reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

nutka nasz biedna :* bedzie dobrze, wszystko sie ulozy :-)

Bella nie nakrecaj sie tylko spokoj nas ratuje ! ja tez mam twardy brzuch czesto mysle ze dlatego ze nie odpoczywam w dzien, wiecej lez, nie mysl negatywnie i zobaczysz ze bedzie lepiej :-)
widze ze moj syn nie szanuje swojego mieszkania bo czasem on swoim kopaniem sprawia ze mi brzuch trwardnieje ;-) mysle ze mamy tez skurcze braxtona h. Skurcze Braxtona-Hicksa - Ciąża - Rodzina - Polki.pl
kiedy masz wizyte ? jak sie niepokoisz mocno jedz na IP, wcale nie musza cie zatrzyumac zawsze mozesz sie nie zgodzic ;-)

reklama
dfokładnie z tego powodu ja sie nie wybieram do szkoły rodzenia. Poszłabym chętnie bo mozna sie tam zapewne wiele dowiedzieć szczególnie w pierwszej ciąży, ale jak sobie pomyślę, że wszystkie by poszły z mężami/partnerami a ja sama to aż sie łezka kręci...

Zmęczona jestem i objadłam sie babcinego bigosu...czuję sie jak balon

Bella - może dla świętego spokoju podjedź na ip a jak nie o do jakiegoś innego gina jutro?

Może tak odczuwasz te skurcze przygotowujące macicę do porodu, albo za dużo wysiłku w dzień?

Mi się nie napina albo ja tego nie czuję.

Nutka- ogarniaj temat i wracaj do nas bo tęskno nam... pewnie będzie wam tam lepiej choć samotnie pewnie i początek będzie trudny, ale od czego są ciotki z BB.

Annaroksana - odpoczywaj, ale i też zwiedzaj

Ja bym coś zjadła, ale nie wiem co...

Ja w pierwszej ciazy chodzilam sama, moja maz ma nienormowany czas pracy, nie bylo mi przykro za partnera podczas cwiczen mialam polozna :-) na poczatku jak grupa sie stworzyla kazdy opowiadal o sobie i wlasnie wtedy ja powiedzialam ze maz w robocie, inna ze samotna matka jest a jeszcez innna mowila ze jej faceta SzR nie interesuje ;-) rozne sa sytuacje zyciowe wiadomo ;-) Gdyby Zanetka zechcioala dojezdzac do SzR do mojego miasta to bym z nia chodzila hehehe, Zanetko co ty na to :-) ???

ja wiem co bym zjadla ja wiem .... ta kapuste co zakisilam w wielkim glinianym garnku 3 dni temu :rofl2::-D gdyby moja watroba umiala mowic zapytalabym jej czy moge zjesc miseczke kapusty i nie bede miala z tego tytulu nieprzyjemnosci :-p:rofl2::laugh2:

Cortina za dwa tyg. Dopiero:(
Też ostatnio się nie oszczedzalam i tez mam takie przeczuci, że jak mala kopie czy ułoży się inaczej to twardnieje mi wszystko:( ja trochę się martwię o ten poród przedwczesny...teraz postaram się 3-4 dni polezec jak do poniedziałku czy wtorku będzie nadal tak często twardy to pojadę na IP.

Cortina za dwa tyg. Dopiero:(
Też ostatnio się nie oszczedzalam i tez mam takie przeczuci, że jak mala kopie czy ułoży się inaczej to twardnieje mi wszystko:( ja trochę się martwię o ten poród przedwczesny...teraz postaram się 3-4 dni polezec jak do poniedziałku czy wtorku będzie nadal tak często twardy to pojadę na IP.

no i sama sobie odpowiedzialas, nie szanujemy sie to mamys za swoje :p a ten przych twardnieje ci od dolu ? jak od dolu to pewnie mala sie albo uklada tak albo kopie w dol, moj Olo notorycznie wali mi w okolice szyjki macicy az czasmi podskakuje :eek: no i nie lubi jak siedze na krzesle :laugh2:

Hej babeczki ja dopiero zlądowałam do domu. Dzisiaj dzień w rozjazdach, zwolnienie zawiozłam do pracy, odwiedziłam teściową a później poszłyśmy oglądać wózki.

Nutka nie martw się wszystko będzie dobrze. Powodzenia:-)

Bella
mi też czasami brzuch twardnieje i w sumie nie wiem czy ma mnie to martwić, a wczoraj na wizycie oczywiście zapomniałam o to zapytać :-(

Cortina ale mi narobiłaś smaka na kiszoną kapustę, ale skąd ja ją teraz wezmę:wściekła/y:

mi też brzuch twardnieje i to są ewidentnie te skurcze przygotowujące. maluda inaczej jednak się wypina i nie czuć przy tym dyskomfortu. te skurcze mam z reguły jak leżę na plecach lub jak jestem cały dzień w ruchu. dlatego bella leż ile się da...

reklama
Martuszka no właśnie mój partner chyba nie zdaje sobie sprawy jak dużo przyszłych ojców chodzi do szkoły rodzenia. Ale też pracuje na zmiany i nie zawsze by mógł być na tych zajęciach :eek:

Cortina gdybym mieszkała bliżej ZG to na pewno bym się skusiła. Ale niestety jest to 70km ode mnie, a ja nie mogę sobie teraz pozwolić na dodatkowe wydatki. Wiadomo paliwo kosztuje. Ale bardzo miło z Twojej strony, że byłabyś w stanie poświęcić się dla mnie, mimo to, że nie miałaś zamiaru iść do SzR.

Moja mała ostatnio tak szaleje, że aż banan się na buzi pojawia:-) Od razu sobie wtedy przypominam, że ktoś we mnie mieszka:-D

Do góry