reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Dzień Dobry :-)

agisan_75, Gosia B. - ka też lubię tą sałateczke z tuńczykiem czy kurczakiem, ale mój mężuś zażyczył sobie z szynką tym razem :-) I już jej nie ma... ledwo co zostawił mi jej na śniadanko :-)

_Zuza_ - nie przejmuj się co do pomiarów. U nas też za kazdym razem jakaś część ciałka odbiega (właśnie gdzies o tydzień) od pozostałych. Czasami lekarz o mm źle zrobi pomiar i juz takie róznice wychodzą. Przy Mikołaju główka w pomiarach wychodziła większa, też się tym troche matrwiłam, mimo zapewnień lekarza, że jest OK. Miki urodził się z piękną kształtną i nie dużą główką :tak:

Co do magnezu - ja teraz nie biorę nic poza tym, co mam w kompleksie witamin, lecz w poprzedniej ciąży miałam masakryczne skurcze łydek. Budziłam się w nocy z takim płaczem i krzykiem, że i mąż się budził i nogi mi rozmasowywał. Wtedy dr poleciła Aspargin i od razu było lepiej :tak:

Dziś znowu pięknie za oknem... ale mnie muli na spanie i chyba jeszcze na chwilkę się położę ;-)

reklama
Mnie też dopadły te straszne skurcze, zaraz lecę do apteki po magnez. A jakie bierzecie witaminki?
Wiecie może czy te okrycia kąpielowe w biedronce były tylko wczoraj czy są dłużej w ofercie?

Ostatnia edycja:
Witam porannie:))Ja biorę magne B6 max 3x2 jak czuje, że brzuch mi się napina a tak 3x1, to ile się bierze zaezy ile jest magnezu w tabletce, wiec to nie jest jednoznaczne.

Byłam dziś jednak na pobraniu krwi bo od kilku dni znowu mnie swedzi:/ mam nadzieje, że wyniki wyjdą ok:))Jednak glukozy nie robiłam, bo wczoraj zjadlam winogron na noc:((

Na cik czy to Twój kocurek ma dziś operacje?? Trzymam kciuki za Was:*

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:))

z tego co tu napisałaś wnioskuję, że są rzeczy których nie można jesc przed robieniem tej glukozy. Jest może jakaś konkretna lista takich rzeczy? Boję sie ze to moje badanie nie wyjdzie bo ja nic o nim nie wiem i dowiaduje sie coraz to nowych rzeczy... Ech:( moja gin nic mi nie mowiła ze np ne wszystko można jeść przed badaniem...

Anioleczek nic się nie martw:))
Pisała to Poli tak w jednym zdaniu żeby nie jeść slodkiego przez dwa dni.
Z tego co pamiętam mi też zalecali nie jeść ok 12h przed badaniem, a już na 100% nie jeść tego co zawiera cukry, ta więc słodycze, słodkie owoce itp.
Ja zjadlam o 22 sporą ilosc winogron a jak wiadomo one zawierają dużo cukru tak jak banan. Nie mialam dziś w planie badań:))
Tak jak z moimi badaniami na wątrobę, wiadomo, że jakbym zjadła na noc frytki to wynik mógłby wyjść przeklamany:)

Ostatnia edycja:
Witam, jakoś też mnie dopadła lekka depresyjka, do pisania weny nie mam..Wczoraj umierałam przez mega tłuste racuchy, które przyniosła teściowa ( nie chciałam ich jeść bo dziwie wyglądały ale teściowa oczywiscie nalegała..).
Zamówiłam dzidziulowi trochę drobiazgów i uzbierało się ponad 130 zł, m.in. 2 prześcieradełka nieprzemakalne, 1 butelka Tommee (zgodnie z Waszymi radami), aspirator do noska..Dziś mąż podejdzie też do Lidla po proszki Loveli. Bezskutecznie szukam ciekawego i poręcznego organizera do powieszenia na łóżeczko..Chciałabym jakiś jednokolorowy, a są same wzorzyste i to z małymi kieszonkami. Ile tego wybierania, szykania:confused: Nie sądziłam, że tak ciężko wybrać coś co rzeczywiście będzie nam odpowiadać.. Napaliłam się też na kocyk Dino z LaMillou- i oczywiście wszędzie chwilowo niedostępny hehe.

Co do jedzenia przed glukozą- wg mnie nalezy nie jeść nie tylko słodyczy,ale też innych kalorycznych produktów niezawierających sporej ilości węglowodanów.
Witaminy, które biorę to Femibion Natal Classic.

Hej Dziewczyny!

Mi humor też siadł nieco. Dziewczynki zostały w domu ze stanem podgorączkowym zasmarkane jak smok i po moich wczorajszych porządkach już dzisiaj śladu nie ma :/

Czy nie wkurza Was to jak kupujecie coś w opcji przesyłka priorytetowa, a wysyłający zwleka kilka dni z wysłaniem? Przecież nie po to wybieram priorytet, żeby codziennie wyglądać listonosza i potem się wkurzać, że znowu nic...

Ja z preparatami witaminowymi mam problem, bo najczęściej robi mi się po nich niedobrze. W pierwszym trymestrze musiałam je sobie wręcz darować, bo wymiotowałam jak kot. Teraz staram się brać LadeeVit, ale tylko po sutym posiłku, w przeciwnym wypadku ... wiadomo... ;)

hej!
wpadłam życzyć miłego dnia, wybieramy się do rodziców, choć powiem szczerze że poranek do udanych nie należał (nie ma to jak z rana się posprzeczać z mężem:-() i przeszła mi ochota na wyjazdy...

udanego weekendu!

Witam południowo :-)
Pogoda cudna, gęba się cieszy więc jest dobrze :-)

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi dotyczące magnezu. Muszę koniecznie kupić. Wczoraj miałam zawieść teściówkę do lekarza i taki mnie potworny skurcz stopy złapał, że przez 10 minut nie mogłam sobie z nim poradzić, a ból nieziemski :szok:

Sylwia z witamin ja biorę Matruelle.
Też się zastanawiam czy w Biedronce jeszcze coś zostało z tych ręczniczków, bo zamierzam się zaraz wybrać:-)

Ja wieczorem idę na elegancką kolację z ludźmi z pracy więc muszę zobaczyć, czy się w coś wcisnę, bo wypadałoby w jakieś sukience iść, mam nadzieję, że w chociaż jednej będę jakoś wyglądać:-)

Ostatnia edycja:
Patik. Wiem, że to marne pocieszenie, ale ja tez dziś od rana miałam taką akcję. Szkoda gadać. Miłej wyprawy mimo wszystko - pogoda ładna, więc może tak całkiem kiepsko nie będzie.

Smoniczka. To Cię atrakcje czekają! Udanej zabawy życzę, a wciśniesz się pięknie w coś na pewno. Brzuszek i tak przyćmi wszystko - to taki magnes dla oka (nie mylić z magnezem, o którym dziś na forum dużo ;))

Ostatnia edycja:
reklama
witam się i ja

wczoraj byłam u lekarza i na szkole rodzenia więc dzień miałam zabiegany, wieczorem padłam, nawet nie miałam siły pisać. jestem zła bo dr wypisała mi luteine ale podjęzykowo, a nie dopochwowo ktora jest droższa, a ja sie nie skapnęłam bo bazgrze i do tego coś tam było źle zakreślone i musiałam wykupić na 100% i zamiast zapłacić 7 zł zapłaciłam 30, brrrr a wracanie się to i tak koszty dojazdu więc sie nie opłacało.:wściekła/y:

w domku mam bałagan i zaraz sie zwlekam z łóżka i biore za sprzątanie bo aż wstyd tak mieszkać:zawstydzona/y:
kupiłam okrycie w biedronce tez żółte ale były tylko z samochodzikiem a kocyki były tylko niebieskie ale takie jakieś bure brzydkie, więc jeszcze popatrze w innych sklepach ale albo mało ich dali albo tak się sprzedają.:confused:

Do góry