reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Dzień dobry!!!

poli - wróciłam do ćwiczeń i po wczorajszym skalpelu II wszystko mnie boli - pomierzyłam się wczoraj z wszystkich stron i mam nadzieję że Twoja postawa będzie dla mnie motywacją, i w końcu pochwalę się jakimiś wynikami w odchudzaniu. Udanych zakupów!
kwasia - ładne prezenciki, będziesz pięknie wyglądać:tak:
gnidka - ja też bym radziła jeszcze zacisnąć zęby i przeczekać. Tak jak Poli pisze pewnie to minie, ja częstsze pobudki w nocy tłumaczę sobie, że wzrasta Jaśkowi potrzeba na bardziej treściwe mleko, bo ponoć takie jest w nocy, w dzień jak jest cieplej też częściej go przystawiam. Wierzę że jesteś zmęczona, olej wszystko i śpij w dzień jak tylko mały zaśnie, żeby choć trochę odpocząć.
smoniczka - ja z Zosieńką miałam problemy z ropiejącym oczkiem jak miała 2 tygodnie, Okulistka przepisała kropelki, i po kilku dniach ustąpiło, potem gdzieś po 2 miesiącach znowu się pojawił problem z ropieniem, kropelki poszły w ruch.
martuszka - brawa dla Felka!!!! mój Jaśko podkówki nie robi, ale dziewczynki robiły, więc pamiętam nasze rozczulenie na widok tej minki;-)

Dzisiejsza noc to była masakra, tyle że nie Jasiek mi się popsuł, ale Zośka. Najpierw cyrki przy zasypianiu, jak już zasnęła to obudziła się w momencie jak karmiłam Jaśka czyli o 3.30 i zasnęła dopiero o 7:angry: Wtedy też jeszcze zasnęłam ale o 8,30 Jasiek się obudził, więc trzeba było wstać. Poszłam spać ok. 1 więc niewiele snu dziś miałam:baffled: No i znowu sama jestem z dzieciakami:-( ale mi brakuje jakieś odskoczni od domowych pieleszy:sorry:

reklama
U nas też noc masakryczna, Robert budził się co godzinę i non stop płakał, zasnąć nie umiał i jedynie pomagała pozycja leżenia na boczku ale to też tylko na chwilkę, nawet noszenie na rękach nie pomogło... ehhhh nie wiem co jest grane, troszkę Robert nosek ma zatkany i lekko kaszle więc wybierzemy się dla pewności do lekarza...do tego mało je, ale za to dużo pije... ;) może to przez upał...sama nie wiem

Poli dzieki:**

U mnie po miesiacu cwiczen 3.5 kg mniej (teraz juz waga malo leci) i z 98 na 94-95 w biodrach. Tak wiec jestem hepi:)

Tylko wczoraj zjadlam mc donalda i coz hehehe...zle sie czulam co wczesniej mi sie nie przytrafialo. A Ty trzymasz diete czy cos?
Ja to juz zle sie czuje jak nie cwicze:/

Podziwiam Was dziewczyny, że macie ochotę ćwiczyć. Ja po całym dniu z Kubą jestem pa-dnię-ta! No tak, ale Wy w lipcu czy sierpniu wskoczycie w stroje kąpielowe, a ja będę się zasłaniała parasolami i owijała mega zasłonami :-D

Gnidka znam Twój ból. Kuba od ponad miesiąca w nocy budzi się co 1,5-2h i je, i je, i je. Czasem takie ilości, że mam wrażenie, że i tak połowę uleje, a on za chwilę zasypia. I za 1,5h powtórka z rozrywki. Byłam dziś na szczepieniu więc zapytałam o to położnej. Stwierdziła, że taki już urok cycowych dzieci. Jeśli chcę to mogę spróbować zagęścić moje mleko kaszką ryżową. Absolutnie nie mam podawać mm, bo lada chwila stracę pokarm i tyle będzie z cycowania. Z tym podawaniem smoczka to Cię podziwiam :szok: Mi Kuba przez jedną noc tak robił, że ciągle go sobie wyciągał z buzi i wyrzucał z łóżeczka. Następnego dnia smoka nie dostał i chyba mi się dziecko oduczyło smoka ciumkać. Dla mnie bomba. Tylko czasem brakuje mi takiego "zatykacza" :-D

Patik współczuję nocy. Przy trójce dzieci chyba ciężko o jakąś odskocznię :sorry:

Bella buziak dla Natalki z okazji 5 miesięcy ;**

Martuszka
gratulacje dla Felka! Jak tak czasem sobie człowiek pomyśli, że 3-4 miesiące temu to nasze dzieci sobie spokojnie leżały i patrzyły w jeden punkt, a teraz z dnia na dzień coś nowego robią to aż się na sercu cieplej robi :tak:

Blekinge super, że zażegnaliście problem potówek! I gratulacje dla Alexandra za nowe umiejętności!

Kwasia kiecka piękna! Czekamy na zdjęcia w poniedziałek!

My byliśmy na szczepieniu dzisiaj. Dzwoniłam już wczoraj, ale u nas poradnia "D" w poniedziałki nieczynna. Kazali przyjść dzisiaj na 11.30. Idę sobie, Kubka pan doktor zbadał, zważył i pozwolił szczepić. Pielęgniarka go jeszcze pomierzyła wzdłuż i wszerz, każe rozbierać, otwiera lodówkę i... zdziwko. Okazuje się, że nie ma dla nas szczepionki (szczepimy 5w1). I znowu muszę iść w piątek. Grrr... :angry:

Dziewczyny powiedzcie mi jaki obwód Wasze dzieci mają w klatce piersiowej, a ile w główce?

Wrocilismy z tego upalu;) kupilam nam ciuchy na sobote plus boska kiecke na chrzest:)tylka ta cena....

Bella, jak Ci zazdroszcze! Przy mej budowie Twoje wymiary sa dla mnie niemozliwe
Patik,noo super:) wazne aby zaczac:) Regularne cwiczenia daja efekty ale ile to trwa...Moze na chcrzciny mi sie uda wygladac jak przed ciaza:/

Wróciliśmy od lekarza i Robert chory :( Jak to lekarz powiedział, zdrowy nie jest ale jakoś bardzo chory też nie, troszkę mu się oskrzela zainfekowały i kazał bacznie obserwować żeby się to nie rozprzestrzeniło bardziej. Przepisał leki, do tego kropelki na oczko bo mu jedno ropieje cały czas i we wtorek do kontroli jeśli będzie poprawa znaczna, no chyba żeby się coś działo to od razu mamy na pogotowie jechać bo u tak małego dziecka nigdy nic nie wiadomo...a jak nie będzie widocznej poprawy do piątku po lekach, czyli ani nie będzie lepiej ani nie będzie gorzej to w piątek mamy przyjść...ehhh a w niedziele chrzciny, oby się polepszyło Robercikowi

kwasia - zdrówka dla Robercika!!!
poli - właśnie mnie boli to że nie zawsze mam możliwość poćwiczyć:( potem jak już zrobi się kilkudniowa przerwa to mam kryzys motywacyjny - stwierdzam że mam to wszystko w d... i zagryzam czekoladą:zawstydzona/y: dzisiaj poćwiczyłam brzuszki z mel b, nie dużo ale zawsze coś, na wiecej Jasiek nie pozwolił w czasie drzemki Zosi. Zresztą musze ja juz budzić bo znowu będzie cyrkowac na wieczór. Zeby Hania dała mi poćwiczyć pozwoliłam na artystyczną jej twórczość - wszystko jest w kleju i farbkach - ale siedzi i ma zajęcie. Ja za chwilę też bo będę musiała sprzątać:-p
Bella - myślę że będę sobie w ramach możliwości mieszać te treningi - skalpel 1 jest dłuższy wiec muszę czekać na czas kiedy emek będzie w domu

reklama
hejo. u nas nic nowego. pogoda do du...szy, ale dla Leny lepiej, źle mi znosi upały, nie wiem co to bedzie jak przyjdą prawdziwe upały:no::baffled:

DREAMUŚ nie załamuj się. domeną prawie wszystkich lutowiątek jest darcie japy bez opamiętanie i bez większej przyczyny, a niemoc w ich uspokojeniu ma prawie każda z nas...
GNIDKA moja ostatnio przez półtora tygodnia robila takie cyrki ze spaniem i jedzeniem, ale wszystko przeszło. siły zyczę:*
KWASIA zdrówka dla Robercika!! niech się kuruje bo święto ma w niedzielę.
EVE mój bąbel śpi, ale zmierzę dla Ciebie jutro.
BELLA brawo!!! co za efekty!
POLI pochwal się zdobyczami:)
SMONICZKA i jak oczko małej??

a u mnie kolejny osobisty sukces. następne kilo poszlo w niepamięć:-) już -4 kg:)

Do góry