, może jak zasną to zajrzę na dłużej:tak:

miłego wieczorku:-)

Agisan- to ile miałaś w pasie przed ciążą?

Ja te twoje 82 albo i więcej bo teraz mam 102 cm a brzuch taki średniaczek :)

Pojadłam pizzy, pojadłam coli, goście pojechali więc już się ogarnęłam i oglądam mam talent.

Biało, za oknem, a jutro wsio zniknie i tak bo ma być 6 na plusie...

Śpimy dziś godzinkę dłużej :-D więc długich i kolorowych wam życzę...

kto śpi godzinkę dłużej to śpi :-D dziecku nie da się wytłumaczyć, że nockę może sobie przedłużyć hehe
padnięta jestem dzisiaj. zakupy szybkie zaliczyliśmy, potem tylko zrobiliśmy hamburgery na obiad sobie i leniuchowanie na kanapie było, a ja jestem wykończona.
najważniejsze, że dziecku buty kupiliśmy bo już w tym tygodniu by w czym chodzić biedak nie miał. ale mieliśmy polew bo on na każde nowe buty reaguje rykiem i parę minut chodzi jak mały robokop :d ale oczywiście po chwili jak się przyzwyczaił to było ok...

zimno i u nas na dworze... zadziwia mnie ta pogoda hehe

reklama
Do góry