reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Dziewczyny u nas apogeum mała sie tak niemiłosiernie drze, że niczym nie da się jej uspokoić czyżby to kolka ???? Mąż ją cały czas nosi i nic taki wrzask, a ja płaczę razem z nią bo nie wiem co jej jest :-(

reklama
smoniczka słyszałam kiedyś,że właśnie przy kolce nie można dziecka uspokoić. Jeśli dziecko uspokaja się przy braniu na ręce albo przy cycku to nie kolka a zwykłe gazy(męczące ale nie bolesne jak kolka).

Właśnie ogarnęłam te pływające pieluszki z biedronki :tak: któraś pisała o nich :-D fantastyczne...też musimy upolować.

No i wyjec zawył i mam 1 rękę...

Prezes sie melduje ! prezes zyje, nie szykowac sie tu na moj stolek ;-)

Smoniczka moze Espumisan jej zapodaj, moze gazy ja mecza, Cortin tak miewal jak byl mini Cortinem ;-)
u mojej corki kolki sie zaczely dopiero w 3 mies. i prze zmiesiac mieslimy pzresrane bo darla sie codziennie po 2h !:baffled:

Dreamus o tym samym pomyślałam...:-D

Na_cik
jestem bardzo ciekawa tych ich pieluszek...moim zdaniem najlepsze dotychczas to huggiesy bo rossmanowe cisną strasznie w brzuszek
mam nadzieje że wejdą na stałe do oferty biedrony!!

Smoniczka wytrwałości....a nie podałaś nic nowego...moja tak wściekała się po herbatce rumiankowej bobovity...pomógł nam Bobotic

Ja na dwór małego ubieram właśnie w tiszerty i szorty:tak:Body, to już za dużo, chyba, że wiaterek jest:tak:Nie wiem, czemu piszesz, że to niewygodne?

Poli- no własnie dla mnie niewygodne bo:
- mi jest cięzko załozyć mu takie sztywne spodenki
-wydaje mi się że jemu na gole ciałko (bo zapięcie będzie nad pieluszką) tez niewygodnie, ten pasek uwiera ciałko, dzins jest sztywny
-tak jak pisze Agisan, koszulka podnosi się do góry
-cieżko zmieniac pieluchę, miekkie spodenki to hop-siup

Oczywiscie mówię tu o takich sztywniejszych spodenkach. Acha, i krótkie to jeszcze do włożenia jak dla mnie, ale dlugich dzinsów to nijak nie mogłam załozyc na we wiotkie nozki :))))
Dla mnie najwygodniejsze spodenki dresowe. A jak Felek był całkiem malutki- to takie jak leginsy, takie obcisłe spodenki bez stópek.

Domik- nie przejmuj się az tak bardzo że ssie piastkę i paluszki. Przeciez nie upilnujesz do konca :) Felek tez ssie paluszka, jak widzę to wyciągam, ale ten cwaniaczek rano jak się obudzi to od razu nie woła mleczka tylko urządza sobie obrabianie paluszka :-D
A drapie sie po całej główce i buzi. Dzis zrobił sobie szramę jakies 8 centymertów! Az kropelki krwi były na główce ;// nawet nie wiedizałam że rączki sięgają mu tak daleko ;/

Hej dziewczyny,
dawno nie pisałam.. Wy też takie zmęczone jak ja?? ja już nie mam sił, w sobotę robiliśmy chrzciny połaczone z Natana 3 urodzinami. Impreza udana, robilismy sami w domu, było 20 osób (tylko najbliższa rodzina - rodzice i rodzeństwo) i jetsem wykończona po tej imprezie, Przy dwójce dzieci ciężko wszystko ogarnąc. Natan zasypia ok 21.30, wstaje sobie o 5.30, jest tak głośny że budzi Daniela, który do tego jeszcze 2 razy w nocy się budzi na karmienie. Nie mam nawet kiedy ogarnąć w domu a o odpoczynku to nawet nie wspomnę, a kręgosłup to mnie już tak boli że nawet jak leżę to go czuję.
Pisałyście że Wasze dzieci urządzają sobie strajki głodowe. Daniel przez ostatnie dwa dni też słabo je, tzn jak zje o 6,30 to potem dopiero ok 14, a jak go próbuje wcześniej przystawić do cyca to się wygina i płacze. Rozbity był po sobocie i niedzieli.
U nas nadal problem by załapał butlę, cały czas na cycku a z butelki nie umie pić. Mam nadzieję że się nauczy bo jestem przez to bardzo uwiązana i nigdzie bez niego nie mogę się ruszyć.
W zeszłym tygodniu bylismy na szczepieniu, wazy 7100 i ma 65cm tak więc kawał chłopa z niego :)

Ile razy robi się USG bioderek?? My byliśmy już 2 razy i za każdym razem wszystko dobrze, teraz miał grupe Ia a mimo tego jeszcze na 6 m-cy kazał przyjechać na kontrol.

Udało się zażegnać kryzys :tak: naste podejście do cycka dało efekt i w końcu nastała błoga cisza :-) może to moje dziecko po prostu głodne było :baffled: ale tak się rozhisteryzowała że jak przykładałam cycka to darła się jeszcze bardziej. Chyba zakupię w razie W któryś ze specyfików o którym pisałyście.

Martuszka ja jak jest ciepło to zakładam bodziaka na krótki rękaw i leginsy no i skarpetki.
Teraz to bym musiała po dokupywać parę sztuk ubranek bo te co miałam to wszystkie były praktycznie w jednym rozmiarze i wyszły z obiegu, ale jak się zrobi cieplej to pewnie opękamy lato w bodziakach :-)

Hello, ja na szybko bo czasu brak, mam w domu szpital, ja chora, Nati chora i Iza chora...

Co do plegiwania na boczku, to niewskazane u dzieci z problemami z bioderkami tylko.

Martuszka jak jest upal Nata ma tylko body, jednak cienkie ale z dlugim rekawkiem. U nas sztandarowy zestaw to body i koszlowe spodnie, jak jest chlodniej to kaftanik lub sweterek.

Posilki, wiem ze powinno sie wprowadzac powoli, ale ja po ok 3-5 dniach podawalam juz caly sloiczek a teraz Nati to marchewki potrafi 180 g zjesc:/ no ale moja pediatra nic na to nie mowi, jak jej powiedzialam, ze zjada caly sloiczek i zapija 100 ml mleka to sama zaproponowala wiekszy kupic. Ja gotuje jej sama, dla mnie istotne bylo jej zachowanie po jedzeniu, a ze brak negatywnych skutkow to je duzo (ogolnie ma apetyt laska).
Smonczka ja tez jadlam na potege i wszyyyystko, a od 2 tyg. Trzymam sie 5 posilkow, nie powiem przez pierwszy tydzien bylo ciezko ale teraz juz lepiej:) no i grzesze czasem...bo dzis np. Maz kupil kamyczki, pamietacie je??

Nie wiem juz co komu mialam napisac:(
Ide spac bo laski mi sie budza przez gila w nocy, jedna przez druga:(

reklama
Hej Babeczki!
Bella - zdrówka dla Was! Co do wprowadzania jedzonka to u nas też dziewczyny po kilku dniach jadły całkiem duże porcje zupki;-)
smoniczka - dobrze że udało się Madzię uspokoić
Martuszka - mnie też ogarnia zdziwienie kiedy widzę czerwone krechy na głowie Jaśka, długie i z boku głowy, dzisiaj znowu paznokietki obcinałam. Na dworek ubieramy najczęściej body i spodenki - najlepiej na gumce, rzadko kiedy stroję w jeansy, bo są właśnie sztywne
nadika - ja już zmęczenie traktuję jako normalny stan fizjologiczny:-p Bardziej mnie wykańcza bunt Zośki:wściekła/y: Zaczęła robić o wszystko histerie:baffled: Buziaki urodzinowe dla Natana:-) Ale ranny ptaszek z niego:baffled: zawsze tak wcześnie wstawał? toż to środek nocy:szok: Jasiek miał robione usg bioderek po urodzeniu, w 3 m.ż i mamy wyznaczoną kontrolę na sierpień
Megi Pegi - brawa dla dzielnego synusia!
domikcw - u nas Jasiek jak ma fazę na gryzienie piąstek to też smoka wypluwa - jak dla mnie ciężko coś z tym zrobić:sorry2:

Dzisiaj wielokrotnie udało się Jaśkowi przełożyć grzechotkę z ręki do ręki - ucieszyłam się bardzo:tak: bo to nowa umiejętność, jeszcze kilka dni temu każda próba przejęcia zabawki z prawej rączki do lewej kończyła się upadkiem grzechotki a tu dzisiaj taka niespodzianka:-)

Do góry