reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

MamusiaM mi też się czasem śni że rodze, ale mam tak, że siedzę i nagle dołem wychodzi rączka!! Koszmar!
Mam nadzieje, że tym razem nie przytrafi mi się poród przedwczesny a przynajmniej nie przed 30 tc
Idę zaraz spac...choć mialam zaplanowane sprzątanie góry i prasowanie:((

reklama
Wiitam się i ja

Dołączam do mam niewyspanych.
O 3 się obudziłam i do 5 leżałam a o 7 wstałam tv włączyłam i do 9 kimałam.

Jakoś apetyta mi brak na śniadanie banan i herbatniki :szok:

Pogoda względna może w ogródku porobię coś.

Miłego dnia i kciuki trzymam za wizyty dzisiejsze

Nasza za tydzień i połówkowe i wizyta standardowa więc całe popołudnie w drodze i u lekarzy

No i masz babo placek, nie nadążam z postami ;)

Gratuluję wszystkim udanych wizyt i dobrych wiadomości. Witam nową uczestniczkę forum (już nie jestem najnowsza hurra! ;)).

Bella. Miśka ma 3 lata i 4 miesiące i nie daj bosz ją w nocy zaczepiać - raban zaraz. Ale dziś pierwsza noc bez płaczu i pobudka bez płaczu, więc poprawa znaczna.

Ja ostatnio też jak się nie wyśpię, chodzę i warczę i ustawiam po kątach. Nie cierpię tego. Z kolei w dzień spać nie potrafię nieważne jak ciężka była nocka. Od dziecka tak mam. Starsza córcia też tak po mnie ma niestety...

MamusiaM. Mi się w pierwszej ciąży śniło, że czułam jak mnie małe kopie, a kiedy przyłożyłam rękę zorientowałam się, że ta stópka ma na sobie but...

Domikcw. Ja chce gulaszu!!! Bez grzybków może, bo zbierać uwielbiam, ale jeść już nie... Z kaszą i ogórkiem kiszonym, albo na wielkim placku ziemniaczanym (tak, tak ja z tematu placków wyjść nie mogę nadal) i ze śmietaną. Uuuuuu.A ja nie umiem dobrego gulaszu zrobić :/ Może jest okazja, żeby się nauczyć - jakieś rady, wskazówki? Mi zawsze wychodzi zelówa (jak się to pisze???)

Chyba będę zaglądać częściej, żeby być na bieżąco ;) Miłego dzionka, słońce piękne - pranie będzie schło, że hej...

Ostatnia edycja:
Witam.
Ale dziewczyny macie sny, mi jeszcze się poród nie śnił i dobrze:confused2:
Ja już po śniadaniu. Niedługo wstawię fotkę maleństwa, dowód na to, że to dziewczynka:happy:
U nas pogoda nawet ładna, słoneczko świece.:-)

Mamusia mi się też ostatnio śniło że już urodziłam a to nawet nie połowa:szok: dobrze że sny się nie spełniają.
Ostatnio mi się często śni że mnie mąż zdradza i to na różne sposoby i przeważnie na moich oczach.
Martuszka dobrze że ci ktoś pomógł, teraz to przeważnie mają to gdzieś.
Ania nie zazdroszczę koleżance takiej wizyty, dobrze że był z nią mąż.

Widzę że coraz więcej lutówek dopada ból pleców. Też cierpię z tego powodu.
O pogodzie to już nawet nie wspominam, jesień już chyba u nas zagości na dobre, Oddajcie nam trochę słońca

bella - jak córcia w przedszkolu to może się troszke przekimaj. Po co się męczyć cały dzień.
martuszka - znalazłaś sie w niekomfortowej sytuacji... ale co zrobić... nie ma co twardziela zgrywać.
Ania - uśmiałam się z historii Twojej znajomej, aż mi się głupio zrobiło, jak pomysałam sobie, jak Ona musiała sie wtedy czuć.

Ja nie zagladałam do Was wczoraj po południu i wieczorkiem. Wybaczcie, ale udzieł mi sę ból pleców :baffled: Całe popołudnie przeleżałam, a po "Prawie Agaty'' poszłam spać. Dziś już lepiej, choć nie wiem, co będzie później...

Ale miałam dzisiaj sen... śniło mi się, że urodziłam właśnie w 23 tc :szok: Takie to dziwne było, bo dzidzia wystawiła najpierw jedną rączkę (tak przez skórę z boku brzcha) potem drugą, a potem wystawiła główkę. Ja sie przestraszyłam, że to za wcześnie i zaczęłam jej tą główkę chować spowrotem :-D Ona uparta i wyszła cała (w sumie to wyszedł, bo to był chłopiec). Obudziłam się i zaczęłam myśleć, jak dzień tygodnia mamy, bo ponoć sny się interpretuje na odwrót, tylko z pt/so sie spełniają ;-) Ulżyło mi, że to wt/śr i że w tym tygodniu nie urodzę ;-)

Widzę, że zaraziłam bólem pleców:( A co do snów, to min raz w tyg mam takie absurdalne dotyczące porodu:-pDziś pobudkę też mieliśmy o 3:30, sąsiadka darła się na męża niemiłosiernie. Dałam jej 15 min, i po tym dzwonię na Policję, ale jakoś się uspokoiła albo ja zasnęłam..

Wow Poli o 3.30 to co on jej zrobił! To nawet ja się nie dre o tej godzinie hehe

Mnie plecy jak już pisałam bardzo bolą na dole:((
Do kompa wcale nie siadam! Dobrze że komórka mnie z Wami łączy:))

Laseczki czy Wy wykonujecie jakieś ćwiczenia? Ja chyba czegoś poszukam bo ten ból mi daje w kość i czuje też że taka spieta jestem:/

agisan hmmm.... rady?? zawsze dobrze przyprawiam miesko ziolami, sola, pieprzem papryka i duzo pieprzy ziołowego to mocno rumienię(aby kolor ładny był) dodaje pokrojona cebulkę chwilke podsmażam i podlewam woda i duszę i co woda dparuje to dolewam i tak do miękkosci. potem dodaję pieczarki/grzyby papryke a na samym końcu kukurydzę i czonek drobno posiekany. to wszystko podrabiam mąka roztrzepana z woda i gotowę. czasem trzeba doprawic ale jest ok. i placki dla mnie do tego są nr 1:)
ANIA no moze wybaczę Ci tą sałatkę ale musisz podesłac kawałek ciasta z jakąs pyszna masa oooo albo rurki z kremem!!!! mi się chce rurek!!!!!! albo faworków boziu!!!!
POLI mnie tez coś strzyka w plecach:( oj bedziemy cierpiec razem z Toba:(
MARTIK współczuje przygody:( mnie czasem też tak słabo się robi i też siedziałam na schodach przed sklepem... wzrok ludzi nie zastąpiony:-D

kurcze nie pamietam co miałam komu napisac:wściekła/y:

pododa do bani. deszcz pada ale męzuś się zmianami na dziś zamienił i razem idziemy do lekarza podgladac co maleństwo ma między nóżkami:-D tatuś wieczorem tłumaczył jak ma nóżki rozkladac zeby zobaczył co tam ma:-D i obiecał w zamian za informacje różowe albo niebieskie śpiochy.
denerwuję się. trzymajcie za mnie kciuki koła 15-16:)

Domikcw. Nosz normalnie mamy te same zachcianki! Ja od wczoraj myślę o faworkach i sądziłam, że wstyd się przyznać do takich pozasezonowych fantazji :) A rurki jak najbardziej też tylko takie z nadzieniem waniliowym...

A to mięsko to długo tak ma się gotować. Czy jak będzie gotowane do oporu to zawsze w końcu zmięknie?

Przez te cholerne plecy to ja też się nie wysypiam. Przed ciążą miałam zakaz od ortopedy spania na boku - tylko plecy albo brzuch. A teraz? Zakaz spania na plecach, bo niedotlenienie przez uciskanie jakiejś tam żyły! Na brzuchu nie da rady, wychodzi na to że powinnam spać na stojąco... ;/

Ostatnia edycja:
reklama
czesc :)

dziecko w przedszkolu, ja po sniadaniu, po lezakowalam i biore sie za obiad is przatanie :)
nie wiem laski co sie czepiacie tej pogody hehe bo u mnie piekne slonce cieplutko, piekna sloneczna jesien :)

nie mam pomyslu na obiad buuu ... ostatnio apetyt stracilam, dziwne :p

Do góry