reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Ja cie "zjechalam" ? w ktorym momencie ? bylam zszokowana twoim sposobem karmienia - piszac jak to wyglada moglas sie liczyc ze ktos to moze krytykowac, dziwic sie ... to raczej nie jest normalne zachowanie przy stole. Nie wiem co cie tak zabolalo w moim poscie :confused2:

reklama
dziewczyny przywołuje was do porządku! żadnych kłótni na lutówkach - koniec, kropka! ;-)
proszę mi nie przerywać wakacji bójkami! :-D
kwiatuszek po pierwsze spróbuj pokroić warzywa w kosteczkę i niech sama zajada. po drugie karmisz ją czy sama też dostaje łyżeczkę? bo może chce spróbować sama... po trzecie - często jak dzieciaki cierpią przez ząbkowanie odmawiają jedzenia łyżeczką, a butla przyjmowana jest z chęcią...
generalnie nie znam dziecka więc złotych rad nie udzielę :tak:
ale wiem co to jest dziecko niejadek.... z moim już nawet w szpitalu na badaniach wylądowałam, ale on potrafił cały dzień nie zjeść zupełnie nic. także nie dołuj się jeśli zjada cokoliek :) ale to ciężki temat.
spróbuj poszukać sposobu na Oliwkę. nic na siłę :)
u starszego czasami musialam obiad zmiksować, rozcieńczyć wodą i podać z butelki. może tak by się udało ją do tych smaków przekonać?

dobranoc

Gosia B Cortin a ma rację. Poniosło mnie:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Jeszcze tego mi brakuję, żeby się ktoś na mnie złościł... Dbam o swoje dziecko najlepiej jak potrafię, czasem mi to nieudolnie wychodzi, ale nie chce jej robić krzywdy... I odebrałam post Cortiny tak jak bym była wyrodną maką, która znęca się na dziecku :'(
Cortina na wieściach napiszę jeszcze raz przeprosiny dla Ciebie! Nie chciałam Cię w żaden sposób obrazić...

Kwiatuszekk23, przeczytaj książkę, którą polecałam wcześniej, mi przeczytanie jej dużo pomogło.
Która wpada na kawę? Misiek nie śpi dziś od 5 a teraz serwuje kawę i herbatę w filiżankach siostry, do tego ciasteczka:-p

Gosia B Cortin a ma rację. Poniosło mnie:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Jeszcze tego mi brakuję, żeby się ktoś na mnie złościł... Dbam o swoje dziecko najlepiej jak potrafię, czasem mi to nieudolnie wychodzi, ale nie chce jej robić krzywdy... I odebrałam post Cortiny tak jak bym była wyrodną maką, która znęca się na dziecku :'(
Cortina na wieściach napiszę jeszcze raz przeprosiny dla Ciebie! Nie chciałam Cię w żaden sposób obrazić...
nie musisz mnie przepraszac ...
dla swojego dobra i dobra malej musisz znalesc jakis sposob karmienia jej bo tak na dluzsza mete dziecka zywic sie nie da ;-)

lORENA twoj syn to ranny ptaszek :-D
nawte bardzo ranny ptaszek ;-)

kto pytał o wagę maluchów? u nas jest 11 kg. nie wiem gdzie ona to uchodowała :-p

KWIATUSZEK dziewczyny mają rację. spróbuj jej dac do rączki jakieś jedzenie, niech sama sobie radzi, dla dzieci to frajda. ja mojej daje łyżeczke i sama zajada jogurt, sama potrafi zjesc więcej, niż ja bym jej dawała. fakt troche syfu przy tym jest, no ale cóż mamy do roboty, nic tylko sprzatac :p u mnie w rodzinie tez był niejadek i zupki/obiadki jadł z butelki. teraz z niego chłop jak dab!

u nas też pobudka po 5...

Laski !

w jakich butach chodza wasze lutowiatka ?
cortin ma drobne stopki mega ciezko zalesc mu buty :-(

Laski !

w jakich butach chodza wasze lutowiatka ?
cortin ma drobne stopki mega ciezko zalesc mu buty :-(

Firma : Aurelka....nr 20
IMG_20140513_080351.jpg

Dosyć drogie....ale podobno bardzo dobre..;)

Załączniki

• IMG_20140513_080351.jpg
    IMG_20140513_080351.jpg
    30,4 KB · Wyświetleń: 85
reklama
Do góry