reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2013

Ranyyy ale naprodukowałyście dzisiaj :szok:

Ja dziś na wyjeździe Rano odebrałąm szczeniaka dla mamy :-):-) jest cudny

Co do porodu ta ja bardzo źle wspominam cc Na samą myśł o tym że znowu mam być cewnikowana to mnie mdli, to najgorzej wspominam Potem znieczulenie Dochodziłam bardzo długo do siebie Dla mnie to straszny stres...

Co do cycków mi nic nie urosły:zawstydzona/y: to niesprawiedliwe

A strzę piec wyszedł pyszny :-) pól już nie ma

U nas cały dzień gorąc a teraz pada i jest przyjemny chłodek ;-)

reklama
kasiadz a gdzie można dzieci sprzedać:-D? chyba po wczorajszym gorszym samopoczuciu dzisiaj power zawital, co? tak trzymaj!
córę przejęła moja mama:) a ja dzisiaj czulam się gorzej niż wczoraj ale wieczorkiem było już trochę lepiej. A mieszkanko ogarnoć przy małym dziecku przemieszczającym się po podłodze trzeba;-)

Kasiadz ja to sie troche odnosze do tej karty bo np. Napisze teraz na luzie ze nie chce znoieczulenia a w trakcie porodu bol bedzie taki, ze bede o nie prosic i co? Dadza czy stwoerdza ze majacze w bolu i beda sie trzymac moich zakazow z kart?. Moze Ty wiesz lepiej bo chyba jako ostatnia rodzilas wiec masz najswiezszy poglad na sytuacje:) Mi wlasnie na szkole rodzenia powiedziala polozna, ze w czasie porodu to koobiety czesto dalyby sobie noge odciac gdyby im ktos obiecal ze przestanie bolec...dlatego ja sie boje takiego zakladania z gory co bedzie i coo planuje, a co do czytania o porodach to tez wyczytywalam wszystko:))
ta karta to ma służyć jako taki obraz co byśmy chcieli, a podczas porodu można zmieniać zdanie i wtedy wg teorii powinni zrobić tak jak my chcemy.
Prawda niestety jest taka że wszystko zależy od personelu, czasami nie będą zwracali na to co sobie napiszemy w planie porodu a innym razem będą mieli w nosie że chcemy inaczej niż zaplanowaliśmy:(

u nas tak jak juz pisałam nie można sobie zażyczyć znieczulenia, więc nawet gybym błagała pewnie bym nie dostała, chociaż w ekstremalnych sytuacjach pewnie dają?

w polsce nie ma na nic pieniędzy (to tak wracając do znieczulenia)
w Irl opieka nad ciężarnymi jest za darmo - nie potrzeba ubezpieczenia itd. w Pl też jest za darmo jeśli się nie ma ubezpieczenia nawet, ale tak czy inaczej raczej każdy opłaca te składki, idą na to grube pieniądze, a znieczulenie podać potem i tak ciężko bo nigdy nie ma...
a ja po prodzie sn też siedziałam nawet normalnie hehe zszyła mnie lekarka super i ledwo co czułam, że w ogóle byłam szyta. bardziej bolało w pierwszym dniu obkurczanie macicy niż tyłek :-D

no... idę spać bo ledwo funkcjonuję przez ten żołądek :(

Witam się z ranka

Porcja owoców wciągnięta teraz myślę o konkretnym śniadanku dla 2.

Pogoda ok ani za ciepło, ani za zimno to wybywamy potem na zakupy bo mały remoncik nas czeka.

Miłego dnia wam

PS.usunęłam watki tabelka - bo mamy piękny wątek listy lutówek 2013 oraz pierworódek, bo sam jakoś nie miał powodzenia i założycielka wątku napisała,że nie istnieje to po co ma by?.

Ostatnia edycja:
a ja usunęłam szpitale bo zgodnie ustaliłyśmy, że to się nadaje na fora regionalne, a nie ogólne.

witam.
oczywiście dzień bez nudności by był dniem straconym :/ wstałam o 10:30 bo się wygrzebać nie szło hehe

Widzę,że się dziewczyny weekendują na łonie natury.

Ja w sumie też w ogródeczku na cieniu z zimnym drinkiem bezalkoholowym i masa owoców sobie siedze i po necie buszuje, na sprzatanie nie mam weny, ani sił ehhh

sorrki, że tak informacyjnie tu chwilowo, ale żeby wszystko było jasne to piszę, że zamykam również wątek o wyborze moderatora skoro się sprawa rozwiązała - żeby nie było bałaganu i zbędnych informacji.

u nas zaczęło padać, a synuś z tatą na dworze - ciekawe gdzie się schowali bo do domu nie wracają :-D

Mnie kuło przedwczoraj z 1 strony, nawet kichnąć nie mogłam, czy się śmiać, ale odpoczęłam i przeszło, raczej to normalne, ciało bardzo się zmienia, powiększa i nie sposób by czasem nie bolało, nie kuło

reklama
Witajcie dziewczyny:)
U mnie totalnych upałów ciąg dalszy. Tak się cieszyłam że skończył się pierwszy trymestr bo podobno w drugim mijają mdłości i wogóle, i faktycznie przez jakiś tydzień zero mdłości tylko ból brzucha jak się zmęczyłam,,,,,,,,,,,,,a od wczoraj masakra, mdłości postanowiły powrócić.

Do góry