reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

szczepiona wyłam gdy miałam 12 lat ale w przychodni powiedzieli mi że to nie daje gwarancji że szczeponka jeszcze działa i że nie zachoruję
wyników na różyczkę jednak nie robbiłam, pomyliło mi się

wariuje, płacze, krzyczę na dziecko...

reklama
Kasiunia spokojnie bo to też nie służy malenstwu ani coreczce, może idź z cora do innego pediatry, moja miała często wirusowki ale jakos nikt nie mówił o rozyczce, a czy przy rozyczce nie ma aby krostek?
Moja teściowa z takimi objawami jak ty trafiła do szpitala i nikt nawet na początku nie wspokinal o rozyczce. Może niech ktoś zbada mała jeszcze.
Trzymam kciuki żeby to był zwykły podly wirus!
Za dzisiejsze badania też trzymam kciuki

kasia objawy
y rozyczki wg. Mojej kiazki swedzace grudki na karku, czerwona wysypka na twarzy, schodzaca na tułów i kończyny, lekką goraczk i ogólne osłabienie
Mała ma tawkie objawy? Inkubacja trwa 14; 21 dni

Ostatnia edycja:
Niema pewności że działa ale napewno lepiej że miałaś szczepionkę bo jest mniejsze prawdopodobieństwo. Nie przejmuj się bo ci to jeszcze bardziej zaszkodzi napewno będzie dobrze trzymam kciuki.

Dziewczyny czy któraś z was wie jakie zagrożenie niesie ze sobą opryszczka dla kobiet w ciąży? Wybierałam się do mamy ale mój malutki siostrzeniec ma całą buzie w środku w opryszczkach i niewem jak długo można się zarazić.

Wiesz co ja miałam opryszczkę miesiąc temu i naczytałam się o tym. Ja mam ciagle te cholerstwo, zwłaszca po jakiejś chorobie lub silnym stresie- tak z 5 razy w roku..Wszędzie pisze, że groźna jest opryszczka narządów płciowych, a nie ta na twarzy. To jakiś inny niebezpieczny wirus. Jesienią to ja w ogóle z domu nie wyjde hehe, tak się boję tej opryszczki w ciąży, a taka wietrzna pogoda temu sprzyja.

Kasia 3 mam kciuki, będzie dobrze!!! A gin Ci nie zlecał niedawno tych badań?

Dziewczyny, cały czas leże i narazie w ogóle nie boli brzuch:D !!!! Ufffff.
Ale bym zjadła moje ukochane tiramisuuu:( Ale one z surowych żółtek:(

Ostatnia edycja:
kasiu pędz do lekarza tak jak dziewczyny radzą. bedzie dobrze i nie stresuj się bo to dzidzi szkodzi.

jakos się podle czuje. leże cały czas a jak wstaje to znów kłóje:( a siusiu w ciągu 2 godzin to bylam chyba ponad 10 razy:-D rekordy bije normalnie.

zjadłam drożdzówke, ale takiego mam smaka na placki ziemniaczane.mmm... już mi pachna takie zlote i chrupiące:-D

dziękuję wszystkim za rady i wsparcie:)
kasia objawy
y rozyczki wg. Mojej kiazki swedzace grudki na karku, czerwona wysypka na twarzy, schodzaca na tułów i kończyny, lekką goraczk i ogólne osłabienie
Mała ma tawkie objawy? Inkubacja trwa 14; 21 dni
nie miała takich objawów, lekarpa powiedziała że do końca na różyczkę to nie wygląda ze względu na brak typowych objawów, ale na 100% gwarancji nie da,
zrobiłam badania, wyniki w poniedziałek, wiecie że w poprzedniej ciąży też nie miałam badań na różyczkę...

już się trochę uspokoiłam, mam nadzieje że będzie dobrze ale chyba aż do rozwiązania będę miała obawy, zobaczymy co 17 gin powie na tym dokładnym usg

reklama
jeśli chodzi o gazety to dostakę za darmo maluszka, nie wiem jak to zrobiłam?

a ja dzisiaj od rana na kibelku, leci dołem i górą:szok::baffled:

no i okazało się że córa złapała jakąś wirusówkę i lekarz powiedział że nie może na 100% wykluczyć różyczki, a ja różyczki nie miałam i jestem załamana, jest to bardzo groźne dla fasolki, nie wiem czy mogę coś brać osłonowego? dzwoniłam go gina ale na urlopie kazali mi jutro dzwonić żebym porozmawiała z innym ginem
jestem załamana........ boję się, i chyba będę się już bała do końca ciąży bo pewnie już się nie dowiemy czy to różyczka, a możne ona spowodować wady płodu....
pomocyy!!!!!

zaczęłam czytać o tej różyczce, zwykle szczepienie daje ochronę na całe życie, wiadomo, że nie u każdego ale dlaczego od razu zakładać to najgorsze, najgroźniejsza jest do 8 tygodnia ciąży bo wtedy kształują się narządy, a Ty już jesteś w 13 tym. No i lekarz na 100 % nie stwierdził, że to różyczka, więc może pędź też do innego pediatry, który postawi pewniejszą diagnozę. Trzymam mocno kciuki, żebyś uzyskała szybko jakieś dobre informacje, które choć trochę Cię uspokoją&&&&&

właśnie doczytałam co napisałaś - wierzę, że bedzie dobrze!!!!

Do góry