reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

ja teraz to też nie mam czasu myśleć o tej ciąży, córka dużo czasu zajmuje a jeszcze do 16 jestem w pracy więc nie ma czasu na nic, nawet za ubrankami się nie rozglądam, jedyne co to wózka powoli szukam. Ale nic nie czytam, tylko to forum ale i tak dość pobieżnie to robię. Wy szukacie kombinezonów dla fasolek a ja ubranek zimowych dla antosi. W pierwszej ciąży siedziałam w domu i miałam na wszystko czas, zupełnie inaczej to wyglądalo i muszę stwierdzić że w kolejnej ciąży jest ciężej. Chociażby nie ma jak odpocząć w dzień, tak strasznie spać mi się chce że w pracy czasami przymknie mi się oko przy komputerze, a tu nie ma możliwości dżemki popołudniowej bo dziecko wisi przy nodze:)

reklama
Bella dzięki za radę z tym majerankiem, będe musiała wypróbować.
Dzisiaj w ramach kuracji zjadłam bułkę z czosnkiem, myślałam, że mi jęzor wypali, ale mam nadzieję, że czosnek coś pomoże.

Annaroksana super, że już po:-) odpoczywaj kochana i się oszczędzaj, a że nie pojedziesz na wczasy to troszkę szkoda, ale z drugiej strony wypoczniesz:-)

Spać nie mogę :-( przez ten cholerny ból gardła. Jeszcze w dodatku zapewne to wirusowe bo piłam wczoraj zimne napoje i chyba pogorszyłam sprawę więc teraz siedzę z gorącą herbatką z miodem i próbuję sobie ulżyć. Jak tylko mama wstanie to poproszę o syropek czosnkowy i polecę do apteki po witaminkę c i coś na gardło. Oj...to wszystko przez tą zdradliwą pogodę. Najpierw kilka dni zmarzłam a teraz jak wychodziłam to się przegrzałam. ZGROZA:wściekła/y:

Lutówki wstawać! i dotrzymać mi towarzystwa :-D

Zbiorę się chyba i pojadę koło 9 zwieźć mocz na wymaz jak już się zwlekłam o tej nie ludzkiej porze.

Na cik biedulko:(( kup moze to tantum verde mi naprawde pomogło:)) i został mi tylko katar:)) ale już lekki:))

ja to już od 6.30 na nogach:))
córa odstawiona do przedszkola więc dziś mam dzień lenia:)) zupka się robi a ja robie nic hehe:))

Wasze kciuki i dobre słowa są bardzo podnoszące na duchu, dlatego dziś też o nie proszę... dziś znów przede mną poważne starcie, a do tego razy dwa... :( stres jest...

Co do zabobonów to niestety starsi ludzie wciąż w nie wierzą i będą nam "dokuczać" najlepiej się nie przejmować głupim gadaniem i nie zwracać na to uwagi.
annaroksana dobrze że zabieg się udał.
megipegi kciukasy zaciśnięte &&&&&
U mnie znowu pogoda się popsuła a było tak fajnie cieplutko:-(

Co dziś lutóweczki mają w planach na obiad? Jakoś dzisiaj nie mam weny

Ania ja witaminy biorę bo gin kazała- femibion natal2 a jeśli chodzi o badania to ja robiłam dopiero raz- na ostatnią wizytę wcześniej nic i teraz też nic nie mam zlecone. widocznie tak ma być. Zaufaj swojemu lekarzowi

ćwierćnuta zazdroszczę ci takiej teściowej. Ja choćbym miała umrzeć to by mi nawet szklanki wody nie podała:(

Wracajcie do zdrowia lutówki:)

annaroksana cieszy mnie ze po zabiegu ok. Odpoczywaj, a córka na pewno miło spędzi czas z tatą i będą się dobrze bawić.:)

smoniczka czosnek pomaga faktycznie tylko trzeba go jeść regularnie przez dłuższy okres czasu. Ja zaczynam zawsze we wrześniu i codziennie jeden duży ząbek lub dw mniejsze aż do końca stycznia. Rzadko choruję.

Mnie wczoraj potwornie bolała głowa:( a dziś mamy paskudną pogodę bo od rana leje deszcz:( Nic tylko spać... ale nie za bardzo mogę sobie na to pozwolić:(

Witajcie

Coś tu się chorowito robi ale pogoda naprawdę zdradliwa kilka dni plucha zimno potem 30 stopni 2 dni a dziś już 15 i zanosi sie na deszcz.

Ja wstałam po 7 i poleżałam zrobiłam śniadanko zjadłam w lózku i po 30 min taki mnie ból podbrzusza dopadł,że nie mogłam się ruszyć, ani z łózka zwlec a teraz lekko pobolewa podbrzusze.

Nie wiem o co chodzi, oby minęło bo zeschizuję... pociesza mnie,że na usg w poniedziałek było ok a ginekologicznie to nie wiem bo nie było badanka, ale w razie co mam 2 gina pod nosem do konsultacji :-D

Zdrówka chorowitkom.

Kciuki za ważne sprawy wasze...

Takie pytanko mam czy wam tez np jak macie nogę na nogę, czy po turecku posiedzicie 5-10 min drętwieją nogi bo mi strasznieeeeeeeeeeeeeee

Ostatnia edycja:
Witam z rana, mnie też coś lekko brzuch pobolewa. A wczoraj wieczorem złapałam mega doła- robiłam sobie depilację miejsc intymnych i prawie się popłakałam ze złości hehee- nie byłam niemal w stanie tego zrobić..Brzuch mi już wszytko przysłania..Wyginałam się nieźle aż brzuch mnie rozbolał. No i następnym razem nie wiem czy w ogóle dam radę i chyba będę musiała męża prosić by mi pomógł, troszkę to krępujące..

U mnie też już jesień..Zimno i pada:(

Co do parówek, to mąż mi ja robił z mocnej herbaty i dodawał sok z malin. Robił mi też syrop z cebuli, ale na wymioty brało.. no ale pomaga.

reklama
witam:* no i pogoda się popsuła:( tylko czekac aż deszcz bedzie padał. mormalnie nic mi się nie chce, a o gotowaniu to juz nie chce myslec. mam zamiar zrobic kapuśniak i na tym zakonczę swoje prace.
o 14 idę do ginka. już jakoś się boje tego spotkania. smutno mi bo dzidzi nie zobaczę:(
eh... katar trochę przeszedl więc teraz Wy się leczcie... biedne:(

POLI a co to będzie jak nam brzuch jeszcze urośnie:( dla mnie też mąż to krępująco przy tym będzie wygladał... zazdroszcze kopniaków:)
ANNAROKSANA fajnie, ze już po zabiegu jestes i wszystko ok. odpoczywaj:*

co do witamin to też biorę femibion2 jak kazała i magnez. i się słucham. bo juz mialam etap jak różne mamy mówiły zebym nie brała witamin bo się od nich tyje i duże dziecko urodzę... ciekawe czy to prawda. no ale myslę że lekarze by nam nie wciskali takich bubli jakby nie były potrzebne nie??

Do góry