reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Cortina. Dzieki:)
Poli przezyciaszok!
dobre ze pojechalas przynajmniej poczulas ze cos sie pali, nie wiadomo co by bylo jak oni nic nie czuli!
tesciowa mocna nie ma coco do opatrunku meza moja ostatnio wypominala mi ze jak "miala go przy sobie to zawsze miala dla niego leki na alergie" na co ja jej odparowalam ze Robert jest dorosly i nie bede go trula lekami jak sam nie chce ich brac! Dodam, ze sama ma cala watrobe rozwalona przez mega ilosci lekow jakie brala:/
stare ropuchy do wszystkiego musza sie wtracac!
podziwiam Cie za opanowanie!!

reklama
BELLA _ jeśli to jest zewnętrzne np otarcie to polecam vaginasil w kremie albo żelu albo inne kremy łagodzące na miejsca intymne - dostępne w aptece bez problemu i unikałabym przez jakiś czas stringów i może - nie wiem jak masz w zwyczaju ;) - nosiłabym przez jakiś czas wkładki hig ale koniecznie bawełniane bez spodniej części z plastiku :)

POLI straszne przygody mieliscie :szok: wpsolczuje ci kochana przezyc wczorajszych :no:

BELLA kore debu mozna w ciazy, polozna na SzR polecala w ciazy i po porodzie na obolale krocze :tak: moj lekarz tez poleca wlasnie kore debu w razie jakis dyskonfotow delikatnych :tak:
Ostatnio w aptece widzilam jakis plyn do higieny intymnej dla ciezarnych, moze to by tez zlagodzilo tylkoza cholere nazwy sobie przypomniec nie moge :sorry2:

Moi tesciowie tez nas odiwedzili w sobote i oczywiscie mnie zirytowali! Iza nie chciala sie bawic z tesciowa a moj tesc: no iza malenstwo sie urodzi to nie bedziesz tak mogla wisiec na mamusi...qrna ja specjalnie nie mowie izie tak bo nie chce zeby czula sie druga! Nie mowie nawet ze nie moge jej podniesc bo jestem w ciazy tylko ze boli mnie reka, zeby dzidzia nie byla potem dlaIzy "wrogiem" nawet R. Ma zabronione uzywania ciazy jako argumentow!
a kolejna sprawa to to ze moi tesciowie jak chca zebysmy do nich wpadli to pytaja ize... Ktora oczywiscie zawsze chce, ja mowie ze nie bo idziemy spac a oni: no wyspisz sie to mamusia i tatus przyjda!albo ze ciocia o nia pyta, a ona biedna potem placze, prosi, meczy:/ wrrrrrr
Calogera nie ma za co przepraszac wiadome, ze kazdy radzi to co wie najlepiej:)
zadzwonilam do gin. Kazala brac jakas masc clorti...cos tam, tantum tez moze byc, jak do czwartku nie przejdzie mam sie pokazac:(a swedzi jakbym tam mrowki

Ostatnia edycja:
Miala..dostalam jeszcze opie...bo pytalam o zwolnienie ( bo w pracy cisna) a ona ze pracodawcy nie poda info ile bede na zwolnieniu w sumie bardzo slusznie! Tylko ja chvialam byc taka ok. W pracy...sory ze tak dziwnie pisze ale to z komorki:/

Calogera, ja byłam od początku przeciwna tej wycieczce hehe. Mąż się uparł, że ona sama nie trafi do pensjonatu itd. Wiem, ze już nigdy więcej. Jak napisałaś, jeste młodą kobietą, ma męża i nich sobie radzą. Ja sie cieszę, że zachowałam spokój, wieczorem tylko nerwy mi puściły, ze dziecku mogło coś się stać. Na szczęście tylko samochód poważnie ucierpiał. Widzę, że Ty masz bardzo podobna sytację do mojej..

Bella, lepiej jednak nic nie brać nic własną rękę..A takie infekcje pewnie dotkną większość z nas w ciąży..

Zmieniając temat, moje preferencje kulinarne też się pozmieniały. Zawsze kochałam słodycze, teraz zjem tylko raz kiedyś. Też wolę teraz słone, kwaśne:)

Po południu dzwonię umówić się na usg karkowe. Mam już skończony 11 tydzień, także myślę, że w przyszłym tygodniu będę mieć robione te badanie.

Ostatnia edycja:
LadyDo najchętniej to chodziłabym bez majtek hehe...kupię dziś tą maść i zobacze a jak nie to w czwartek się wybiorę do niej na wizytę...tylko ja tydzień temu skończyłam brać nystatynę i co znowu... mam nadzieję, że to jednak nie grzybica znowu,bo jest to zewnętrznie...

Poli co do smaków to ja od wczoraj zajadam się krokietami z kapustą i grzybami i nie mam dość ... dziś mąż jedzie po kolejną partię hihi
daj znać na kiedy mas USG:))

Calogera wszyscy chłopcy jakich znam mówili później niżdziewczynki, moja sis gada z Tomkiem cały czas aż mi czasem uszy puchna:)) a on nic nie mówi a w sierpniu kończy dwa lata. w takich sprawach jak i w sprawach zdrowia należy słuchać się lekarzy a nie mam, babć cioć czy koleżanek!
u mnie moja teściowa np. ciągle jak miała podawać Izie leki (jakby się coś działo) to je podawała ... aż przestaliśmy ja prosić o opiekę bo Iza notorycznie miała podane za dużo leków;/ (dobrze, że takich mało groźnych jak syrop na kaszel czy krople do nosa) jak ja mówiłam ,że ma troszke kaszelku ale nie daje jej syropu bo po co ... to miałam wywody, że wg. niejpowinnam, podważała nawet zdanie mojej ciotki pediatry, a ja nauczyłam się na to lać ... nic jej nie odpowiadam albo wychodzę udając, że szukam Izy hahaha:-D:-D
miałam też wywody czemu posyłam ją do prywatnego przedszkola ... wtedy powiedziałam, że mam dość tej dyskusji bo tak ustaliliśmy i koniec tematu:))
matko jak sama siebie czytam to ja jestem okropna dla niej:D
moi tesciowie swego czasu nazywali to brakiem szacunku i niewdzięcznością a ja nazywam to asertywnością:))
co do tego gdzie mieszkają to blisko ... 400-500m;/
więc muszę bardzo wymyślać aby codziennie się z nimi nie widzieć bo oni nie pracują więc się nudzą:)

o matko kochana same problemy kobiety:no: jak tak was czytam to tylko się cieszę że mam spokój. A propo teściowej to wczoraj moja mama zadzwoniła do męża z okazji imienin z tel taty i przedstawiła się "to ja twoja teściowa" jego mina była bezcenna:-D

Poli ja też 3 mce temu maiłam taki wypadek, ale mniej dramatyczny, bo nam cos nagle strzeliło w samochodzie tak ok pół km od domu, powoli dojechalismy, ale przy bramie już śmierdział spalenizną i dymił. Mąż tak sie wystraszył że nawet go nie zapalał, okazało się że gaz nam wybuchł i coś się uszkodziło. Dobrze że nic wam się nie stało i udało sie go ugasić;) a teściową masz nie do pozazdroszczenia, ty Bella też współczuję... a co do infekcji to clotrimazol jest bardzo dobry naprawde pomaga, możesz jeszcze spróbować do mycia płyn ginekologiczny lactacyd, ma bardzo niskie pH 3,5 i dużo kwasu mlekowego, zalecany na stany zapalne zawsze w pierwszej kolejności tak sie ratuję;) a dopiero potem do lekarza

byłam dzisiaj u lek

reklama
Do góry