reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Hej lutówki :-)
U mnie pogoda piękna więc przesyłam słoneczko tam gdzie go brakuje :-):-):-)

Ach te nasze kręgosłupy, a to dopiero połowa a co będzie dalej? Ja to mam największy problem jak już leże na boku i chcę się na drugi przekręcić to wydaje mi się, że tyłek mam jak z ołowiu i normalnie nie mam siły go podnieść do góry:wściekła/y:

Zaraz wpada do mnie teściówka i idziemy razem na zakupy, może sobie w końcu kupię większy stanik:-)

Trzymajcie się kochane i powodzenia na wizytach:-)

reklama
Ejjjjj no!!! Gdzie wy wszystkie mieszkacie, że macie taką ładną pogodę? U mnie szaro, buro i ponuro. W dodatku co chwila jakiś deszczyk kapie :-( Poza tym ja też się nie wyspałam i ciągle bolą mnie plecy tak na samym dole. Nie jesteście same - dla pocieszenia

Ja niestety nadal chora jestem... Nic mi nie pomaga. Kaszel coraz gorszy. No cóż... nikt nie obiecywał, że będzie lekko ;-) Na pocieszenie Kubuś od dwóch dni kopie jak szalony, co mnie strasznie cieszy, bo kilka dni nie dawał znaku życia. Właśnie dostałam "z buta" od syna - dla potwierdzenia :-D

Bardzo proszę o trzymanie kciuków w okolicach godz. 18, ponieważ mam dzisiaj połówkowe! Ależ się cieszę, że będziemy naszego dziabąga podglądowywać :-D

Sylwia. Oto cytat z zapytajpolozna.pl:

"We wczesnych tygodniach ciąży (pierwszy trymestr) spanie na plecach jest zupełnie bezpieczne (szczególnie jeśli jesteś zdrowa, a twoja ciąża rozwija się normalnie), jednakże kiedy mija 20 tydzień ciąży lekarze odradzają tą pozycję (nawet na kilkuminutową drzemkę czy odpoczynek na kanapie). Szybko rosnąca macica zaczyna uciskać kręgosłup, jelita i dużą żyłę, którą powraca krew z dolnych partii ciała do serca. Rezultatem spania w tej pozycji mogą byś problemy z funkcjonowaniem Twojego układu trawiennego, ból pleców, niskie ciśnienie krwi, a także ograniczenie dopływu krwi do rozwijającego się płodu."

Ja się ciągle w nocy muszę pilnować...

A u mnie znów się wypogodziło i słonko grzeje zrobiłam rosołek i jak stałam to mi słabo więc dzis ogródek sobie odpuszczam a buuuuu

Ja was pozabijam za te rurki z kremem i faworki...

Co do spania to najlepiej na lewym boku a ja spię róxnie wszak we śnie nie da sie kontrolowac no nie?

Niby najlepiej na lewym, ale to bardziej w 3 trymestrze jak dziec już spory i rzeczywiście uciska żyłę jakąś czy cos w tym guście...

Ja tam się nie przejmuję, wątpię by każda mama spała na lewym boku całą noc przez pół ciązy albo i więcej... to jest nierealne skoro my takie wiercibrzuchy...

aaaaa wstawiłam wodę na makaron i zapomniałammmmmmmmmm lecę makaron wrzucic bo wode przypalę :-D

hej!

ja ostatnio tylko Was nadrabiam i czytam tak szybko, że wszystko mi się miesza:sorry: wczoraj jak planowałam pojechaliśmy do Biedronki, wstąpiliśmy też do sklepu dziecięcego, bo moja Zosia wyżywa się na wszystkich kubkach, i odgryza dziubki:baffled: i już nie ma z czego pić. Kubek wybraliśmy raz dwa ale tam mnóstwo zabawek i moja Hanulka była przez 20 minut w ciągłym zachwycie i tylko słyszałam jej pytania "mamusiu wow- a kupisz mi to? a to?" eh i ciągle człowiek tłumaczy że nie:(( oczywiście wszystko w takich cenach, że oczy mi wychodzą ze zdziwienia:szok: w końcu kupiliśmy puzzelki za 13,50 zł i dzięki Bogu była zadowolona, teraz namiętnie w domu układamy:tak:

ale macie sny dziewczyny:sorry: niech maluszki wygodnie w brzuszkach siedzą a nie tam porody w 20 tyg:tak:

eve1911 u mnie też słonko:-) więc zapraszam:tak: zaraz muszę to wykorzystać i pranie rozwiesić na dworku
no i &&& na 18 masz zarezerwowane:)
smoniczka udanych zakupów:-)

miłego dnia życzę, póki dziewczynki grzecznie bajkę oglądają skoczę na inne wątki:-)

Eve ty dalej chora ? bylas u doktora ? bo wiesz jak pan kotek byl chory musial isc do doktora :-p
mozesz przyjechac do mnie w zamian za 10 promieni slonca zrobisz mi obiad :rofl2:

zmulona chodze od rana, maz zabral samochod odwozilam mala autobusem do przedszkola i kolo mnie siadla baba wyperfumowana nie wiem czym blehhh :eek:

laski z tymi kregoslupami to macie przerypane :szok:
u mojego dziecka w przedszkolu jest pani fizjoterapeutka i ona mowi ze w ciazy trzeba cw. wzmacniac szczegolnie odcinek ledzwiowy bo to on najwiecej dzwiga :tak: wiec moze warto sie wybrac wlasnie do fizjoterapeuty po kilka cwiczen ? bo co bedzie z wami pozniej i z waszymi plecami :no:

Hej
U nas tez dzisiaj pada, wiec postanowilam ze spedze dzien przed komputerem i moze w koncu wybiore jakis wozek.
Za mna dzisiaj od rana chodzi bigos, bigosik:))) czy ktoras ma w planach lub na stanie? to sie wpraszam hehe bo tragicznie nie chce mi sie go robic:)))
Co do spania, to ja staram sie jak moge i zasypiam zawsze na lewym boku, tylko co z tego skoro budze sie na prawym:szok:, mimo poduszki podkladanej pod plecy zeby sie nie obracac w nocy:-)
Smoniczka- udanych zakupow:)))
Eve, domikcw- kciuki zacisniete:)))
milego dnia dziewczyny, zwlaszcza dla tych wszystkich obolalych:)))

Kurde no to nie dobrze, też staram się i zasypiam na lewym ale potem i tak budzę się na plecach. Ja nawet niemam brzucha a już mnie dopadł ból pleców to nie fer!

reklama
Hej,
a ja mam dzisiaj cały dzień męża w domu i jutro też więc to on obiadek gotuje. Dziś zapiekanka z makaronem,kurczakiem i szpinakiem. Wkońcu zjem coś dobrego, bo na codzień chodzę do mojej teściowej na obiad a ona mimo szczerych chęci nie gotuje dobrze i się nie najadam:p Zresztą zauważyłam że mój Natanek też za dużo u niej nie zje. No ale co zrobić skoro muszę leżeć a teściowa się zadeklarowałaże nam pomoże,
martik ale mi narobiłaś ochoty na bigos!! ale skąd by tu go wziąść?? :)

Do góry