reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

aga no to teraz mnie zaskoczyłaś:szok: bo mi lekarka tylko do tego 1 oka zaleciła zakraplać...wiem że jej krzywdy nie robię, bardziej chodzi o to że siłą, ale może jakiś kompromis wypracujemy, jeśli mówisz że i tak to działa jak po chwili otwiera oko:tak:
annaroksana to dobrze że brzuszek nie boli, ciesz się:tak: do środy niedaleko;-)

co do późnych zakupów przypomniało mi się jak leżałam już w szpitalu po urodzeniu Zosieńki i na sali była dziewczyna która trzecie dziecko urodziła i tatuś ( choć z pozoru powinien być doświadczony) został wysłany na zakupy ciuszkowe, żeby dzidzia na wyjście ze szpitala miała. Kobietka powiedziała co i jak a on biedny wrócił i wszystko mu się poplątało:-D i co najlepsze nie widział w tym żadnego problemu bo ubranko to ubranko - dla niego było wszystko jedno:-p

Ostatnia edycja:
reklama
to proponuje nie iść więcej do tej lekarki. To podstawa jeśli jedno oko choruje leczy się oba. Oczy bardzo często trze się i bakterie się przenoszą nawet nie wiadomo kiedy (nie wiem czy oczy nie są anatomicznie jakoś połączone). Kup sobie jeszcze sól fizjologiczną i gaziki i przemywaj oczka tym od strony zewnętrznej w stronę nosa. Doskonała jest też mocna esencja z czarnej herbaty, ale rumianek polecany przez wszystkich wkoło nie jest zalecany.

Patik - ja polecam kupić świetlika i robić napar jak z herbaty i przemywać oczka o taki np ZIELE ŚWIETLIKA 30 TOREBEK 2 G - Domzdrowia.pl używa się go do alergicznych i bakteryjnych zapaleń spojówek. Kwasy zawarte w świetliku mają cechy przeciwzapalne i przeciwbakteryjne. Uszczelniają naczynia krwionośne oczu, zapobiegają także krwawieniom z naczyń siatkówki. Świetlik może być stosowany w zapaleniach spojówek oczu i brzegów powiek, w wiosennym zapaleniu spojówek, przypadkach jęczmieni, a także w przypadkach zmęczenia oczu pracą przy sztucznym świetle, czy długim oglądaniem telewizji.

Do tego moja bratowa np używała dla maluszka miesiecznego VivaPharma.pl - Sklep - FlosLek Żel Ze swietlikiem I Herbata Do Powiek I Pod Oczy 15 ml ale starszaki moga to wetrzeć w oczko.

Moja baratow z 3 tyg walczyła kropelkami, przecierała oczka gazikiem moczonym w herbacie czarnej i nic a po przemywaniu naparem świetlika i stosowaniu żelu 3 dni było po problemie więc świetlik najlepszy.

My byliśmy u bratowej właśnie na obiadku bo nas zaprosiła więc dziś nie gotowałam, dostałam też do domku na jutro roladki z kurczaka z serem więc tez jutro luzik.

Za oknem taka szaruga,że aż nic się nie chce, mój w piwnicy skrobie coś przy aucie a ja odpoczywam, troszke brzuszek kłuje czasem ale w porównaniu z wczorajszymi akcjami to nic...

a ja się dzisiaj obijam. spać nie idzie bo sąsiedzi mają remont - uroki bloków :/ już zapomniałam jak to jest hehe ale tak siedzę i nic nie robię. dziecko z babcią na spacerze więc cisza w domu... chyba pierwszy taki leniwy dzień na tych wakacjach.

Ania dobre rady zawsze w cenie:tak: w poniedziałek zajrzę do apteki i się zaopatrzę;-)
Gosia korzystaj póki możesz:-D

a u mnie nieśmiało słoneczko wychodzi, chyba zaliczymy spacerek:-)

Witam dziś wieczornie, mąż dziś skończył pracę szybciej i byliśmy cały dzień u moich rodziców. Skończyliśmy prawie odnawiać komodę, niestety trzeba kupić jeszcze 1 puszkę w spreju by poprawić gdzieniegdzie złoty kolorek:tak: Temat rozplanowania zakupów się pojawił, więc i ja się wypowiem. Mnie bardzo dziwi jak ktoś zostawia zakupy na ostatnie miesiące, nie wiadomo przeciez jakie samopoczucie będzie..Moja kumpela czekała do ostatniej chwili, potem jej mąż jeździł i kupował cokolwiek, co mu wpadło w ręce..Nieważne czy ładne hehe, ważne że pozycja z listy zaliczona;-) Ja tam muszę wszytko sobie wybrać, zaplanować, dopasować:) No i jak kupuję stopniowo to mogę kupić dla dzidzi lepsze rzeczy, bo raz kupię to a raz tamto. Co do ciuszków z Pepco, to według mnie, są słabej jakości..Gdy wybierałam się do świeżo upieczonej mamusi to tam wstąpiłam, pajacyki były barzdo szorstkie w dotyku.

hello wieczornie :)

nogi mnie bola po zakupach :p mialam nie kupowac do poki nie poznamy plci ale wyszlo inaczej :p zdjecia w watku zakupowym :cool2:

co do kupowania ciuszkow przez meza to sory ale NEWER !!! :sorry2: jzu widze co by moj maz kupil :-p

reklama
Do góry