reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Cześć dziewuszki.
Jestem tak zdenerwowana bo od wczoraj mam twardy brzuch jakby skurcze. Siedzę na śniadaniu w kafejce bo nie opłacało się wracać po odwiezieniu córki do szkoły. Jadę Zaraz na usg a potem kontrola szyjki. Nie mogę siedzieć taki mam twardy brzuch. Trzymajcie kciuki bardzo zestresowana jestem coś. Odezwę się po wszystkim.

reklama
Witajcie,
ale Wy produkujecie te posty aż cięzko nadrobic.

Ja wczoraj miałam wizytę, szyjka na szczęście dalej się nie skraca ale nadal muszę leżeć i prowadzić bardzo oszczędny tryb życia.
Mały waży już 0,5 kg :-D nadak ułożony nóżkami w dól a wiercipięta z niego niesamowity.
Dziewczyny zdarzyło Wam się kiedyś że w dniu badania - po badaniu pojawiły się kropelki krwi na bieliźnie?? ja wczoraj wieczorem zauważyłam na bieliźnie dosłownie trzy malutkie kropelki krwi i do tej pory się nie powtórzyło. Myślę że to od badania, tymbardziej że szyjka teraz bardzo wrażliwa.

Witam:))

Poli biedna, odpoczywaj duuuuzo, mąż z tego co widzę wyrozumiały wec pewnie i z obiadu z mikrofali by się cieszył:))

Agisan a może w nocy córce tak przez sen po trochu pić dawać, nie jestem pewna ile ma lat? Może strzykawka, zawsze nawilzy?

Annaroksana trzymam mocno kciuki!!!!! Nie stresuj się b to jeszcze gorzej:((
Daj koniecznie znać!

Mi też dziś brzuch się stawia, i jakos mnie pobolewa://

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:))

Ja czekam jeszcze 1,5 tyg. Do mojej:(

Boziu ale się u nas zrobiło cieplutko,że na krótkim rękawku można śmigać po ogródku... ogarnełam domek, pranie schnie a za ogród nie mam sily się zabierać, za ciepło jak dla mnie...

Annaroksana - nie denerwuj sie bo to nic nie da co ma byc to będzie i oby było ok.

Nadika - spotego dzieciaczka masz mój kilka tyg temu ważył 268 g teraz pewnie cos koło 300 g

Kasiadz - oj ja bym chyba siadła i plakała... nie dość,że zapach to jeszcze wszystko poobklejane, pobrudzone, dobrze,że obyło się bez ofiar...

zastanawia mnie jak tak winko może poprostu sobie wybuchnąć...

Poli trzymaj się biedaku... ja nie wiem jak ty tak na spokojnie możesz czekac na wizyte 2 tyg skoro cię boli...

Mi narazie na szczęście nic nie dolega powazniejszego... wiadomo czasem z lekka poboli po dłuższym wysiłku, gdzie sie długo schylam, przy laptopie tez za dlugo nie posiedzę, ale to nie taki ból który by mnie do łózka przykuwał...

Ale mam ochotę na uwaga... uwaga... kalarepkę :-D kupiłam wczoraj w Lidlu i teraz zajadam ze smakiem...

Agisan - oby córci szybko wszystko sie pogoiło...

Dziewczyny, nie idę do gina bo co on mi zaradzi:( No i to mój dyskomfort a nie dziecka, inaczej już bym leciała..Leżę to jest dobrze i tego się narazie trzymam. Ale wieczorami to ból jest straszny:/
Annaroksana, spokojnie!!!!

Poli od tego jest ortopeda, ewentualnie neurolog jak np od ucisku na nerwy masz ubytki neurologiczne typu drętwienie/opadanie stopy, nietrzymanie stolca itp.

Gin jak to gin ręce rozłoży leki nie wolno, masaże nie wolno, z czasem pewnie pas ciązowy, by plecy odciążyc i tyle.

Nixie, pas ciążowy, ortopedyczny, 1szt. - porównaj ceny - NOKAUT.pl pewnie i ja z takim się zaprzyjaźnię w ostatnich tygodniach

To że dziecku nic to nie robi, nie znaczy,że masz leżeć i cierpieć... maluszek wyczuwa twoj nastrój, dyskomfort wiec lepiej jak mamie nic nie dolega...

ale się u mnie pogoda popsuła!!! zimno:angry: i mgła taka! leże pod kocykiem i się byczę:-D mężus wyprawiony do pracy, pranie zrobione i sie suszy. obiad ugotowany i nawet zjedzony ze smakiem:-p zrobiłam pomidorówke i gulasz z papryką, leśnymi grzybkami i kukutydzą. do tego ryz mmmmm....dawno mi tak mięsko nie smakowało:)

KASIADZ biedna:( jak pech to pech i zawsze się na kupę wszystko wali. siły życzę:*
ANNAROKSANA nie denerwuj się. będzie dobrze! musi byc. napisz co i jak po wizycie.
PATIK kasa ma do tego, że ulotna jest. niestety:no: a dla dzidzi wszystko takie drogie:baffled:
POLI biedaku:( współczuje bólu. wypoczywaj. mąż przyjdzie to ugotuje żonce obiadek.

jak ja Wam zazdroszczę tej pięknej pogody. ja nosa za drzwi nie wystawię dziś.
zauważyłam ze wieczorami też mam taki napięty brzuch i twardy... ciekawe od czego...

ale się u mnie pogoda popsuła!!! zimno:angry: i mgła taka! leże pod kocykiem i się byczę:-D mężus wyprawiony do pracy, pranie zrobione i sie suszy. obiad ugotowany i nawet zjedzony ze smakiem:-p zrobiłam pomidorówke i gulasz z papryką, leśnymi grzybkami i kukutydzą. do tego ryz mmmmm....dawno mi tak mięsko nie smakowało:)

KASIADZ biedna:( jak pech to pech i zawsze się na kupę wszystko wali. siły życzę:*
ANNAROKSANA nie denerwuj się. będzie dobrze! musi byc. napisz co i jak po wizycie.
PATIK kasa ma do tego, że ulotna jest. niestety:no: a dla dzidzi wszystko takie drogie:baffled:
POLI biedaku:( współczuje bólu. wypoczywaj. mąż przyjdzie to ugotuje żonce obiadek.

jak ja Wam zazdroszczę tej pięknej pogody. ja nosa za drzwi nie wystawię dziś.
zauważyłam ze wieczorami też mam taki napięty brzuch i twardy... ciekawe od czego...

Witam przyszłe mamusie :-) ja termin mam na 2/5/7 luty.Nie wiem co o tym myśleć bo co jesteśmy na USG to inny termin :confused:. Kto się wybiera do SR w listopadzie do Żeromskiego?
Może zrobi ktoś ze mna wcześniejsza wizytacje na zwiedzanko szpitala?

kasiadz - jeszcze mi się przypomniało... kiedyś znajomym wybuchła butla z winem, tylko że Oni trzymali ją w piwnicy, więc podejrzewam, że straty jednak mniejsze były (no i zapachu w części mieszkalnej nie było tak czuć zapewne :baffled:). Kumpel wymyślił sobie, że zrobi wino ryżowe...i potem mieli ściany piwnicy w ryżu :baffled:.

Kurcze, ja nie mogę się zabrać za ogarnianie domku... ogródek troszke uporządkowałam (nazbierałam dwie miski orzechów, zagrabiłam liście).

reklama
Do góry