reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

reklama
Dla mnie najważniejsze jest, żeby dobrze jeździł po wybojach i dziurach, ponieważ mieszkam w środku lasu i wszędzie pełno wertepów. Może wiecie jakie kółka najlepiej nadają się do takich terenów???

Duże pompowane koła na sztywnej osi (bez skrętnych kół) - pojadą i po piachu i po wertepach (koniecznie na paskach bądź dobrych miękkich amortyzatorach) i po śniegu.

MamusiaM gratuluję założenie karty ciąży i cieszę się, że wszystko ok.
Eve, Ty nie możesz spać, a ja od pół godziny na nogach, bo na 7 do pracy. Dobija mnie wstawanie o tej porze:baffled:

Poli mnie całymi dniami pobolewa, ale wieczorem pewnie zauważasz, bo wtedy już wyciszona jesteś i nie robisz nic co mogłoby Ci przeszkodzić w "słuchaniu" organizmu. Lekarz wczoraj mnie pytał, czy mam takie bóle i powiedział, że to normalne, z resztą z tamtej ciąży też tak miałam, także luzik:cool2:
Eve, a na którą masz tego lekarza? Życzę powodzenia:tak:

Witam z rana:)
ja właśnie zajadam się pączkiem:) moje mdłości są zdecydowanie popołudniowe a nie poranne więc korzystam:))

MamusiaM gratuluje udanej wizyty:))

Eve trzymam kciuki i daj koniecznie znać co i jak??
Ja mam kolejną wizytę dopiero na 19 lipca;/ jakoś mi się dłuży w tej ciąży...

Poli mnie też początkowo bolało podbrzusze jak na okres, teraz czasem zaciągnie w dole albo zakłuje jak na kolkę;/

Tabelkę jeśli większość chce mogę zrobić tylko na priv prześlijcie dane, jak nie chcecie czegoś podawać to pomińcie i już:)

co do mebelków to my mamy w zasadzie sporo bo mamy komody z Ikea ale też sporo szaf wnękowych.
Mi też się podobają z Meblika ale doszłam do wniosku, że one " sezonowe" są tzn. dziecko rośnie szybko, zaczyna mieć swój gust i zaraz mi wyjedzie, że jej się nie podoba szafa z księżniczką czy dżunglą hehe

Dzień dobry
Hormony szaleją, więc pierwsze "dyskusje" się pojawiają
Gratki udanych wizyt, zazdroszczę że widziałyście już serduszka, ja drugą wizytę mam 28.06 - dłuży się

eve
kciuki zaciśnięte:) będzie dobrze :)
bella ja jestem za,chodzi o pomysł z listą lutóweczek :)

dzień dobry babeczki. Ale mi zajęło nadrabianie :)
co do wózka to ja mam taki kolor nr 2 szaro niebieski -- BABY WORLD.- - V-T R A V E L 3 W 1 +4gratis (2408103174) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.. Mam skrętne koła- zaleta bo większość czasu po mieszkaniu jeździliśmy, usypiał w wózku. Jest 3 w 1 i zapłaciłam za niego coś koło 1300zł. z wózka raczej zadowolona jestem- szału nie było ale tez nic mi nie przeszkadzało poza jedną rzeczą- koła z przodu są skrętne i dość duże przy zmianie kierunku jazdy często skręcały w jednym czasie do środka i zaczepiały o siebie- wtedy następowało szarpnięcie. Ale można blokować je i wtedy nie skręcały - nie robiłam tak bo wnerwiało mnie unoszenie przednich kół do góry aby skręcić. Wózek na paskach- myśleliśmy o tym ale nie chcieliśmy bujać dzieckiem aby się nie przyzwyczaił- udało się. Zasypiał bez bujania a brata córka ( 2 tygodnie starsza od mojego synka niestety musiała być bujana ale nie wiem czy to zasługa pasków czy charakteru)
Jagódka. ćwierć nutka i jeszcze jedna dziewczyna ale już nick mi wyleciał- gratuluję udanych wizyt.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Co do tabelki to ja widziałam na styczniówkach taką tabelkę bo jest bardzo czytelna.
Bella- daj znać jak tam Twoja tabelka/ Czy na priv wysyłać Ci dane? ja już projekt zaczęłam robć ale miałam urwanie głowy w piątek i nie zdążyłam nic napisać.

Tabelką chętnie się zajmę bo mam czas do konca tygodnia więc dajcie na priv dane:))

Laski mam pytanie co sądzicie o używaniu takich rzeczy jak ksero, drukarki, komputery kuchenki mikrofalowe itp. w ciąży? Waszym zdaniem szkodzą faktycznie?ja w pracy komp. 8h i mam ksero w pokoju fakt ok 2m ode mnie i nie kseruje się na nim cały czas ale czasem i godzinę dziennie przy nim stoję;/
wydaje mi się, że w takich "biurowych" ilościach nie jest to szkodliwe ale już sama nie wiem ...

dZIEŃ DOBRY :) :) :)

gratuluję udanych wizyt - ja mam jutro i juz przebieram nogami!!!!! w pierwszej ciąży na tym etapie to byłam tak zajęta domem remontem podróżą poślubną, że nawet nie myślałam o tym a teraz się jakoś bardziej martwię... no szczęście to już jutro :) :)

co do zakupów to ja przesądna nie jestem i tak jak Wam pisałam mam jużlisty zakupowe zrobione i myślę, że po wakacjach będę już uzupełniać braki - wczoraj byłam w h&m i patrzyłam na ciuchy ciążowe, bo mi ciasno w spodniach ;) :) ale się załamałam - wszystkie letnie ciuchy np spodnie lniane były w mega wielkich romiarach... od 42 do 52... pewnie poszukam czegos na allegro choć ciązowe ciuchy bez przymiezania kupować to totolotek...

co do wózka to ja bardzo sobie chwalę mutsy i bardzo się cieszę, że jako jedna z nieliczynych rzeczy mi został po synku :) :)

Bella - myślę, że biurowe kserowanie bardzo szkodliwe nie jest - gorzej jakbyś pracowała w punkcie ksero - ale też może poproś gogoś by tą godzine stał za Ciebie. Jeśli chodzi o kompy to słyszałam, ze najbardziej szkodliwe były monitory starego typu ale ich już jest mało...tak mi isę wydaje...

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!!

reklama
A tutaj coś dla relaksu, co Wam wychodzi i czy zgadza się z poprzednią ciążą u tych z Was, które już mają dzieci?
Kalkulator płci dziecka - Kalkulator ciąży - Ciążowy.pl

U mnie poprzednio dziewczynka i teraz dziewczynka, co by się nawet zgadzało:-) Z resztą teraz też mam przeczucie na drugą pannę;-) A jak sobie wróżyłam kiedyś z obrączki to mi wyszły 3 córki i dopiero 4 syn - ale nie sądzę bym miała tyle dzieci:sorry2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry