reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Witam się w ten brzydki, deszczowy i ponury dzień.:-(w takie dni to najchętniej zostałabym w łóżku z jakąś dobrą książką..a tu rzeczywistość i trzeba do pracy:-( Dziewczyny wracajcie szybko do zdrówka, współczuję Wam bolących gardeł i zasmarkanych nosków.
Jak zwykle nie mam pomysłu na obiad:crazy:
Ania mi bardzo często nogi drętwieją, nawet jak stoję.:zawstydzona/y:
Zdałam sobie sprawę z tego, że nie dopinam się w żadnym jesiennym płaszczu:szok: a co to będzie w zimę:rofl2:

reklama
Agaod - ja ostatnio sobie zakupiłam kurteczkę cieńką na deszcz i pod to ciepłe ciuszki założę.

Miejsca na brzuszek mam jeszcze troszku więc na całą jesień starczy a i na potem będzie bo to nie typowa ciążówka.

Pasek ma nad brzuchem więc jest ok.

W Chińskim Markecie ją upolowałam...

Brrr nic mi sie nie chce, nie mam pomysłu na obiad,choć lodówka pełna i cuda można wyczarować.

Jak chodzę, boli mnie prawa łydka buuuuu

witam juz przedpołudniowo:-D

ja dziś powracam do żywych, wczoraj myślałam że umrę... najpierw okropny ból głowy nawet paracetamol nie pomógł ale efekt taki że ciśnienie się obniżało bo dziś pada... i czuje ulgę.
a po drugi mnie głupiej zachciało sie kapuśniaczku... taki pyszny był kwaśny i ostry i to był mój błąd, najpierw zaczął sie ból żołądka, potem wymioty a na końcu bóle kolkowe w podżebrzu, czyli podrażniłam sobie chyba mój woreczek wiec dzisiaj dietka:-( buuuuu
a mój maluszek mnie za to wszystko rano delikatnie skopał:-D obiecuję więcej kapuśniaczku nie ugotuje! dzisiaj delikatny krupniczek...

wszystkim chorowitkom życzę zdrówka!!! kurujcie się... ja tez walczę bo mąż dopiero zdrowieje i oby mnie nie zaraził:no:
annaroksana uff jak dobrze że już dobrze;-)
megipegi powodzenia:tak:

mówicie o depilacji, a mnie ostatnio ciężko było nogi w wannie umyć... mówię do męża że niedługo bedzie mi musiał pomagac się umyć:rofl2:

agaod ja już się nie dopinasz w płaszczyk? wow. Ja mam w swoim jeszcze luz. a w zimowej kurtce tym bardziej:) w razie co mam alternatywę bede zimą chodziła w kurtce mojej mamy. Przecież nie kupię sobie większej na jedną zimę...

hej.
eee tam - ja nie wiem czemu się krępujecie mężów w temacie golenia :D
domikcw z tymi witaminami to różnie. bo jak wyniki słabe to faktycznie można zalecić, ale jak wszystko ok to podobno właśnie dzieci się takie duże rodzą bo to efekt przewitaminizowania. ale najlepiej słuchać swojego lekarza i jeśli on każe to brać. choć ja się też czasami zastanawiam czy firmy farmaceutyczne nie mają w tym zalecaniu swojego udziału.
ja mam czasami wyrzuty (np. wczoraj mnie wzięło ale koleżanki mnie sprowadziły na ziemię :D ), że nic nie łykam, ale zaraz sobie właśnie tłumaczę, że przecież jest ok więc nie muszę. a raczej odżywiam się ok - fast foodów w ogóle nie jadam, żadnej wegety, kostek rosołowych i tego typu gówien z glutaminianem nie używam, jem codziennie owoce, warzywa, często mięsko gotowane czy pieczone więc raczej jest dobrze. pierwszą ciążę też tak przetrwałam i było ok :)

ja się wczoraj położyłam z bólem brzucha, ale nie ma się co dziwić. małego wsadzić do samochodu na zakupy, wyciągnąć i potem znowu to samo. włożyć do wózka, wyciągnąć... później jak na spacer to włożyć do rowerka i wyciągnąć. zachciało mu się huśtawki i znowu musiałam go podnieść :/ i niby go nie noszę, a jednak co chwilę gdzieś na moment muszę go podnosić i taki tego efekt

sylwia u nas na obiad dzisiaj resztki - od wczoraj jeszcze jest mięsko gotowane z zupy, ugotuje się tylko ziemniaki i albo mizeria, albo czerwona kapusta ze słoika, którą uwielbiam hehe choć ta akurat z octem trochę więc zdrowa nie jest, ale czasami można :-D a na lunch jest jeszcze reszta pomidorówki od wczoraj

Ostatnia edycja:
Domi ja w pierwszej ciąży bralam witaminy, przytylam 12 kg iza malutka się urodziła. Zgadzam się z Gosia, że nie ma co przesądzać jeśli wyniki są ok i gin. Nie zaleca. Myślę jednak, że branie w ilościach jedną dziennie, nie powoduje za dużej dawki witamin i nie ma wpływu na wagę nasza czy dziecka.Ania ja uwielbiam pozycję na kokardke jak to mówi moje dziecko hehe, to jedyna wygodna pozycja do siedzenia, czuje wtedy jak rozluzniaja mi się mięśnie i miednica i wszystko jakby odpoczywa:))Ja na obiadek mam tylko zupke jarzynowa wiec lekko i dietetycznie a na kolację rybka po grecku mmniam:))Mnie bardzo boli po prawej stronie nisko w krzyżu tak tuż nas posadkami, takie bóle ledzwiowe mialam zawsze na okres i dopiero teraz po tylu latach i kolejnej ciąży, moja gin wyjaśniła mi, że to może być spowodowane tym, że macice mam w tylozgieciu.

aniołeczek, no właśnie zrobiłam przegląd płaszczy i kurtek na jesień i znalazłam jeden krótki płaszczyk, taki luźniejszy i już mam się w co ubrać, reszta musi poczekać na wiosnę:-Dspodnie to tylko leginsy albo ciążowe z panelem, takie mam tylko czarne, które ostatnio kupiłam w HM, ale dziś albo jutro powinna przyjść paczuszka:happy:zalicytowałam na allegro 3 pary spodni za 15,50zł ale tylko 1 para mi się spodobała, może na żywo te 2 pozostałe będą fajniejsze:-Dczas wybrać się na zakupy:-)

Witam się i ja :-)

Niestety nadal chora :baffled: Synek do przedszkola nie chodzi. Lekarka zaleciła mu domek do pt. No chyba sie na wzajem zarażamy :baffled: W dodatku mężuś dzwonił z pracy, że go już też to choróbsko bierze :baffled:
Pogoda w Poznaniu okropna - zimno i pada deszcz :-( Nagle z dnia na dzień z lata zrobiła się jesień :-( A potem zima, której nie lubię, poza Świętami Bożego Narodzenia. No i w tym roku do tych milszych momentów tej pory roku dojdą narodziny Maluszka ;-)

bella - skorzystam z Twojej porady i zrobię sobie dzisiaj parówke z majeranku. Mam tak atkaną kichawkę, ze szkoda gadać. Mąż kupił mi wczoraj Nasivn - delikatniusi spray do nosa. Trochę pomaga ale na krótko. Mnie gardło pobolewa juz tylko na wieczór i z rana.

annaroksana - super, że juz po wszystkim :-) Wakacji szkoda, fakt... no ale będziesz miała teraz dużo ciszy i spokoju i to chyba będzie najlpeszy odpoczynek dla Ciebie.

Ja dziś musze wybrać się do ZUSu zawieść zwolnienie i wypisać jakis formularz. Wolę zrobić to osobiście i się zorientować, czy nie zalegam z jakimiś składkami, czy wszystko w papierach jest OK. Kolejne już będę dosyłac pocztą.

Ostatnia edycja:
dzięki za odpowiedź co do witamin. biore jedną dziennie tak jak zaleciła. u mnie z tą dietą to różnie by bylo. odkad jestem w ciąży to niektóre owoce i warzywa przyprawiaja mnie o mdłosci. pomidory dla mnie mogłyby zginac a tak je lubie. wogóle mleko które lubie i jogurty mogłyby nie istniec. i badz tu madry:sorry:

BELLA podziel sie rybka po grecku! uwielbiam!!!!

a co do płaszczyków to ja na milion procent nie zapne sie w moim bo wszystkie ciuchy mam dopasowane. a raczej miałam:-D tak mi żal ze nie mogę się ubrac w niektóre kiecki. i moje buciska na platformach z mega szpilka. no nogi nie te w ciąży:zawstydzona/y::-(

mam pytanie: czy Was też tak swędza piersi?? i czy nie macie czasem takiego głupiego uczucia mrowienia w sutkach że zaraz mogłyby eksplodowac??:-D

reklama
Hej mamuśki:-) Ja dopiero wstałam :szok: normalnie już dawno tak długo nie spałam.
Dzisiaj mam od 14 pod swoją opieką 3 latkę więc popołudnie się zapowiada wesoło:-) mam tylko nadzieję, że nie zarażę dziecka katarem.

Ja chyba dzisiaj na obiadek pomidorówkę zrobię taką z ryżem i już od paru dni za mną chodzi. A tym bardziej, że narobiłam przecieru pomidorowego to trzeba go teraz spraktykować:-) i spróbować.

Co do golenia się to też już zaczynam mieć z tym problemy, a co dopiero jak brzuch jeszcze urośnie :rofl2: Jak nic trzeba będzie męża przeszkolić :-D

Dzisiaj sobie zrobię parówkę bo ten katar mnie dobija, nie pyta się tylko leci jak najęty.
Chorowitkom dużo zdrówka

A i śniło mi się dzisiaj, że urodziłam chłopaka(to by się zgadzało z moim przeczuciem na ogonek) Rodziłam w domu a poród odbierała moja mama. Normalnie te sny ostatnio są takie realne, że masakra.

Ostatnia edycja:
Do góry