reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Martuszka za braki w wiedzy wędkarskiej przepraszam i obiecuję poprawę :-D doucze się z tego i owego i jakoś to będzie. Na śledzika oczywiście chętnie wpadnę! Koniecznie w śmietanie - przekaż panu Lisnerowi :-)
a tekstem o cyckach rozwaliłaś mnie na łopatki... leżę i kwiczę :-)

Bella no właśnie też myslałam, że przechytrzę służbę zdrowia i tak zrobię, ale się okazało, że owszem... zdiagnozować Cię mogą i założyć za darmo, ale nawet jeśli jest taka potrzeba to pacjentka sama musi sobie ten krążek zamówić :wściekła/y: Oni w ramach NFZ-tu mogą mi założyć jedynie szew... za co z góry podziękuję :sorry: Jednak dziękuję, że pomyślałaś o mnie!

Na-cik łączę się z Tobą z problemem pęcherzowym. Ciągle mi się wydaje, że jest pełny i w rezultacie chodzę co chwila sobie posiedzieć i podumać na porcelanowym uchu ;-)

Gosia super, że temperatura synkowi spadła i jest już o coś lepiej. Uściski dla niego od e-ciotki ;*

Ania
za te zakupy to przez kolano i pasem po gołym tyłku! Poza tym... dawaj no tu forumowemu żulowi pomidorowej :zawstydzona/y: mam takie zachcianki ostatnio, że aż wstyd :zawstydzona/y:

Cortinko i Aniołeczku duzo zdrówka! Kurujcie się nam i wracajcie migiem do nas!

Żanetko za przyzwolenie na avatar mówię ogromne SENKJU! Jak się w końcu zdecyduję to zmienię :-D do wątku oczywiście też niebawem wrzucę mój apartament z czterema sypialniami :cool:
P.s. Numerki Ci się w nicku pochroboliły, ale to nic :-p tak też ładnie wygląda! zreszta... troszkę prawdy w nim jest :cool2:

Za wszystkie dzisiejsze wizytówki trzymam mocno kciuki &&&&

A ja Wam powiem dziewczęta, że wczoraj mnie jakaś schiza złapała i płakałam prawie cały dzień. Mężul na popołudniówce to nawet nie miałam się komu wygadać. Oczywiście wujek Google nie szczędził mi wspaniałych opowieści na temat krążków, ich zakładania i możliwości porodu... I sama sobie wkręciłam, że przecież Kubuś może się urodzić lada dzień, że jest za mały, nie poradzi sobie bidulek i takie tam. W rezultacie wyłam jak bóbr jak tylko kopnął. Swoją droga tym kopaniem chciał chyba uspokoić mamusię, żeby nie histeryzowała, a same wiecie co hormony z nami robią :eek:
No i się jeszcze muszę pochwalić odnośnie tych kopniaczków, że nasze dziecko bawiło się z mamą dzisiaj! Kopnął mnie tak, że aż brzuch zafalował więc w tym miejscu zapukałam delikatnie palcem i znowu kopnął :tak: i tak kilka razy pod rząd! A jak Małżowina moja chciała podsłuchać go przez brzuch to wyciągnął piąstkę! Najprawdziwszą na świecie ściśniętą piąstkę! Z tej całej radości nawet nie pomyślałam o zdjęciu, a jak chciałam żeby powtórzył to on już nie chciał :-( bądź co bądź syn przemówił do ojca w słowach: "ju łona fajt?" :-)

Ostatnia edycja:
reklama
No i się jeszcze muszę pochwalić odnośnie tych kopniaczków, że nasze dziecko bawiło się z mamą dzisiaj! Kopnął mnie tak, że aż brzuch zafalował więc w tym miejscu zapukałam delikatnie palcem i znowu kopnął :tak: i tak kilka razy pod rząd! A jak Małżowina moja chciała podsłuchać go przez brzuch to wyciągnął piąstkę! Najprawdziwszą na świecie ściśniętą piąstkę! Z tej całej radości nawet nie pomyślałam o zdjęciu, a jak chciałam żeby powtórzył to on już nie chciał :-( bądź co bądź syn przemówił do ojca w słowach: "ju łona fajt?" :-)

ojej! ale zazdroszczę! To musiało być przeżycie! :shocked2:

Pod koniec ciazy nie powinno się tez pobudzać cycuchów, bo też skurcze wywołuje. Podobno w "dawnych czasach" w szpitalach to stosowali na przyspieszenie porodu :-)
to jest stosowane do dzisiaj. ale chodzi o konkretne rozmasowanie sutków co podobno boli. jak akcja skurczowa nie chce ruszyć to nadal się to zaleca. jak któraś po terminie i już chce się rozpakować to można próbować też w taki sposób wywołać skurcze

Ale jak tu nie pozwalać teraz męzom glaskać cycuchów, skoro może to jedyna okazja żeby takie wielkie pomacali na zywo? :-D:-D:-D

To mój chyba jakiś nie normalny bo mu się takie duże za bardzo nie podobają i niechce żeby już rosły :-D:-D chyba się boi że obwisną, chociaż nigdy nie były duże jak dlamnie to takie średnie.

Eve super doświadczenie!!

No i masz babo placek.

Domikcw mnie z kolei dziś dopadł taki ból żołądka, że się musiałam nospą ratować. Zwlekłam się jedynie z kanapy, żeby dziewczyny z przedszkola odebrać i tyle było z moich zakupowych planów. Dobrze chociaż, że aukcje powygrywałam, więc coś tam zaliczone. Teraz będę z utęsknieniem listonosza wyglądać.

A piersi to mnie samą cieszą, choć wiem że to chwilowe i potem bieda będzie...

Ja już po wizycie :-) wszystko opisane w odpowiednim wątku.
Mąż po wszystkim mnie zabrał do restauracji i wciągnęłam cały talerz spagetti, objadłam się jak bąk :-D

AGISAN współczuje bólu żołądka. okropnośc:(

a ja zjadłam bułeczkę i żołądek nie boli:) jupi jupi pewnie małej zasmakowało i poszło gładko. zjadłabym jeszcze jogurt ale boję się że przesadzę:-D więc na dziś koniec. a tu pomarańcza i jablko kolo mnie kusi. eh...będę silna i się nie dam:)

Dzięki za życzenia zdrowia :)

Jestem laska z płaskim brzuchem tak mnie wymeczylo -1,5 kg :szok: to była jazda bez trzymanki, z małym chyba ok bo wierzga wesolo po moim pęcherzu :eek:

reklama
Obejrzałam Uwaga TVN i jestem w szoku.

świat schodzi na psy... człowiek idzie do pracy daję 750 zł na żłobek/przedszkole a tam dzieci ze związanymi rączkami, nóżkami,karmione na siłę nawet tym co zwymiotowały.

Ja bym takiej opiekunce chyba wszystkie włosy wyrwała w złosci... :wściekła/y:

O ile taki niemowlak nic nie powie to taki 2 latek już powinien dawać sygnały,że cos nie hallo, ale widać,że rodzice też bagatelizują...

Normalnie zdołowało mnie to co ujrzałam i zastanawiam się co mają począć rodzice skoro żłobki,przedszkola takie do bani, opiekunki jak nie z polecenia tez nie gorsze... albo klepanie biedy, albo życie w poczuciu,że dziecku może dziać
się coś złego, gdy nie jest pod naszą opieką :-(
Sorry, ale jakoś tak nie może mi to wyjśc z głowy jak to mówią,czego oczy nie widzą tego sercu nie żal... :no:

Zmykam się myć i do wyra na seriale mąż u brata z kolegami na meczyk się zeszli więc mam spokój...

Do góry