reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

reklama
Ja już w domku. Byliśmy dziś u rodziców. Wygrzewaliśmy sie w słoneczku na naszej działce:tak:. Pokazywałam mu, gdzie będzie nasz domek;) Synuś tradycyjnie spał na dworze, aż rumieńców dostał hihi. Upocił mi się troszkę:/ mimo wiatru..Miał body na długi rękaw i śpioszki, do tego bawełniana czapeczka..Musze poszukać jakiejś lżejszej czapki, może z lnu? Leoś furorę dziś robił:) Gadał i śmiał się non stop- najbardziej do mojej mamy i mojego dziadka hehe.Moja gadułka kochana jest taka jak pisano w charakterystyce imienia- towarzyska że ho ho;-)ALEEEE SIĘ CIESZĘ, ŻE BĘDĘ Z SYNECZKIEM CAŁYYY ROK:-D:-D:-D Wiem, że nasz rząd jak tonący- brzytwy się chwyta i szuka wyborców, ale wazny jest efekt końcowy:-D

Nie wiem, czy temat był poruszany- co myślicie o hula hop z wypustkami masującymi?? Szukam jakigoś sposobu na likwidację oponki bez ćwiczeń siedzących-po operacji się boję:/

ps. podtrzymuję pytanie Belli!!!!!

Ostatnia edycja:
gratulacje dziewczyny, mnie nie dotyczy to co prawda ale cieszę się z Wami... :-)
Nuta u mnie wręcz odwrotnie, Robercik chce spać tylko na podwórku, jak płacze i nie umiem go uspokoić to wysyłam męża z Robercikiem w wózku na chwilę do ogródka, jeszcze nie zdąży wózka po schodach znieść a już Robercik śpi :)

Dziewczyny a jak bedzie z wypoczynkowym za 2013? Po rocznym nadal bedzie nam przyslugiwal w pelni?

nie chciałabym Was wprowadzić w błąd, ale zajrzałam do moich notatek z 2009 jak byłam na macierzyńskim z julą i za ten rok przysługiwał mi urlop 26 dni wiec wychodzi na to ze powinnyśmy mieć cały urlop...ale jeszcze podpytam kolezanke ktora pracuje w kadrach....

Nie wiem, czy temat był poruszany- co myślicie o hula hop z wypustkami masującymi?? Szukam jakigoś sposobu na likwidację oponki bez ćwiczeń siedzących-po operacji się boję:/

ps. podtrzymuję pytanie Belli!!!!!

czy jest skuteczne to nie wiem ale zostawia mega sińce...moje koleżanki juz przetestowały....:tak:

Ja dziś szaleję z wypiekami..Co nie jest z synkiem łatwe..Na pon muszę zrobic 2 blachy do pracy- poczęstunek za prezent dla Leosia..Pogoda okropna:( a wczoraj było tak pięknie:no:

U nas też pochmurnie, ale ciepło :-) Planujemy dziś grila :-) w końcu trzeba otworzyć sezon ;-)
Szymek dziś maruda....muszę wszystko robić pieeernikiem, bo zaraz mu się wszystko nudzi i trzeba mu organizować zajęcie ;-)

Muszę się pochwalić :-) Mój synek przed chwilką:-D pokazał mamusi, że potrafi się przekręcać z brzuszka na plecki :-D Uwielbiam mojego Marudę :-D

Ostatnia edycja:
a ja wczoraj zrobiłam tartę czekoladową z pomarańczami i dziś już nie ma po niej śladu...muszę znów coś upichcić :-)
u nas pogoda nawet fajna, co prawda chmury na niebie są ale ciepło, na razie nie zapowiada się na deszcz (tfu tfu odpukać) więc za godzinkę na jakiś spacer wyjdziemy :-)

i ja się cieszę z rocznego urlopu, choć cały czas szukam pracy i jak tylko coć znajdę to przerywam macierzyński ale mimo wszystko jakbym nic nie znalazła to zawsze coś :)

jeśli chodzi o urlop wypoczynkowy to ostatnio należał mi się cały :)

reklama
dziewczyny gratuluje urlopu! ja stety/niestety w wolnym zawodzie nie mam na to szansy...a nawet cichaczem powiem ze pomimo wieeeeeeeeeeeelkiej milosci do syncia, tesknie juz za praca i z checia zaczne od polowy maja;)

u nas pochmurno i nie za fajnie...chyba sobie dzis podarujemy spacer.w dodatku malz niewyrazny - wzial juz rutinoscorbin ale nie nabral ostrosci.

moj kochany dziamdziol zaczyna sie oswajac z tym swiatem. je juz co 3 h !!!!!!!!!!:szok:(ekstraaaaa) a w nocy pierwsza seria snu siega nawet 6h (niestety od 21szej:baffled: wiec malo z tego korzystam heeh)ale zawsze cos! idzie ku lepszemu. po obserwacji kilkudniowej juz wiem jaki ma dzienny cykl kiedy jest marudny a kiedy nie;)marudnosc przypada na czas 17-19 niestety.jak jest u was?
a no i opanowalam powoli samodzielne zasypianie w lozeczku (juz nie potrzebuje do tego cyca).niestety cyc zamienilam na smoczek i pieluche.bedzie trzeba i to kiedys zlikwidowac;-)najgorsze jest to, ze jak mu wyleci smoczek z buzi a ma plytki sen, to trzeba mu go podawac...ot tyle u nas. ahaaa...i chyba niestety mamy nietolerancje laktozy:crazy:zazdroszcze mamom ktore moga sobie normalnie podjesc.ja wlasnie robie szarlotke weganska. mam nadzieje ze nie zaszkodzi.a w nawiazaniu do fb - pod koniec 4 miecha wprowadzam marchewke.niech chlop wie ze nie samym cycem zyje czlowiek:laugh2:

buziaki dla waszej paki!

Do góry