reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

reklama
witam wszystkich;) ja dopiero wracam do żywych po wczorajszym bólu głowy i do tego mam kolkę jelitową, bo macica zaczęła jakoś uciskać moje jelita, i niestety męczą mnie paskudne zaparcia.......... a wszystkie metody są strasznie niesmaczne i mało skuteczne:(

wczoraj byłam z mężem u lekarza i niestety ale nas nie pocieszył, a nawet operacją postraszył, ale sam nie wie czy się podejmować... tak źle i tak niedobrze, bo ryzyko duże:no:

Zanetka podeślij mi trochę grzybów to już sama te pierogi sklecę, nie ma nic lepszego od prawdziwych grzybów, już czekam na wigilię... będzie prawdziwa uczta;)

kasiadz wogóle się nie znam na przepisach, ale może jest nadzieja jak pisze mamusiaM? :tak: na pewno znajdziesz rozwiązanie

mam takie samo zdanie do zabawek;) kupię tylko klocki czy takie tam i oczywiści parę książeczek i baśni, bo sama je uwielbiam, i co najbardziej pamiętam z dzieciństwa? jak mama siadała na krzesełku a my rozkładaliśmy się na schodach z rodzeństwem i słuchaliśmy jak czyta, nie uznaję audiobooków. a inne zabawki to na bank dziecko dostanie z okazji świąt czy urodzin, albo od starszych sióstr, które mają ich stosy i tylko potęgują balagan a i tak wieloma nie umieją się bawić, albo ich nie szanują...

a u mnie dzisiaj skromnie barszcz czerwony z ziemniakami, bo wczoraj był kurczak a'la KFC (eksperyment się udał) a wcześniej ryba, już mi się nie chce mięsa...

Hej Dziewczynki, ja znowu tylko na chwilkę bo fatalnie się czuję :( mam stan podgorączkowy, ból gardła i cholerny katar ;/ Nie dałam rady jeszcze nadrobić, strasznie tego dużo :( My już w domku :) to był masakryczny tydzień :( Zuza miała zapalenie oskrzeli i płuc, przez pierwsze 3 dni była cały czas monitorowana i tlen dostawała, miała 4 razy dziennie inhalacje z Ventolinu i 2 razy z Pulmicortu, była na 3 antybiotykach a przez 3 pierwsze dni wysoko gorączkowała i ciężko było zbić temperaturę. Awanturowała się strasznie przy tym bo była strasznie zmęczona, nie chciała jeść pić i dostawała płyny. Masakra. Dopiero jakoś w nd zaczęło jej się poprawiać i ożywiła się trochę :) Potem ja już nie wytrzymałam i każdej nocy ryczałam bo kroplówy czasami schodziły całą noc a ja bałam się ją tak zostawić bo ona się wierci strasznie w nocy i obraca i bałam się, że się zaplącze w kroplówy. Spałam po 1-2 godziny dziennie teraz chyba przez miesiąc będę odsypiać :) w domu jeszcze mamy się inhalować przez tydzien pulmicortem a za tydzien kontrolna wizyta u pediatry :) dobra, idę się położyć bo od ciągłego stania nogi mi napuchły i są wielkości słoniowych i fatalnie się czuję ;/ Z tego wszystkiego dobre jest tylko to, że we wtorek miałam usg i Zuzia będzie miała braciszka :) Oby to fatum już się w końcu skończyło bo ja się normalnie wykończę...

Dziewczyny wpadłam tyko na chwilę, żeby wam powiedzieć, że umówiłam się na niedzielę na prywatne usg. Muszę, bo ciągle zdarza mi się płakać a z mężem to sie chyba za chwile pozabijamy, bo zarówno jego jak i mnie strasznie dużo nerwów to kosztuje. Także proszę trzymajcie kciuki za niedzielę (15:30 - w Polsce będzie 16:30). Przepraszam, że sie nie udzielam, ale na prawde ciążko mi się zachwycać nad waszymi dobrymi nowinami, kiedy sama mam w zasadzie nóż na gardle.

witam :)

Ania-
to słabo Ci się zrobiło, tak jak mi ostatnio.
Angy- oj, współczuję :-(

Ja dziś na obiad zrobiłam kurczaka indyjskiego, bo kocham kuchnię orientalną, w szczególności azjatycką, ale i hinduską.
Obiad wyszedł pyszny: kurczak w sosie śmietanowym, z imbirem, ostrą papryczką, ziołami, świeżą kolendrą, prażonymi nerkowcami i ryżem basmati.

Ostatnia edycja:
Klowee, popieram, nie ma to jak prawdziwe grzyby. Dlatego jak są w lesie to wszyscy chodzą i suszą, żeby było na zimę.
No to grzybki już wysłane:-)

Smoczniczka dla Ciebie porcja też już wysłana:rofl2:

Angy gratuluję synka:happy: Jednocześnie współczuję przeżyć, wyobrażam sobie ile musiałaś przejść. Ale dobrze, że już z córeczką jest lepiej.:-p

Gnidka więc trzymam kciuki za niedzielną wizytę, oby okazało się, że wszystko dobrze z maleństwem.

czesc Babolki ! :-D

Smoczniczka 75 zl masakra z tymi cyckonoszami ! ja kupilam swoj za 6o zeta i mnie serce bolalo :-p a najgorsze jest to ze czuje ze musze nowy bo cos mi sie ciasnawo robi :rofl2:

Kingajanik co do zabawek moja droga to moje dziecko wlasnie ma pol strychu (doslownie bo ma pokoj na strychu) i pol piwnicy :crazy: czesc kupilam ja, czesc kupili moi rodzice, chrzestna Mai, jak miala jakies uzbierane pieniazki tez kupowalysmy zabawki wymarzone i co ??? i wszystko lezy ! wiesz czym sie lubi bawic moje dziecko ? Moja stara komorka, Kalkulatorem zwyklym i gazetami/ulotkami rozklada to na stole i mowi ze pracuje w EMPIKU i mi sprzedaje wszystko po kolei notabene na zakupach u mojego dziecka zostawiam niebotyczne sumy :rofl2: ma sklep stragan plastikowe owoce i warzywa ale ona i tak wyciaga mi te ktore sa w lodowce i sprzedaje namietnie wazac na prawdziewj wadze ! juz pomine lalki ktorych ma z 20 a bawi sie jedna :sorry: nigdy wiecej nie popelnie tego bledu i nie pozwole na to zeby zabawki zajely pol chaty ! dziecko musis sie uczyc byc kreatywnym a dzisiejsze zabawki ktore robia wszystko czego ucza ? niczego :confused2: jak przyjdzie czas "zabawek" proponuje ksiazke o zabawach fundamentalnych albo kilka pr Doroty Zawadzkiej ja je ulubie bardzo bo czesto pokazuje pomysly na fajne zabawy z dziecmi :tak:

agaod ale tym gulaszem to dowalilas ! chce gulaszuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu !!! jutro bede robila przez ciebie moja droga :-p:eek:

Kasiadz cholernie mi przykro :crazy: ty biedulu latalas dopracy chcialas byc feerrrr a tu ci taka "nagrode" zgotowali :eek: siet ! ale sie wkuT&%@!^$% :wściekła/y::wściekła/y:

Patik ale romantyczny ten twoj maz :cool2: przerwy w spaniu wsolczuje :tak: Zosia apeluje do ciebie ksiezniczko o mocny sen i nie budzenie w nocy matki patik :-D

Anioleczek zakupy dla siebie i wracanie z czyms dla dzieci to u mnie norma :cool2: ide z mysla ze sobie cos kupie a w gruncie rzeczy wracam z niczym :-p tak jest od 6 lat odkad mala sie urodzila :sorry: dzis poszlam sobie za butami a wrocilam z ubraniami dla dziecinek moich ale i tak jestem zadowolona z zakupow hahaha :-p

Poli twoj Leon z moim Olkiem to operatorami koparek moga zostac hahahaha :laugh2: beda wtedy cale dnie kopac :-p wczoraj zjadlam surowe marchewki a maly szalu w brzuchu dostawal az bolalo chwilami normalnie :rofl2: dzis pogoda barowa za oknem i Olka prawie nie czuje :eek: moze odpoczywa po wczorajszym ;-)

Bella a Izie co ??? :eek: ja mojej pchly rano dobudzic nie moge :sorry: idzie spac po 20 a wstaje o 8 rano z moja pomoca, nie wiem do ktorej niebudzona by spala ;-)

MamusiaM jak bedziesz na szopingu wez kup mi arbuza a jak nie bedzie to bym groszku zielonego takiego z lupinki zjadla :rofl2::-D

Zanetka ty grzybie :-D:rofl2: hahaha wybacz grzybiareczko kochana :-D kiedy do mojego miasta wpadaz wozki obcykac ??? :cool2: moze sie spotkamy ??? :-)

Klowee lepszego poczucia ci zycze ! jak slysze kolka to mam ciarki na plecach bo mi sie to kojarzy z moja kolka watrobowa brrrr :crazy:

Angry straszne to co piszesz :szok: bidusia ta twoja Zuzanka ! :-( moc zdrowia dla niej i dla ciebie ! ile ma mala bo nie widze suwaka i czuje sie niedoinformowana :cool2:

Gnidka wcale ci sie nie dziwie ze nie masz ochoty nas czytac skoro u ciebie tak nei jasna sytuacja, myslalam wczoraj o tobie ! dobrze ze idziesz do dr bedziemy trzymac kciuki ! duza buzka kochana !!! :tak:

Ania wspolczuje samopoczucia mi sie dzis goraco w markecie zrobilo ale z mojej glupoty bo za szybko sie podnisolam :cool2: co tam malo piszesz, smaruj wiecej modzie nasz drogi :tak:

Martuszka to zes powalila mnie tym ... slicznym talerzem i sztuccami hehehe :-D na obiad nawet nie patrze, nie marze bo w moim stanie pozostaje mi polizanie monitora :-p

uf przelecialam was wkoncu dokladnie :rofl2:
u mnie ok, caly dzien na nogach od rana zakupy, pralnia, sprzatanie, obiad, przedszkole ja nie mam 10 min laby ostatnio :rofl2:
musze zwolnic tylko mi cholernie ciezko polozyc sie na chwile a co dopiero na godiznke i odpoczatac tak uczciwie :sorry: musze sie nauczyc bo macica mi sie dalej nocami buntuje, nie dziwie sie jej :-D:rofl2:
czuje sie bardzo dobrze odkad nei przytulam wc mam sporo energii nic mnie nie boli wiec moze dlatego ciezko mi zwolnic ? :sorry: sama nie wiem :-p

ide na leżnig na sofie, zawitam tu pozniej :cool2:

Helloo :-)

Ja melduje się po fryzjerze :cool2:;-) nareszcie wyglądam jak człowiek :-p:laugh2:
co do spania na lewym boku to doczytałam, że :
Pamiętaj, żeby spać na lewym boku. Szczególnie kiedy np. lubisz spać na brzuchu lub wznak. Postaraj się zmienić swoje przyzwyczajenie. Oczywiście pozycja na brzuchu teraz jest niewygodna, ale na wznak zdawałoby się tak. Dlaczego, więc kobietom w ciąży zaleca się spanie na boku? Ponieważ pozycja na plecach powoduje, że cały ciężar macicy opiera się na kręgosłupie, jelitach, a także aorcie i żyle głównej dolnej. Aorta jest naczyniem krwionośnym, które odpowiada za rozprowadzenie krwi po całym ciele. Natomiast żyła główna dolna ma za odpływu krwi z dolnej parti ciała do serca. Pozycja na plecach zatem będzie przyczyną bólów pleców, hemoroidów oraz sprawia, że układ trawienny jest mniej wydajny. A także może wpłynąć na utrudnione oddychanie i przeszkadzać w prawidłowym krążeniu krwi. Dlatego pamiętaj by spać na lewym boku. Możesz ułożyć się na lewym boku, a między nogi włożyć poduszkę. Taka pozycja pozwoli na lepszy przepływ krwi w organizmie przyszłej mamy.
I oto w tym wszystkim chodzi ;-)
ehh dziewczyny jest mi tak czasami smutno.... :-(Wczoraj sprzątałam w kuchni na wieczór i płakałam:eek::eek::sorry: Nie wiem czy to przez jakieś hormony ciążowe, czy przez jakieś stresy, których teraz nam nie brakuje:-(
Teraz lecę do sklepu po mleczko i coś słodkiego po oszaleje ;-):sorry:

reklama
znowu ciezko was nadrobic ;-)wrcilam z Jula ze szpitala .Bedzie pod opieka nefrologa ma wade ukladu mocyowego wiec zapalenia moga nawracac.W ciaglzm biegu bo znalezlismz mieszkanie do kupna i od pon. bieganie sprawdzanie ogladanie obz sie wreszcie udalo.Padam ide na drzemke poki Jula spi

Do góry