Lorena- własnie teraz smarujemy się po ostatniej wizycie u dermatologa tą maścia cholesterowowa (woda i cholesterol). Widzę że wysypka jest ale w zgieciach łapek i nóżek zniknęły te ostre chropowate krawędzie, więc widać coś pomaga.
Moze mi nie kazali tej diety, bo moze jednak ta wysypka jest inna niz u dzieci z nietolerancją mleka i jaj? Sama nie wiem. Dla swietego spokoju sama odstawilam i zobaczymy. Z drugiej strony skoro 4 lekarzy odladało go i mówią to samo, to jakos wierzę że nie chcą mu zrobic krzywdy.
Kwasia- wiesz spróbuję jeszcze raz zapytac o te testy z krwi. Chociaz juz pytałam, i lekarz powiedziała że nie miarodajne.
Wszystko kosztuje
Najważniejsze że te odparzenia zahamowaliśmy!
A wiecie ze pani doktor zapytała czy była z odparzeń ropna wydzielina? To znaczy że kolejny etap to ropa. Az boję się pomyslec jak musi cierpiec taki dzidziolek.
Kupilam pieluszki dada na probę. Leża super na dupci, duzo lepiej niz pampers, ładnie się zapinają i kształt fajniejszy, ergonomiczny.
Na minus jednak że te siuski jakos sie nie wchłaniają. W pampersię wsiąknięte były, a tu taka mokrawa warstewka dotykająca pupy :/ szkoda, bo leża duzo lepiej niz pampersy.
Mamusie z chłopcami; czy lekarz mówił Wam cos o odciąganiu skórki? Bo nam powiedizał żeby trochę to odciągać bo dziurka mała. Oczywiście nie zrobiłam tego, bo sie wczesniej naczytałam zeby pod zadnym pozorem nie odciągać skórki i wręcz tego siusiaka bałam sie dotknac. Ale ostatnio jak znow bylismy u lakarza (innego) to tez dokladnie to samo powiedziała.
Moja siostra (tez ma chłopczyka) popatrzyła na dziurke i powiedziała że rzeczywiscie mala (bo ja nigdy nie widziałam innego małego siusiaka więc nie mam porównania).
A jak u Was?