reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

a.m.g akurat tym że straciłaś na wadze też sie nie musisz martwić. Mam to samo i gin powiedziała ze puki małe rośnie to jest ok. Ja tez mam wagę na minus w stosunku do tej sprzed ciąży, mimo, że nie ma żadnych mdłości.

Miłej nocki lutóweczki:)

reklama
Deizzi co do kolorów to ja mam po Izie pościel i tyle kolorów że coś wybiorę, ale dobierana do scian itp. Nie byla, ochraniacz na łóżko bardzo nam się sprawdził, ale czytalam gdzieś że wszelkie zawieszki nad łóżkiem czy to karuzele czy inne zbierają roztocza, kurz itp. Więc mimo że wyglądały pięknie takie zestawy u nas byla pościel i ochraniacz tylko.
Co do farb to proponuje zapytać w sklepach typu castorama, obi itp. Na odpowiednim dziale:)
Ja też lubię kolory mebli białe lub ciemne:))

Kaja zdroweczka dla Julci i moc usciskow i duuuuzo siły:***

A.m.g. Fakt są przypadki że ktoś wymiotuje do konca cazy. Mi jednak gin. Powiedziała, że jeśli mi do końca 4 miesiąca nie minie to mam jej zgłosić i będziemy farmakologicznie leczyć, bo to jaki brak przybierania na wadze może być niebezpieczne.
Gdzieś też czytałam, że za mały przyrost na wadze też jest zły bo może prowadzić do porodu przedwczesnego tak jak anemia. Tak więc wg. Mnie bez paniki ale ja bym dała znać ginowi. Może sprawi że Ci ulzy:)))

No wizyta zaliczona:-) (opisana w odpowiednim wątku).

Na połówkowe się zapisałam na 16.10 jak i również zapisałam się podobnie jak Na_cik na szkołę rodzenia na styczeń. Kurcze nie wiem czy to późno czy nie, w sumie jak podałam termin porodu to babeczka stwierdziła, że zapisuje mnie na 7.01 więc chyba ok.

Czy u was w blokach też tak zimno? u mnie normalnie jak w psiarni mogli by już zacząć grzać bo jeszcze się na nowo przeziębię:wściekła/y:

Idę sobie jakąś kolacyjkę uszykować.

Kaja.m trzymajcie się kochane i zdrówka dla maleństwa życzę :-)

Ja już po kolacji rocznicowej:))Oczywiście było super, jak to z moim mężem;)
U mnie też zimno, pisałam nawet dwa dni temu:-( Ja też się zbieram do zapisania do szkoły- zajęcia będą trwać w okresie listopad- styczeń.

a.m.g.- spytaj lekarza koniecznie o te wymioty!

Ostatnia edycja:
aaa no już wiem o czym zapomniałam w poprzednim poście - poli życzę jeszcze choćby 60 kolejnych rocznic :-) no i powodzenia z firmą

a mnie tak przeczyściło, że chyba sobie kolację odpuszczę :( choć głodna jestem, ale nie wiem co to znowu mnie dopadło :/ ech non stop coś.
dobranoc ciotki

Witajcie z rana..nic nie spałam, może z godzinę..Czuję się fatalnie, tak boli mnie gardło:no::wściekła/y::no::angry:Żywy ogień!!!!!!!!!!Ale skąd??? Byliśmy z mężem 2 dni pod rząd na długim spacerze, ale byłam ubrana aż przesadnie..Piję już którąs herbatę z cytryną..Brałam też w nocy Orofar max..tylko czy można??? :eek:Musiałam bo bym wyła z bólu hehe...a tak się cieszyłam, że żadne przeziębienie mnie tak długo nie łapie:no::-(

Poli Kochana ja przez to przeszłam i Iza też, coś jest w powietrzu:(( mi naprawdę pomogła woda z miodem i cytryną oraz te propolki i tantum verde. To takie krótkotrwałe draństwo ale potrafi zmęczyć:((

Poli bidulko wiem co czujesz sama przez to przeszłam :-( Mi osobiście pomógł syrop *spam* a gardło płukałam wodą z solą nieprzyjemne to ale pomogło. Trzymaj się kochana i wracaj szybko do zdrówka.

a.m.g. biedulo, ja tez jeszcze wymiotuje ale nie jest to juz porównanie do pierwszych miesięcy, raczej sporadycznie rano i jak mnie głowa boli, więc się nawet nie przejmuję:rofl2: ale jeśli cię to strasznie męczy to pewnie trzeba się poskarżyc lekarzowi:tak:

poli kuruj się bo to paskudztwo ciężko przechodzi, już 2 tyg czuję przytkany nos, a i tez brałam tamtum verde, i syrop *spam* a na nos maść majerankową, i litry wody ciepłej z miodem i cytryną, podobno miód działa przeciwkaszlowo. i widzisz żadnej lutófki nie ominie:wściekła/y::-(

deizzi wczoraj pytam męża czy kupujemy zwykłą pościel z samym ochraniaczem czy full wypas, to stwierdził że nie ma co żałować i będzie chyba wsio, podobaja mi się takie komplety ~ 6-cz POŚCIEL 100x135 cm Z BALDACHIMEM OD -NADIA (2638328549) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. dinozaury sa super;) ale ogólnie jest duużo opcji, podobaja mi sie też falbanki maskujące szczebelki

Poli innym lutówką przeszło to nam się teraz zaczęło, mnie też w nocy złapał ból gardła i kaszel a tak się cieszyłam że mnie nie dopadło choróbsko. Pewnie jakaś ciężaróweczka nas zaraziła.

Też się zastanawiałam nad tymi zestawami pościeli ale chyba narazie sobie daruje.

reklama
a.m.g. moja koleżanka rzygała do 6 miesiąca.
kaja zdrówka dla córki.
deizzi ja też popieram, że brudne dzieci to szczęśliwe dzieci... a co do zestawów do łóżeczka to jesteś pewna, że chcesz baldachim? może fajnie to to wygląda, ale dziecku zabiera mnóstwo powietrza. zresztą ochraniacze też... mąż się kiedyś wpakował buzią po stronie gdzie były ochraniacze i tam o wiele duszniej niż ciutke wyżej

Tak na pewno będzie baldachim tylko nie taki typowy materiałowy tylko ten bardziej moskitierowy na całe łóżeczko i na ten dłuższy bok. Z Antkiem baldachimu używałam chyba do 2 roku życia, wiadomo że częściej trzeba go prać bo tam się kurz zbiera ale ja sobie go bardzo chwalę, bo oglądaliśmy coś na komputerze a małego ciekawiło to wystarczyło go zasłonić i po problemie a ochraniacz też fajnie się spisał tylko żałowałam że miałam tą krótką wersje.

a.m.g. biedulo, ja tez jeszcze wymiotuje ale nie jest to juz porównanie do pierwszych miesięcy, raczej sporadycznie rano i jak mnie głowa boli, więc się nawet nie przejmuję:rofl2: ale jeśli cię to strasznie męczy to pewnie trzeba się poskarżyc lekarzowi:tak:

poli kuruj się bo to paskudztwo ciężko przechodzi, już 2 tyg czuję przytkany nos, a i tez brałam tamtum verde, i syrop *spam* a na nos maść majerankową, i litry wody ciepłej z miodem i cytryną, podobno miód działa przeciwkaszlowo. i widzisz żadnej lutófki nie ominie:wściekła/y::-(

deizzi wczoraj pytam męża czy kupujemy zwykłą pościel z samym ochraniaczem czy full wypas, to stwierdził że nie ma co żałować i będzie chyba wsio, podobaja mi się takie komplety ~ 6-cz POŚCIEL 100x135 cm Z BALDACHIMEM OD -NADIA (2638328549) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. dinozaury sa super;) ale ogólnie jest duużo opcji, podobaja mi sie też falbanki maskujące szczebelki

Tylko właśnie nie wiem jak z kolorystyką, mąż mówi że powinny być delikatne pastelowe barwy żeby dziecku się dobrze spało, mi podobają się białe - o zgrozo z praniem, albo takie intensywne. Tylko czy wziąć pod uwagę to żeby nie gryzło się z kolorem ścian czy nie? Wczoraj szukałam i znalazłam takie fajne wzory: Baby's Zone - producent pościeli dziecięcej, materace dla dzieci

Baby's Zone - producent pościeli dziecięcej, materace dla dzieci

Pościel HAFT 3 elementowa 100 x 135 do łóżeczka cudna | Pościel, powłoczki, wypełnienia | Artykuły dladzieci - smoczki, butelki, ubranka, akcesoria

Takie niespotykane są. Tylko wszystkie mają krótkie ochraniacze i baldachim osobno trzeba kupić.

Do góry