reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2013

aga no to teraz mnie zaskoczyłaś:szok: bo mi lekarka tylko do tego 1 oka zaleciła zakraplać...wiem że jej krzywdy nie robię, bardziej chodzi o to że siłą, ale może jakiś kompromis wypracujemy, jeśli mówisz że i tak to działa jak po chwili otwiera oko:tak:
annaroksana to dobrze że brzuszek nie boli, ciesz się:tak: do środy niedaleko;-)

co do późnych zakupów przypomniało mi się jak leżałam już w szpitalu po urodzeniu Zosieńki i na sali była dziewczyna która trzecie dziecko urodziła i tatuś ( choć z pozoru powinien być doświadczony) został wysłany na zakupy ciuszkowe, żeby dzidzia na wyjście ze szpitala miała. Kobietka powiedziała co i jak a on biedny wrócił i wszystko mu się poplątało:-D i co najlepsze nie widział w tym żadnego problemu bo ubranko to ubranko - dla niego było wszystko jedno:-p

Ostatnia edycja:
reklama
to proponuje nie iść więcej do tej lekarki. To podstawa jeśli jedno oko choruje leczy się oba. Oczy bardzo często trze się i bakterie się przenoszą nawet nie wiadomo kiedy (nie wiem czy oczy nie są anatomicznie jakoś połączone). Kup sobie jeszcze sól fizjologiczną i gaziki i przemywaj oczka tym od strony zewnętrznej w stronę nosa. Doskonała jest też mocna esencja z czarnej herbaty, ale rumianek polecany przez wszystkich wkoło nie jest zalecany.

Patik - ja polecam kupić świetlika i robić napar jak z herbaty i przemywać oczka o taki np ZIELE ŚWIETLIKA 30 TOREBEK 2 G - Domzdrowia.pl używa się go do alergicznych i bakteryjnych zapaleń spojówek. Kwasy zawarte w świetliku mają cechy przeciwzapalne i przeciwbakteryjne. Uszczelniają naczynia krwionośne oczu, zapobiegają także krwawieniom z naczyń siatkówki. Świetlik może być stosowany w zapaleniach spojówek oczu i brzegów powiek, w wiosennym zapaleniu spojówek, przypadkach jęczmieni, a także w przypadkach zmęczenia oczu pracą przy sztucznym świetle, czy długim oglądaniem telewizji.

Do tego moja bratowa np używała dla maluszka miesiecznego VivaPharma.pl - Sklep - FlosLek Żel Ze swietlikiem I Herbata Do Powiek I Pod Oczy 15 ml ale starszaki moga to wetrzeć w oczko.

Moja baratow z 3 tyg walczyła kropelkami, przecierała oczka gazikiem moczonym w herbacie czarnej i nic a po przemywaniu naparem świetlika i stosowaniu żelu 3 dni było po problemie więc świetlik najlepszy.

My byliśmy u bratowej właśnie na obiadku bo nas zaprosiła więc dziś nie gotowałam, dostałam też do domku na jutro roladki z kurczaka z serem więc tez jutro luzik.

Za oknem taka szaruga,że aż nic się nie chce, mój w piwnicy skrobie coś przy aucie a ja odpoczywam, troszke brzuszek kłuje czasem ale w porównaniu z wczorajszymi akcjami to nic...

a ja się dzisiaj obijam. spać nie idzie bo sąsiedzi mają remont - uroki bloków :/ już zapomniałam jak to jest hehe ale tak siedzę i nic nie robię. dziecko z babcią na spacerze więc cisza w domu... chyba pierwszy taki leniwy dzień na tych wakacjach.

Ania dobre rady zawsze w cenie:tak: w poniedziałek zajrzę do apteki i się zaopatrzę;-)
Gosia korzystaj póki możesz:-D

a u mnie nieśmiało słoneczko wychodzi, chyba zaliczymy spacerek:-)

Witam dziś wieczornie, mąż dziś skończył pracę szybciej i byliśmy cały dzień u moich rodziców. Skończyliśmy prawie odnawiać komodę, niestety trzeba kupić jeszcze 1 puszkę w spreju by poprawić gdzieniegdzie złoty kolorek:tak: Temat rozplanowania zakupów się pojawił, więc i ja się wypowiem. Mnie bardzo dziwi jak ktoś zostawia zakupy na ostatnie miesiące, nie wiadomo przeciez jakie samopoczucie będzie..Moja kumpela czekała do ostatniej chwili, potem jej mąż jeździł i kupował cokolwiek, co mu wpadło w ręce..Nieważne czy ładne hehe, ważne że pozycja z listy zaliczona;-) Ja tam muszę wszytko sobie wybrać, zaplanować, dopasować:) No i jak kupuję stopniowo to mogę kupić dla dzidzi lepsze rzeczy, bo raz kupię to a raz tamto. Co do ciuszków z Pepco, to według mnie, są słabej jakości..Gdy wybierałam się do świeżo upieczonej mamusi to tam wstąpiłam, pajacyki były barzdo szorstkie w dotyku.

hello wieczornie :)

nogi mnie bola po zakupach :p mialam nie kupowac do poki nie poznamy plci ale wyszlo inaczej :p zdjecia w watku zakupowym :cool2:

co do kupowania ciuszkow przez meza to sory ale NEWER !!! :sorry2: jzu widze co by moj maz kupil :-p

reklama
Do góry