reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

dziewczyny a bioderka już macie ładnie dojrzałe? bo jeśli tak to na boku jest ok, ale jeśli nie to się nie powinno tak kłaść.
dobra witam i uciekam :-D

reklama
Nie wiem czy to nastąpiły jakieś zmiany przez ostatnie 5 lat ale nam przy Julci zalecali układanie dziecka do spania na boku...i ona tak spała raz na jednym raz na drugim...

siema :)

Moj maly urwis odmawia jedzenia- bije, krzyczy, normalnie histeria. Tez się popsuł :tak: chociaz ja osiwieję z tego powodu....

Słuchajcie, mam pól szafy bluzeczek typu tiszert. Jak jest chłodno to super, zakladam bodziaka, a na to taką bluzeczkę. Ale jak zakładać takie tiszerty z krótkim rękawkiem w ciepłe dni? Jak założe na gole cialko to co na dół? Jak ubrałam go w spodnie to mam wrazenie że to niewygodnie tak na samego pampersa....Bo dla mnie ten bodziak to jak bielizna, bez niego jakos łyso...
Wogóle to 70 procent ubranek nie zalozyłam małemu, a z wielu juz powyrastał. Mam tyle fajnych spodni i spodenek, ale takie to niewygodne (i w ubieraniu i dla takiego maluszka) że szkoda mi go męczyc. Ale takie ładne to wszystko:sorry2:
Ból podczas noszenia szpilek ma przynajmniej jakis sens......:-)

też lubię body:) i powiem więcej że ja 80% ubranek nie zalożyłam... małej też czasem ubieram jakaś bluzeczke i spodeneczki na pampersika. dżinsy może i nie wygodne dla malucha, ale takie bawelniane spodenusie wydaje mi się, że jest ok. moja nie protestuje.

aaaaa no i jeśc też nie chce...:(

pomożecie coś z tymi jej paluchami w buzi??? help me !!!!!!!!!

Domikcw u mnie mała też pcha piąstki do buzi, potrafi nawet z cyca zrezygnować żeby tylko paluchy władować do pyszczka :errr: staram się jej za każdym razem je wyciągać i smoka podać (z dwojga złego lepiej to) a le tak jak piszesz u nas też się zdarza, że jak się rozbudzi w nocy to ciamka palce. Też nie wiem jak z tym walczyć, bo też się potrafi zadrapać a wtedy lament nie z tej ziemi.

madzienka to Lenka ma maleńką pupkę:-) tych pieluch jest tyle w paczce że dla nas to 2 tyg więc może lepiej już w 3 zainwestować?

domikcw z tymi piąstkami to mamy tak samo, to jest jak walka z wiatrakami:rofl2: i tylko słyszę to mlaskanie z łóżeczka:-D czasem się porzyga tak daleko pakuje te paluchy i zdziwiony że cała ręka nie wlazła:-) też wtykam smoczka a on wypluwa i tak w kółko

martuszka ja nawet nie kupuje koszulek tylko body z krótkim rękawkiem albo krótki rampers zresztą to super ciuszek, jak chłodniej to zakładam skarpetki, a na noc zakładam cienkiego pajacyka bo jednak jak się człowiek nie rusza to ciałko stygnie i przykrywam kołderką, nie używam spiworków, bo się nie rozkopuje przez sen tylko jak już się obudzi to wierzga nogami, mnie jest w nocy zimno a ubieram dziecko według własnego odczucia ciepła

Helloł!

Dotarłam do Carrefoura i powiem jedno nie kupujcie pieluch Helen Harper - to nie sa te same pieluchy, które pamietam! Jakieś inne materiały widocznie w związku z kryzysem wykorzystują. Przetestujemy jeszcze przemakalność w nocy, ale pierwsze moje wrażenie to to, że się popsuły.

U nas bodziak i luźnawe legginsy na tapecie. T-shirt na gołe ciałko mi się podciągał pamiętam i bobasy z gołymi pleckami wyciągałam z wózka, więc tym razem sobie odpuściłam (choć śliczne są!) ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziękuję raz jeszcze za odpowiedź w sprawie pieluch...w czwartek ruszam polować na 3 i na te majteczki na basen..bo my powoli ruszamy do wody..

Co do ilości ubranek to mam tu samo tyle że ja mam większość po Julci ale cześć nadal z metkami..niezalozonych...

Ja ubieram Lence body i krótkie spodenki albo legginsy

Do góry