reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

hejj:) Mój mały pije herbatkę expresową koper włoski ze sklepu zielarskiego..Mamy też granulowany rumianek i koper z Hippa- ale pediatra zakazał granulatów dawać do 3 miesiąca.

Co do maty- mamy Tiny Love Leśni Przyjaciele- piękna i kolorowa, ale trochę za cienka-obowiązkowo kładziemy ją na grubszym dywanie.

Po dokarmianiu moje dziecko wróciło do normy- ładnie śpi i jest megaaaa radosny:) Kupa śmiechu z niego:tak:

reklama
dzieki dziewczyny już trochę lepiej, chociaż gardło nadal masakrycznie boli, na szczeście gorączki i innych dolegliwości brak... :-)
martuszka a takie testy alergologiczne to coś kosztują? Bo jak nie to ja bym na Twoim miejscu i tak prosiła lekarza żeby dał na nie skierowanie a jeżeli nie jest to wielki wydatek to zrobiła je we własnym zakresie, może i te skórne nie są miarodajne ale podobno z krwi już tak (któraś z dziewczyn już o tym mówiła) bo to bez sensu żeby bawić się w zgaduj zgadulę co uczula Felka a biedactwo cały czas cierpi...

Hej babeczki :-)
Nocka u nas cudowna, mała jak zasnela o 21 to wstała o 4 aż nie wierzyłam jak spojrzałam na zegarek :-) Bałam się ze w nocy będzie cyrk bo zanim zasneła to dała taki koncert, że strach i niczym nie dało się jej uspokoic:-( ale wszystko dobrze się skończyło.
Dzisiaj u nas piękne słońce wiec i spacerek będzie, po wczorajszym tak mnie nogi bolą, że aż spać nie mogłam :-\

Kwasia zdrówka zycze:-)

Martuszka buziaczki dla Felutka, biedactwo. Czemu takie maleństwa muszą tak cierpiec:-(

Domikcw widzę, że Lenki tez nic nie omija, trzymajcie się dzielnie i trzymam kciuki za poprawe:-)

Aha i wiecie co zauważyłam, że moje cycki są strasznie różne, prawy jest o połowę większy niż lewy widać to gołym okiem nawet jak jestem w ubraniu:-( jest szansa ze się to kiedyś wyrównanie, czy już tak zostaną w takiej dysproporcji?

Ostatnia edycja:
smoniczka wyrówna się...jak tylko dobiegnie końca okres karmienia piersią to się wyrówna, koleżanka tak miała do tego jeden cyc bardziej obwisły i mówi, że jak skończyła karmić to cycki jej wróciły do normalnego stanu :happy:

Kwasia to mnie pocieszyłaś :-) najgorsze jest to ze nie mogę nigdzie dostać dobrego stanika żeby się do karmienia nadawał wiec chodzę w sportowych bo mnie w nich nic nie gniecie ale wtedy cycki wiszą po kolana :-(

Dziendoberek!

Kwasia, domik: zdrowka dla was dziewczyny i dla waszych maluszkow! Domik, może ta wysypka u lenki to tradzik niemowlecy i przejdzie tak jak innym lutowiatkom? Trzymam kciuki żeby tak było!

Dzis jak wstalam do małego o 5 i zerknelam do łóżeczka to okazało sie ze Alexander w nocy obrocil sie o 180 stopni:szok: tzn jego nogi były tam gdzie powinna być głowa:-) nie wiem co on w nocy wyprawial, gasienniczka moja mała :laugh2:

Po nakarmieniu smacznie sobie zasnął, ale jak tatuś wstawal to oczywiście musiał go obudzić ( tłumaczenie: No bo mu nozka z kocyka wystawala i była taka słodka ze musiałem ja dotknac:sorry:). I jak sie malec obudził o 5:50 to za nic ne chciał już zasnąć, zły był tylko ze sie obudził,.. Tata sobie do pracy pojechal, a ja musiałam go uspokajac do prawie 8 :angry:. Na szczęście jak znowu pojadl to usnal i do teraz jeszcze smacznie śpi :tak:

Lorena- Feluś cały wyspypany, problemy skórne. widziało go 3 pediatrów i dermatolog i zaden nie kazał mi przejsc na dietę. Wiec nie wiem jak to jest...

Martuszka5, jak moja córka miała wysypkę, a do tego krew w kupkach to od razu kazali mi przejść na dietę bezmleczną i bezjajeczną i to nie tylko nasza pediatra ale i lekarz ze szpitala powiatowego, gdzie byliśmy na konsultacji na SORZE, lekarze z poradni neonatologicznej na Starynkiewicza gdzie jeździliśmy na badania krwi z powodu podwyższonych przeciwciał cytomegalii a na koniec lekarze ze szpitala na Działdowskiej gdzie leczymy się do tej pory.
Na wysypkę i suchą skóre polecam Ci maść cholesterolową, jest to maść robiona w aptece na receptę kosztuje 8 złotych skład to:Vit A 25 000, Aq. dest. 20,0, ung cholesteroli ad 100,00, M.F. mg, smaruję tą maścią 2 razy dziennie i jest o niebo lepiej.

domikcw, dieta bezmleczna i bezjajeczna to nie tylko mleko i jego przetwory, w wielu produktach jest ukryte mleko w postaci serwatki, mleka w proszku itp.

tu lista co jeść a czego nie jeść

Restrykcyjna dieta bezmleczna i bezjajeczna

Co do probiotyków ja podaję, Dicoflor 30 w kroplach, córka bierze właśnie wg zaleceń gastroenterologa Dicoflor 30 z powodu swojej choroby jelit już od 2 lat.

A gdzie podziała się nasza druga Matka Moderatorka, Ania1973G, odezwij się co u Ciebie słychać.

Lorena- własnie teraz smarujemy się po ostatniej wizycie u dermatologa tą maścia cholesterowowa (woda i cholesterol). Widzę że wysypka jest ale w zgieciach łapek i nóżek zniknęły te ostre chropowate krawędzie, więc widać coś pomaga.
Moze mi nie kazali tej diety, bo moze jednak ta wysypka jest inna niz u dzieci z nietolerancją mleka i jaj? Sama nie wiem. Dla swietego spokoju sama odstawilam i zobaczymy. Z drugiej strony skoro 4 lekarzy odladało go i mówią to samo, to jakos wierzę że nie chcą mu zrobic krzywdy.
Kwasia- wiesz spróbuję jeszcze raz zapytac o te testy z krwi. Chociaz juz pytałam, i lekarz powiedziała że nie miarodajne.
Wszystko kosztuje :)

Najważniejsze że te odparzenia zahamowaliśmy!
A wiecie ze pani doktor zapytała czy była z odparzeń ropna wydzielina? To znaczy że kolejny etap to ropa. Az boję się pomyslec jak musi cierpiec taki dzidziolek.

Kupilam pieluszki dada na probę. Leża super na dupci, duzo lepiej niz pampers, ładnie się zapinają i kształt fajniejszy, ergonomiczny.
Na minus jednak że te siuski jakos sie nie wchłaniają. W pampersię wsiąknięte były, a tu taka mokrawa warstewka dotykająca pupy :/ szkoda, bo leża duzo lepiej niz pampersy.

Mamusie z chłopcami; czy lekarz mówił Wam cos o odciąganiu skórki? Bo nam powiedizał żeby trochę to odciągać bo dziurka mała. Oczywiście nie zrobiłam tego, bo sie wczesniej naczytałam zeby pod zadnym pozorem nie odciągać skórki i wręcz tego siusiaka bałam sie dotknac. Ale ostatnio jak znow bylismy u lakarza (innego) to tez dokladnie to samo powiedziała.
Moja siostra (tez ma chłopczyka) popatrzyła na dziurke i powiedziała że rzeczywiscie mala (bo ja nigdy nie widziałam innego małego siusiaka więc nie mam porównania).
A jak u Was?

reklama
Witam się i ja. Antek drugą dobe nie może zrobić kupki. Widać, że się męczy biedaczek, a ja nawet nie mam mu jak pomóc... tylko czekać... mam nadzieje, że dzisiaj juz wyjdzie. Do tego też ulewa jak oszalały odkąd tej kupy zrobić nie może. Ponad to Antoś zapisany jest już do żłobka na wrzesień. Dostalismy miejsce, więc śmiało można wracać do pracy.

Martuszka - ja skórki nie odciągam. Lekarz widział go tydzien temu i nic nie mówił, więc nie dotykam, bo też się własnie naczytałam, że nie wolno. Mam nadzieje, że Feluś z każdym dniem będzie sie lepiej czuł a jego skóra wróci do normy.

Kwasia - zdrowiej kobietko!!

Martik - to jednak zdecydowaliście się na samolot? My lecimy dokładnie za 4 tygodnie.

Smoniczka - ja mam matę Rain Forrest FP i mały bardzo sobie chwali, tak samo jak karuzelę. Co prawda na razie jest za mały, żeby skupiać na niej uwagę dłużej niż pół godziny, ale zawsze lubi sobie na niej poleżeć. Doczepiłam mu tez do niej inne jego zabawki. Jak juz sie nauczy sięgać po to co go interesuje to pewnie będzie bardziej zadowolony :-)

Do góry